Application manager / Business analyst SAP BW | Stork

Standplaats: Utrecht

Je werkt in een team van applicatie- en functioneel  beheerders, samen met gebruikers, aan de instandhouding, vernieuwing en verbetering  van ICT oplossingen. Jouw aandachtsgebied is de informatievoorziening via SAP BW, in het bijzonder voor de financiële-, controlling- en order-to-cash (O2C) processen. Dit primaire aandachtsgebied kan worden uitgebreid met andere applicaties zoals Qlikview en PowerBI.

Je begeleidt lijn- en projectverantwoordelijken en controllers bij zowel het systeemgebruik als bij het identificeren, specificeren, realiseren, testen en implementeren van verbeteringen van de operationele- en management rapportages. Met je kritische instelling identificeer je verbeteracties en weet je deze onderbouwd en overtuigend te brengen. Je bent in staat om de hieruit resulterende wijzigingsverzoeken en projecten tot een goed einde te brengen. Je bent tevens verantwoordelijk voor de documentatie rond regels, richtlijnen en ‘best practices’.

Taken en verantwoordelijkheden als applicatie manager bij Stork

 • Samen met externe partners en collega applicatie managers ontwikkel en beheer je de aan jouw toegewezen applicaties en waarborg je de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en continuïteit;
 • Je draagt bij aan de integratie in de bedrijfsprocessen en koppelingen met andere applicaties en vertaalt de behoefte van jouw business partners naar nieuwe of verbeterde oplossingen;
 • Je ondersteunt en adviseert lijn- en projectmanagers, controllers en financieel medewerkers van de verschillende Business Units en het Shared Service Center Finance binnen Nederland en België;
 • Je levert 1e & 2e lijns support en ondersteunt daarnaast trainingen, workshops en key-users sessies;
 • Je realiseert en implementeert samen met collega Applicatie Managers en key-users wijzigingen, nieuwe releases en nieuwe oplossingen m.n. op gebied van informatievoorziening finance, controlling, O2C en project cost control. Het organiseren en begeleiden van de acceptatietesten is daar een onderdeel van.

Wat vragen wij
Bij Stork hechten wij veel waarde aan de kerncompetenties van onze medewerkers. Wij verwachten van jou dat veiligheid altijd prioriteit heeft en je op een prettige manier met anderen samenwerkt. Je bent dé specialist in jouw vakgebied en je hebt een proactieve en ondernemende instelling.

Functie specifieke eisen voor applicatie manager:

 • HBO of universitair werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als Application Manager/Business Analyst BW of in een soortgelijke functie;
 • Uitgebreide kennis van SAP BW, van ETL data-extractie t/m BeX en het realiseren van queries en workbooks;
 • Kennis van en ervaring met financiële-, O2C-en projectmanagement processen binnen een (technische) projectorganisatie;
 • Je bent analytisch sterk, initiatiefrijk, verantwoordelijk en innovatief gedreven;
 • Je bent een teamspeler die van nature gericht is op het delen van kennis. Daarnaast ben je gewend om actief deel te nemen aan complexe projecten;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Een certificering op het vlak van projectmanagement (bijv Prince II) of Applicatie management is een pré.


Wat bieden wij jou 
Stork is een internationale, ondernemende en dynamische organisatie die volop groeit. Wij bieden de juiste kandidaat een marktconform salaris en een uitgebreid pakket aan secundaire voorwaarden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij bieden uitgebreide (interne en externe) opleidingsmogelijkheden en besteden veel aandacht aan begeleiding en kennisdeling.

Locatie: standplaats is Utrecht
Aantal uur per week: 40 uur
Contractduur: jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Secundaire voorwaarden: o.a. flexibele werktijden en minimaal 27 vakantiedagen + 13 ADV dagen
 
Bedrijfsinformatie
Stork is onderdeel van Fluor, een toonaangevende internationale organisatie op het gebied van engineering, procurement, construction, maintenance en projectmanagement. Met 75.000 medewerkers, verspreid over 6 continenten en vertegenwoordigd in meer dan 100 landen, bedienen wij meer dan 4000 klanten.

Stork is samen met Fluor, een wereldspeler op het gebied van onderhoud, modificaties en asset integrity management. Voor onze medewerkers telt maar één ding: voldoen aan de behoeften van onze klanten en hun verwachtingen overtreffen. Hierbij staan veiligheid, vakmanschap, samenwerking en ondernemerschap centraal. Gezamenlijk werken wij dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld de renovatie van een gasproductielocatie, een onderhoudsstop op een petrochemische plant, aanleg van een elektrotechnische installatie en automatisering op een tank park, reparatie van een tandwielkast en het onderhoud van een offshore platform.
 
Contact
Ben jij de Application manager / Business analyst SAP BW die we zoeken? We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Voor meer informatie over de vacature of procedure kun je contact opnemen met Sunny Lakerveld, recruiter Stork, via sunny.lakerveld@stork.com.

Specificaties
Niveau | HBO of universitair werk- en denkniveau 
Dienstbetrekking | Fulltime
Acquisitie| Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam | Sunny Lakerveld
E-mail | Sunny.Lakerveld@stork.com

Telefoonnummer| 06 122 867 32 Solliciteer direct