Over de VNSG

Kennis delen, netwerken en belangen behartigen & beïnvloeden zijn de pijlers van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG). Wij zijn al sinds 1988 hét platform voor alle Nederlandstalige SAP-gebruikers. De vereniging ondersteunt gebruikers bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-software in hun organisatie.

Binnen onze levendige gebruikerscommunity zijn 8500 SAP-professionals actief die werkzaam zijn bij ruim 700 verschillende bedrijven in Nederland. Naast het jaarlijkse congres worden ieder jaar meer dan 100 evenementen, waaronder webinars, themadagen, focusgroepmeetings, workshops en masterclasses over diverse SAP gerelateerde onderwerpen georganiseerd.

VNSG: Verbindt. Versterkt.

Kennis delen & netwerken

Focusgroepen
De VNSG heeft twintig focusgroepen waarin leden gericht kennis en ervaring uitwisselen, nieuwe ontwikkelingen bespreken en hun netwerk uitbreiden. Focusgroepen zijn er voor een specifieke branche, functie of taak.

Events
Het hele jaar door organiseert de VNSG zeer diverse events met uiteenlopende onderwerpen om je kennis te verbreden of juist te verdiepen. Zowel online als in real life zijn events de ideale manier om kennis te delen én te netwerken. Weten wat er op de agenda staat? Bekijk hier onze eventkalender!

Nieuwsbrief
Via de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van nieuws vanuit de VNSG of SAP. Ook informeren we je over aankomende events en beïnvloedingsprogramma’s. Daarnaast delen we via een speciale mailing blogs met gebruikersverhalen en handige tips & tricks voor het gebruik van SAP.

Whitepapers, blogs en artikelen
Hierin komen vaak gebruikers aan het woord. Bijvoorbeeld als ze bezig zijn met een transitie of een vernieuwend innovatieproject. Ze delen hun verhaal, wat ging goed en waar liepen ze tegenaan? Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden!
 
Beïnvloeden & belangenbehartiging

De VNSG is ook het platform van beïnvloeding voor leden richting SAP. Hierdoor wordt de toegevoegde waarde van de SAP-investering nu en in de toekomst vergroot.
De wensen die gebruikers koesteren ten aanzien van SAP, worden door de VNSG op diverse manieren met SAP besproken. Hierbij werken wij samen met buitenlandse SAP-verenigingen.


Beïnvloeden
SAP heeft twee programma's opgezet die eindgebruikers de mogelijkheid geven om een productoplossing te beïnvloeden. Bekendheid geven aan deze initiatieven is belangrijk! Daarom wil de VNSG haar leden goed informeren over dit proces en hen daarin ook begeleiden.

Belangenbehartiging
Het internationale samenwerkingsverband SUGEN (SAP User Group Executive Network), waarin de VNSG actief participeert, verzamelt de strategische prioriteiten van de aangesloten lokale gebruikersverenigingen en bespreekt deze met de top van SAP.

 
VNSG Bestuur

Het bestuur van de VNSG wordt door de leden gekozen en aangesteld voor een periode van drie jaar. Herverkiezing voor nog een periode van drie jaar is mogelijk. Het bestuur bestaat uit vijf leden. 


Voorzitter | Jan-Willem van der Meere 
Jan-Willem van der Meere is werkzaam bij Lamb Weston / Meijer als Digital IT and BI Leader. Hij vervult binnen de VNSG de functie van voorzitter. Hij is het eerste aanspreekpunt van het bestuur en verantwoordelijk voor de communicatie. 

 
 
Penningmeester | Pieter Fransen 
Pieter Fransen werkt als CFO bij Dimensys. Pieter is penningmeester van de VNSG.
 

Focusgroepen & community's | Arnoud Roebers 
Arnoud Roebers is werkzaam bij BASF als Senior Architect Data & Analytics platformen. Als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor de focusgroepen & community's. 
 
 
Adviesleden | Theo Bolta  
Theo Bolta is managing director bij NL for Business en daarnaast bestuurslid van de VNSG met als aandachtsgebied adviesleden.
 
 
Internationaal | Coby Hendriks 
Coby Hendriks is als categoriemanager Enterprise Business Applicaties werkzaam bij de Belastingdienst. Als bestuurslid zet zij zich in voor de internationale samenwerking met SAP en andere gebruikersverenigingen.
 
VNSG Bureau

Het VNSG Bureau is verantwoordelijk voor alle operationele en uitvoerende taken en bestaat uit zes medewerkers. De leiding van het VNSG Bureau is in handen van de VNSG Directeur. De commerciële activiteiten van het VNSG Bureau zijn ondergebracht in VNSG Diensten B.V. waar de VNSG voor 100% in deelneemt.

Lees meer

Statuten en huishoudelijk reglement

Bekijk de statuten van de VNSG
Bekijk het huishoudelijk reglement van de VNSG