Over de VNSG


Kennisdeling, netwerken en belangenbehartiging & beïnvloeding zijn de pijlers van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG). Wij zijn al sinds 1988 hét platform voor alle Nederlandstalige SAP-gebruikers. De vereniging ondersteunt gebruikers bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-software in hun organisatie.

Binnen onze levendige gebruikerscommunity zijn 9000 SAP-professionals actief die werkzaam zijn bij circa 700 verschillende bedrijven in Nederland. Naast het jaarlijkse congres worden ieder jaar meer dan 100 evenementen, waaronder webinars, themadagen, focusgroepmeetings, workshops en masterclasses over diverse SAP gerelateerde onderwerpen georganiseerd.

VNSG: Verbindt. Versterkt.

Kennis delen & netwerken


Focusgroepen

De VNSG heeft twintig focusgroepen waarin leden gericht kennis en ervaring uitwisselen, nieuwe ontwikkelingen bespreken en hun netwerk uitbreiden. Focusgroepen zijn er voor een specifieke branche, functie of taak. Bekijk hier alle focusgroepen.

Events
Het hele jaar door organiseert de VNSG zeer diverse events met uiteenlopende onderwerpen om je kennis te verbreden of juist te verdiepen. Zowel online als in real life zijn events de ideale manier om kennis te delen én te netwerken. Weten wat er op de agenda staat? Bekijk hier onze eventkalender!

Nieuwsbrief
Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van nieuws vanuit de VNSG of SAP. Ook informeren we je over aankomende events en beïnvloedingsprogramma’s. Daarnaast delen we via een speciale mailing blogs met gebruikersverhalen en handige tips & tricks voor het gebruik van SAP.

Whitepapers, blogs en artikelen
Hierin komen vaak gebruikers aan het woord. Bijvoorbeeld als ze bezig zijn met een transitie of een vernieuwend innovatieproject. Ze delen hun verhaal, wat ging goed en waar liepen ze tegenaan? Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden!

Beïnvloeden & belangenbehartiging

De VNSG is ook het platform van beïnvloeding voor leden richting SAP. Hierdoor wordt de toegevoegde waarde van de SAP-investering nu en in de toekomst vergroot. De wensen die gebruikers koesteren ten aanzien van SAP, worden door de VNSG op diverse manieren met SAP besproken. Hierbij werken wij samen met buitenlandse SAP-verenigingen.

Beïnvloeden
SAP heeft twee programma's opgezet die eindgebruikers de mogelijkheid geven om een productoplossing te beïnvloeden. Bekendheid geven aan deze initiatieven is belangrijk! Daarom wil de VNSG haar leden goed informeren over dit proces en hen daarin ook begeleiden.

Belangenbehartiging
Het internationale samenwerkingsverband SUGEN (SAP User Group Executive Network), waarin de VNSG actief participeert, verzamelt de strategische prioriteiten van de aangesloten lokale gebruikersverenigingen en bespreekt deze met de top van SAP.

VNSG Bestuur

Het bestuur van de VNSG wordt door de leden gekozen en aangesteld voor een periode van drie jaar. Herverkiezing voor nog een periode van drie jaar is mogelijk. Het bestuur bestaat uit vijf leden.

Willem-Jan van Tongeren | Voorzitter  
Willem-Jan van Tongeren is als Directeur IT Business Support werkzaam bij PostNL. Hij vervult binnen de VNSG de functie van voorzitter. Hij is het eerste aanspreekpunt van het bestuur en verantwoordelijk voor de communicatie.

 

Richard van der Laan | Penningmeester  
Richard van der Laan is werkzaam als Group Controller Maintenance voor Air France – KLM. Als bestuurslid / penningmeester zet Richard zich in voor een financieel gezonde VNSG. Hiernaast vertegenwoordigd hij VNSG internationaal in het Core Leadership Team van SUGEN (SAP User Group Executive Network).

 

Theo Bolta | Adviesleden
Theo Bolta is managing director bij NL for Business en daarnaast bestuurslid van de VNSG met als aandachtsgebied adviesleden.

 

Coby Hendriks | Internationale samenwerking 
Coby Hendriks is als strategisch leveranciersmanager Rijksoverheid werkzaam bij de Belastingdienst. Als bestuurslid zet zij zich in voor de internationale samenwerking met SAP en andere gebruikersverenigingen. Coby is namens VNSG lid van SUGEN, het internationale samenwerkingsverband van gebruikersverenigingen.

 

Eric Roelofsma | Algemeen Bestuurslid 
Eric Roelofsma is werkzaam bij WML als afdelingshoofd ICT en is lid MT Sector Bedrijfsondersteuning.

 

Erik Pos | Focusgroepen 
Erik Pos is werkzaam als CFO bij rond consulting.

