Vacature voorzitter VNSG


De VNSG is al sinds 1988 hét platform voor alle Nederlandstalige SAP-gebruikers. De taken die wij onszelf stellen zijn kennis delen, netwerken, belangen behartigen en beïnvloeden. Op die manier ondersteunen wij onze leden bij het halen van de grootst mogelijke waarde uit de SAP-gerelateerde investeringen van hun organisaties. Ons motto is: VNSG: Verbindt. Versterkt.
 
Voor onze organisatie zijn we op zoek naar een voorzitter die, in samenwerking met de directie, het beleid en strategie bepaalt en waakt over de uitvoerig ervan. Het is een rol waarin je motiveert, vergaderingen leidt, bijstuurt waar nodig, prioriteiten stelt en samenhang brengt in de opvolging van de activiteiten. Daarnaast ben je het gezicht van onze organisatie. In die rol ben je gesprekspartner voor SAP (inter)nationaal en zul je deelnemen aan een aantal van onze belangrijkste activiteiten.

  
Wat verwachten we van onze nieuwe voorzitter?
We zoeken een licentielid met bestuurlijke ervaring, die besluitvaardig en doortastend is. Daarnaast ben je op een positieve manier kritisch en benader je mensen en meningen altijd vanuit respect en gelijkwaardigheid. Je beschikt over een goed conceptueel en strategisch denkvermogen en staat open voor veranderingsprocessen en innovatie. Je bent bekend met de trends en kwalitatieve ontwikkelingen in het SAP-ecosysteem en voelt affiniteit met het werk van de VNSG. Tot slot zien we je als een oplossings- en relatiegerichte verbinder die op alle niveaus draagvlak weet te creëren, van SAP tot aan ons vrijwilligersnetwerk.
 
Visie VNSG 
De steeds snellere technologische innovaties bieden kansen aan organisaties die deze tijdig weten op te pakken. De VNSG helpt organisaties hierbij door een baken te zijn van kennis en advies. Bij ons vinden SAP-gebruikers actuele, hoogwaardige en objectieve informatie. In ons rijke netwerk van peers kunnen zij hun kennis delen, oplossingen uitwisselen en hun ideeën aanscherpen over de gevolgen van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze inzichten helpen hen bij het bepalen van de eigen ICT-strategie. Daarnaast weet de VNSG de wensen en belangen van SAP-gebruikers om te zetten in succesvolle beïnvloeding.

Voor het vervullen van deze taken moeten wij zelf ook blijven innoveren. Door steeds weer te bepalen voor wie we er zijn, wat onze verschillende gebruikersgroepen van ons nodig hebben en hoe we aan hun behoeften beantwoorden.
 
Onze leden en activiteiten
Binnen onze levendige gebruikerscommunity zijn meer dan 8.500 SAP-professionals actief die werkzaam zijn bij ruim 700 verschillende bedrijven in Nederland. Onze activiteiten bestaan uit een breed en divers programma van online en face-to-face evenementen. Naast het jaarlijkse congres worden ieder jaar meer dan 100 evenementen georganiseerd, waaronder webinars, themadagen, focusgroepmeetings, workshops en masterclasses over diverse SAP-gerelateerde onderwerpen. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan schriftelijke content en informatievoorziening. 

Onze organisatie 
De VNSG heeft een bestuur dat uit vijf personen bestaat. De bestuursleden worden door de algemene ledenvergadering benoemd voor een periode van ten hoogste drie jaar. Zij zijn steeds herbenoembaar. 
Het VNSG-bureau is verantwoordelijk voor alle operationele en uitvoerende taken en bestaat uit acht medewerkers. De leiding van het VNSG Bureau is in handen van de VNSG Directeur. De commerciële activiteiten van het VNSG Bureau zijn ondergebracht in VNSG Diensten B.V. waar de VNSG voor 100% in deelneemt.

Het bestuur en de directie van het VNSG-bureau bepalen de strategie en zien toe op de juiste uitvoering ervan. Het bestuur draagt ook bij aan bepaalde activiteiten. Het vertegenwoordigt de leden, is het gezicht en de spreekbuis van de vereniging en versterkt daarmee de identiteit van de vereniging. 

Tijdsbelasting
De voorzittersfunctie vergt gemiddeld 15 dagen per jaar (12 binnen en 3 buiten werktijd). Dit is inclusief interne en internationale overleggen, en deelname aan VNSG-evenementen. Het bestuur vergadert vijf keer per jaar buiten werktijd.
 
Procedure en (indicatief) tijdspad
  • Solliciteren: tot en met 30 september
  • Gesprekken met (enkele) kandidaten: tot 30 oktober
  • Keuze eindkandidaat: 5 november
  • Voordracht eindkandidaat aan leden: 6 november
  • Verkiezing tijdens ALV: 26 november

Meer informatie 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans de Labije, hans.de.labije@vnsg.nl of via 073 64 10 200 .
 
Solliciteren
Je kunt tot uiterlijk 30 september solliciteren. Download hier het sollicitatieformulier.