Beste VNSG-enthousiastelingen, -collega’s, en -vrienden,

VNSG Focusgroep ALM Kernteamlid AHNa bijna 7 jaar lid te zijn geweest van de VNSG en ook een aantal jaren kernlid te zijn geweest van de focusgroep ALM, neem ik afscheid van jullie.

Binnen mijn huidige werkgever Simac IT NL heb ik een nieuwe uitdaging gevonden waardoor ik uit de SAP-wereld, en daarmee ook de VNSG-wereld stap.
In 2016 ben ik begonnen bij hmb, dé gespecialiseerde dienstverlener op gebied van SAP Solution Manager. Daar begon mijn enthousiasme over SAP ALM.

SAP Solution Manager 7.2 was toen net uitgebracht en dat creëerde voor mij de kans om de nieuwste release van Solution Manager te gaan ontdekken.
Vers uit de schoolbanken met een HBO studie Bedrijfskunde ‘in the pocket’ had ik veel geleerd over bedrijfsprocessen en de organisatie daaromheen.

Ik werd het enthousiast van de functionaliteiten Process Management, Solution Documentation en later Test Management en Requirements Management.

Voornamelijk de eerste twee onderwerpen werden mijn specialisme en daarvoor mocht ik door heel Nederland en delen in België klantopdrachten oppakken.
Dat iedere klant anders is en anders werkt was niet zo’n shock, maar wat er allemaal met Process Management kon was toch wel een openbaring.

Dit hielp niet met het opzetten van een concept dat bij iedere organisatie werkte, maar daardoor kwamen we wel met de aanpak Lean Documentation.

In 2019 werd hmb overgenomen door Simac. Mijn hmb-verhaal was nog niet klaar, maar door Simac kreeg ik nieuwe kansen om ook pre-sales op te pakken.

Ik werd een steeds actiever lid van de VNSG en ik ben uiteindelijk ook in het kernteam van de Focusgroep SAP ALM aangesloten.

Naast het organiseren van evenementen over SAP ALM, ben ik ook vaak als vrijwilliger aanwezig geweest bij VNSG-evenementen zoals het jaarevent.

De evenementen vond ik altijd erg leuk om te organiseren en bij te wonen, en deze ga ik dan ook het meest missen nu mijn andere functie is gestart.

Ik doe graag een oproep aan alle SAP ALM enthousiastelingen om je aan te melden voor het kernteam van de Focusgroep ALM.

Ook wil ik jullie allemaal bedanken voor de afgelopen jaren en ga ik de community écht missen binnen mijn werkzaamheden.

Graag sluit ik af met een speciaal bedankje aan Mientje en Coco. Onze samenwerking was heel fijn en altijd supergezellig. 
Ik ga jullie missen!

- Annika Heus, VNSG Focusgroep Kernteamlid Application Lifecyclemanagment (ALM)

------------------------------------------------------------------

Wij bedanken Annika hartelijk voor haar jarenlange toewijding aan de VNSG, en in het bijzonder aan de focusgroep ALM. Zij was altijd een bron van inspiratie en vormde een drijvende kracht achter een van onze meest actieve focusgroepen.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de vereniging en lid worden van het kernteam van de focusgroep Application Lifecycle Management (ALM)? Laat het ons weten via marleen.van.den.boomen@vnsg.nl.