Testen (TES)

About the Community

Doelstelling van onze focusgroep is de bewustwording van testen binnen de SAP-gemeenschap door deelname en representatie van zoveel mogelijk leden. We streven naar professionalisering van advisering op het gebied van testen waardoor het vakgebied Testen als een erkende discipline van de grond komt. De focusgroep zal dan een krachtig en doeltreffend instrument zijn in de dagelijkse praktijk.

Tijdens de bijeenkomsten die de focusgroep organiseert komen trends en nieuwe ontwikkelingen aan de orde middels informatie uitwisseling. Daarnaast is er ruimte om je persoonlijke netwerk uit te breiden.

Aankomende evenementen

Binnenkort vind je hier de events voor deze focusgroep

Bestuursleden

 

      Voorzitter a.i.
      Bob van der Linden
      voorzitterTES@vnsg.nl
        Secretaris
      Eveline Hermans
      PTWEE B.V.
      secretarisTES@vnsg.nl

Kernteam - Wie is wie?

 

Bob van der Linden - Voorzitter
Ik ben woonachtig in het Brabantse deel van Nederland en werkzaam bij SUPERP. Ik ben al best lang betrokken bij SAP en de VNSG. Ik vind het erg leuk om mensen te verbinden rondom een bepaald thema. Lange tijd geleden ben ik betrokken geweest bij de oprichting van de VNSG Customer Competence Center werkgroep en was ik hiervan een actief lid (de werkgroep bestaat helaas niet meer). 
Door inmiddels mijn zakelijke focus op SAP Testen wilde ik de focusgroep SAP Testen bij de VNSG weer activeren. Na wat afstemmingen achter de schermen is een actieve focusgroep SAP testen nu weer een feit.
Door mijn interacties met SAP, SAP-klanten en SAP-partners heb ik een realistische kijk op wat ieder nodig heeft om vooruit te komen op het SAP-vlak. Hierdoor is er altijd wel een interessante interactie dialoog/sessie op te zetten met een thema. Ik hoop jou te mogen begroeten tijdens een van de bijeenkomsten welke georganiseerd gaan worden vanuit de focusgroep.
 
Eveline Hermans-Cleutjens - Secretaris
Acht jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan het testvak. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor ondergeschoven kindjes. Het is dan ook mijn persoonlijke doel om daar verandering in te brengen op de plekken waar ik werk. Dat heb ik jaren gedaan bij Woonbedrijf, één van de “big five” binnen de woningcorporatiebranche, dat in 2013 startte met het gebruik van SAP. Binnen enkele maanden was duidelijk dat testen een wezenlijk onderdeel van de dagelijkse praktijk moest gaan uitmaken. Niet gehinderd door enige kennis van SAP, of testen, ben ik die uitdaging aangegaan.  Inmiddels ben ik uitgevlogen en werk als SAP Testconsultant voor PTWEE aan een opdracht binnen Jumbo Supermarkten. Een kijkje in de keuken van een hele andere nieuwe wereld. Dat is precies wat ik alle testprofessionals gun. 

En nu sta ik hier, als secretaris van de VNSG Focusgroep Testen, om me in te zetten voor diezelfde testprofessionals binnen SAP. Om ervoor te zorgen dat die doorkijkjes naar andere werelden gemaakt kunnen worden, waarvan we kunnen leren en inspiratie kunnen opdoen. Verbinding zoeken met andere Focusgroepen om de krachten te bundelen en elkaar te voeden met interessante informatiesessie staat hoog op mijn lijstje. Samen met Remy, Bob, Carola, Sander en Rudy ga ik deze nieuwe uitdaging aan, en we hebben er zin in! De vreemde tijd waarin we leven en ons werk moeten doen weerhoudt ons niet, en maakt velen creatief. Het duurt dan ook niet lang voor je van ons gaat horen, en wij van jullie!

Jeroen Prevaes - Kernteamlid
Samen met mijn vrouw en twee dochters woon ik in het Brabantse Dommelen. Een heerlijke plek om te wonen, zeker als je, zoals ik, graag een rondje op de racefiets maakt. 
Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik aan de slag gegaan in de financiële sector. Daar heb ik vanuit mijn rol in de business van dichtbij gezien en meegemaakt hoe belangrijk IT is. Telkens blijkt dat optimalisatie en innovatie van IT onlosmakelijke onderdelen zijn van iedere succesvolle bedrijfsstrategie. En daarmee wekte IT mijn interesse.

In 2018 trok ik de stoute schoenen aan en maakte de overstap naar IT waarbij SAP de leidraad is die ik graag volg. Al snel raakte ik bij een opdrachtgever betrokken bij het testen van SAP en dat maakte dat ik ook binnen diverse andere SAP-projecten extra focus had voor het onderdeel testen. Samen met enkele van mijn SIMAC-collega’s ben ik onlangs gestart met een verdiepingsslag in (automatisch) testen. Natuurlijk werd ik lid van de Focusgroep Testen en keek ik de diverse webinars terug. Dat zette mij op het pad om aan te sluiten als kerngroeplid. Na enkele contactmomenten met Remy, Eveline, Bob en Carola was de beslissing om aan te sluiten bij dit enthousiaste team snel gemaakt! Als kerngroeplid wil ik een zinvolle bijdrage leveren vanuit mijn praktijkervaringen met SAP én vanuit mijn business-ervaring.
Ik hoop je snel een keer te ontmoeten bij één van de meetings om verder kennis te maken!

 Emiel Smetsers - Kernteamlid
 
Mijn pad in testen is begonnen in 2001 na de HEAO BI opleiding in Breda afgrond te hebben. Na een masterclass testen binnen, destijds, CMG ben ik in 2002 betrokken geraakt bij een   SAP HR   implementatie bij Shell waar ik tot de volledige livegang in 2006 me bezig heb mogen houden met test automation, test management en performance testen.  
 Vooral het performance test deel vond ik erg leuk om te doen. Binnen Shell en andere klanten heb ik me in de jaren daarna meer mogen ontwikkelen op performance testen op verschillende   omgevingen, SAP was hier vaak de front-end of de geteste systemen gebruikte SAP als backend. 
 
 In de loop van de tijd is mijn focus meer geschoven naar delivery en positionering van testen binnen een organisatie/project/aanpak. Vooral hoe testen te plaatsen binnen Agile/SAFE en mee te   denken over wat wel te doen op de teams en wat niet te doen op de teams heeft mijn interesse op dit moment. Naast dit onderdeel ben ik samen met mijn OrangeCrest collega’s aan het kijken hoe we GreenIT al meer tijdens de verschillende testfases onder de aandacht kunnen brengen.  Ik kijk er naar uit om als kernlid een bijdrage te leveren aan de Focusgroep Testen en in die rol vooral het belang van (vroeg) testen naar buiten te brengen. 
 
Default image for Testen (TES)