Besturen van een focusgroep, waar verbinden en versterken centraal staat


Heb je altijd al bestuurservaring op willen doen? Weet jij alles van hoe jouw bedrijf met SAP omgaat maar ben je ook benieuwd naar hoe andere bedrijven het maximale uit hun SAP-software halen? Dan is dit je kans! Hieronder staan de openstaande vacatures, staat jouw interessegebied er niet bij? Maar wil je wel mee denken? Laat het ons weten want misschien is er nog een plekje in het kernteam!

 

Meer over de focusgroepen
Door de uitgebreide functionaliteit van SAP zijn er binnen onze vereniging diverse branche-, product-, en functiegerichte groepen ontstaan: de zogeheten ‘focusgroepen’. Binnen een focusgroep worden kennis en ervaringen uitgewisseld en nieuwe ontwikkelingen met andere gebruikers en specialisten besproken. Om dit te faciliteren organiseert een focusgroepbestuur online en op locatie bijeenkomsten. Ook hebben sommige focusgroepen een eigen LinkedIn groep om met elkaar in contact te komen.
 
De bijeenkomsten van de focusgroep hebben allemaal een eigen thema of bestaan uit een aantal uiteenlopende thema’s. Een thema bijeenkomst wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht. Gebruikers delen hun ervaringen door middel van een presentatie van een of meerdere actuele klantcases. Er is vaak een ervaren consultant van SAP aanwezig om het onderwerp vanuit de theorie te presenteren bijvoorbeeld over de  roadmap, de laatste ontwikkelingen of voor een deep dive.   

Wat biedt een bestuursfunctie jou? 
  • Als bestuurslid kun je het zien als een managementfunctie waarbij je allerlei vaardigheden in de praktijk kunt brengen
  • Je vergroot je zakelijke netwerk
  • Je werkt samen met SAP en de VNSG
  • Je krijgt de laatste ontwikkelingen als één van de eersten te horen
  • Je hebt contact met andere focusgroepbestuursleden
  • Je bent bij grotere VNSG-events als ambassadeur aanwezig
  • Speciaal voor focusgroepbestuursleden gaan we 1 keer per jaar naar Walldorf, het hoofdkantoor van SAP SE. Samen met andere Europese gebruikersverenigingen zijn er meetings met productmanagers


Openstaande vacatures focusgroepbestuursleden 

       
Customer Experience
Bestuurslid (licentielid & advieslid) 
 Data Management (DM)
Bestuurslid (licentielid of advieslid)
Supply chain management
Bestuurslid (licentielid & advieslid)
    
 Enterprise Asset Management
 Bestuurslid (licentielid)
 Low Code No Code (LCNC)
 Bestuurslid (licentielid of advieslid)
  Testen
 Voorzitter (licentielid) 
  
 

Meer weten over deze focusgroepen? Klik dan op de afbeelding!
Interesse in een bestuur rol? Of ben je benieuwd naar de opties om als kernteamlid te helpen?
Laat het ons weten via Daniela Gaschler