Ronald Schippers start als directeur van de VNSG


Ronald Schippers start per 12 juni 2023 als directeur van de VNSG, de Vereniging voor Nederlandstalige SAP-gebruikers. Naast zijn rol als Community Manager, waarin hij zich zal inzetten om de vereniging verder te versterken, neemt hij de dagelijkse leiding en aansturing van het VNSG-bureau op zich.

Achtergrond in SAP, technologie en leiderschap
Schippers heeft een bedrijfskundige achtergrond met ruime ervaring op het gebied van SAP, technologie en resultaat- en mensgericht leiderschap. Na in 1997 begonnen te zijn als trainee bij SAP, heeft hij diverse functies gehad in consultancy, commercie en management. Innovatie en transformatie hebben daarin altijd een grote rol gespeeld. In zijn laatste functie gaf hij leiding aan het regionale EMEA Noord team van adviseurs op het gebied van “platform & technology”. Naast een SAP-carrière heeft ook zijn vrijwilligerswerk op verschillende maatschappelijke gebieden bijgedragen aan zijn persoonlijke en leiderschapsontwikkeling.  

Met zijn ervaring en netwerk binnen de SAP-community, gaat Schippers de komende tijd aan de slag om de VNSG verder te versterken. Schippers: ‘Als vertegenwoordiger van de SAP-gebruikers kan ik me bezighouden met hetgeen voor mij enorm inspirerend is. Dit is het werkelijk realiseren van waarde voor SAP-gebruikers door met elkaar en van elkaar te leren, het delen van gerealiseerde successen en het versterken van het netwerk en de onderlinge connecties binnen en buiten de SAP-community. Daarin zal ik altijd samen met het team (collega’s, vrijwilligers, leden en het bestuur) op zoek gaan naar innovatieve benaderingen om doorlopend en duurzaam te vernieuwen en samen succes te vieren.’


Over de VNSG
De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét onafhankelijke platform voor alle SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De speerpunten van de VNSG zijn kennis delen, netwerken en beïnvloeden. De VNSG is in 35 jaar tijd gegroeid tot een vereniging van ruim 700 bedrijfsleden (AEX-genoteerde bedrijven, overheidsinstanties en SAP-dienstverleners) met 8000 leden. 
De VNSG is een actieve en professionele vereniging die SAP-gebruikers faciliteert bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-software binnen hun organisatie. Dit doen we door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling. Vanuit zo’n 20 focusgroepen organiseren we themadagen, informatie- en netwerkbijeenkomsten en webinars.