 

 

 

VNSG Bureau

Het VNSG Bureau is verantwoordelijk voor alle operationele en uitvoerende taken en bestaat uit zes medewerkers. De leiding van het VNSG Bureau is in handen van de VNSG Directeur. De commerciële activiteiten van het VNSG Bureau zijn ondergebracht in VNSG Diensten B.V. waar de VNSG voor 100% in deelneemt.

Ronald Schippers | Community Manager en directeur  
Met zijn ervaring en netwerk binnen de SAP-community, gaat Ronald Schippers de komende tijd aan de slag om de VNSG verder te versterken. Ronald heeft een bedrijfskundige achtergrond met ruime ervaring op het gebied van SAP, technologie en resultaat- en mensgericht leiderschap. 

  Vacant | Marketing & Communicatie
Bekijk de vacature


Coco Bosmans | Focusgroepen & Events  
Na jaren van eventorganisatie in de horeca is Coco sinds begin 2022 het aanspreekpunt voor de focusgroepen binnen de VNSG. Daarnaast houdt ze zich bezig met de SAP Business One Community, helpt en organiseert bij de themadagen en de jaarlijkse trip van de focusgroepbestuursleden naar SAP Walldorf.


Lauret Mallant | Events  
Ruim 23 jaar geleden begon Lauret bij de VNSG. Ze heeft overal haar steentje wel aan bijgedragen. Van themadagen tot Algemene Ledenvergadering en van website tot magazine. Vanaf 2008 lag haar focus op de organisatie van het VNSG Congres en later Connect to Innovate. Inmiddels zijn haar taken breder en gericht op de coördinatie van de diverse evenementen binnen de VNSG.


Mientje Paais | Programma  
Dankzij de ervaring van Mientje als SAP consultant ligt haar kracht in het verbinden van interessante, inhoudelijke verhalen. Dit doet ze onder andere door het verzorgen van programma’s voor diverse events en denkt ze mee in het doorvertalen van klantverhalen. In het kader van beïnvloeden van SAP is Mientje alweer ruim 5 jaar bezig met het SAP Customer Influence programma.  Mitchel Verweij| Eventmanager & Focusgroepen  
Mitchel heeft jarenlange ervaring in de evenementenbranche. Vanaf nu zet hij zijn kennis en netwerk in voor de VNSG-events. 
Kim van Luijn | Relatiemanagement  
Wat speelt er bij VNSG-leden? Tegen welke uitdagingen lopen zij aan en hoe kan VNSG hierop inspelen? Met deze vragen gaat Kim aan de slag als relatiemanager binnen VNSG. Met ruime ervaring in de commercie en sales, zet ze haar voelsprieten uit onder de leden. Het doel? Nog meer verbinding met en tussen VNSG-leden. 
 

De VNSG… Dat zijn we allemaal!

De VNSG is er vóór en dóór haar leden en dankt het bestaansrecht aan haar leden.  Een vereniging kan dus niet bestaan zonder leden! Ieder lid is een stukje van de vereniging. Het is daarom heel fijn dat er veel leden zijn die zich vrijwillig en actief inzetten. Leden die tijd vrij maken omdat ze de doelstellingen van de vereniging ondersteunen en daar graag een steentje aan willen bijdragen. Voor de een is dat een grote kei en voor de ander een kiezelsteentje maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is dat leden zich op de een of andere manier betrokken voelen en daarom ook een bijdrage willen leveren. 
 
Vrijwilliger bij de VNSG
Vrijwilliger zijn bij de VNSG is leuk. Je bent op een andere manier met je vak bezig en je doet dat ook samen met anderen. Het is een aantrekkelijke en individuele investering. Je krijgt kansen om je leiderschaps- en gespreksvaardigheden te ontwikkelen. Je kunt jouw kennis uitdragen maar ook veel leren en dan spreken we nog niet over de mogelijkheid om je professionele netwerk flink uit te breiden! Het opent deuren waar anders een behoorlijk slot op zit! Natuurlijk, het vraagt inspanning van je maar je krijgt er ook zeker veel voor terug.

De VNSG is heel blij met haar vrijwilligers. We zien vrijwilligers in het hoofdbestuur van de VNSG maar het merendeel is actief als bestuurder van een focusgroep of als kernteamlid. Afhankelijk van welke rol je vervult, zijn er ook een aantal ‘privileges’. Zo kun je gevraagd worden om bijvoorbeeld als ambassadeur van de VNSG op te treden bij bepaalde events. Ook kun je, als focusgroepbestuurslid, kosteloos lid worden van de DSAG en de ASUG (resp. de Duitse en de Amerikaanse gebruikersvereniging), inloggen op interessante tutorials en presentaties over modules in SAP én kun je deelnemen aan workshops die soms voor onze vrijwilligers georganiseerd worden. 


Informatie
Lijkt het je leuk om ook een steentje bij te dragen door je vrijwillig in te zetten voor de VNSG of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar  info@vnsg.nl of neem contact op met het VNSG bureau.

Statuten en huishoudelijk reglement

Bekijk de statuten van de VNSG
Bekijk het huishoudelijk reglement van de VNSG