Testen (TES)

About the Community

Doelstelling van onze focusgroep is de bewustwording van testen binnen de SAP-gemeenschap door deelname en representatie van zoveel mogelijk leden. We streven naar professionalisering van advisering op het gebied van testen waardoor het vakgebied Testen als een erkende discipline van de grond komt. De focusgroep zal dan een krachtig en doeltreffend instrument zijn in de dagelijkse praktijk.

Tijdens de bijeenkomsten die de focusgroep organiseert komen trends en nieuwe ontwikkelingen aan de orde middels informatie uitwisseling. Daarnaast is er ruimte om je persoonlijke netwerk uit te breiden.

Hieronder vind je de recordings van de webinars die onze Focusgroep Testen tot nu toe georganiseerd heeft: 

Webinar 2020-07-22 EUReka!

Webinar 2020-09-30 Testautomatisering

Webinar 2020-11-11 Testautomatisering bij de Provincie Noord-Holland

Webinar 2021-02-24 TROM

Webinar 2021-05-26 Testautomatisering @ Jumbo

Webinar 2021-09-08 Testautomatisering - wat werkt (niet)?

Webinar 2021-09-08 Service Based Testing

Aankomende evenementen

Binnenkort vind je hier de events voor deze focusgroep

Bestuursleden

 

      Voorzitter
      Remy Miedema
      voorzitterTES@vnsg.nl
        Secretaris
      Eveline Hermans
      PTWEE B.V.
      secretarisTES@vnsg.nl

Kernteam - Wie is wie?


Remy Miedema - Voorzitter Focusgroep Testen
Als ik naar mijn werk kijk ben ik ontzettend honkvast! Ik heb 6 1/2 jaar bij Defensie gewerkt als Officier bij de Koninklijke Landmacht. Daarna heb ik 18 jaar 1/2 bij de ING in Amsterdam gewerkt, waar ik diverse rollen heb vervuld als Service Desk Medewerker, Systeembeheerder en Teamleider. Na mijn rol als Teamleider ben ik overgestapt naar het vak testen en heb dat in diverse rollen (testanalist, testnavigator, test coördinator en testmanager) gedaan. Bij de ING heb ik de transformatie van dichtbij meegemaakt van de waterval naar de Agile manier van werken, waarna ik Scrum Master en DEV-engineer ben geweest. Uiteindelijk heb ik toch in een wat traditionelere IT- organisatie weer de passie voor het vak testen opgepakt door bij mijn huidige werkgever, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het testen weer vanaf 0 op te bouwen. Hier ben ik nu exact 4 jaar mee bezig. Hier ben ik ook voor het eerst echt met SAP in aanraking gekomen. Na wat presentaties op de HERUG dag en gesprekken in mijn netwerk kwam het voorzitterschap voor de focusgroep Testen aan de orde. Zoals jullie kunnen zien ben ik inmiddels voorzitter en ga ik dit samen met Eveline Hermans (secretaris) oppakken.  Samen met ons kernteam gaan we deze focusgroep weer vol energie, nieuw leven blazen!
 
Eveline Hermans-Cleutjens - Secretaris Focusgroep Testen
Acht jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan het testvak. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor ondergeschoven kindjes. Het is dan ook mijn persoonlijke doel om daar verandering in te brengen op de plekken waar ik werk. Dat heb ik jaren gedaan bij Woonbedrijf, één van de “big five” binnen de woningcorporatiebranche, dat in 2013 startte met het gebruik van SAP. Binnen enkele maanden was duidelijk dat testen een wezenlijk onderdeel van de dagelijkse praktijk moest gaan uitmaken. Niet gehinderd door enige kennis van SAP, of testen, ben ik die uitdaging aangegaan.  Inmiddels ben ik uitgevlogen en werk als SAP Testconsultant voor PTWEE aan een opdracht binnen Jumbo Supermarkten. Een kijkje in de keuken van een hele andere nieuwe wereld. Dat is precies wat ik alle testprofessionals gun. 

En nu sta ik hier, als secretaris van de VNSG Focusgroep Testen, om me in te zetten voor diezelfde testprofessionals binnen SAP. Om ervoor te zorgen dat die doorkijkjes naar andere werelden gemaakt kunnen worden, waarvan we kunnen leren en inspiratie kunnen opdoen. Verbinding zoeken met andere Focusgroepen om de krachten te bundelen en elkaar te voeden met interessante informatiesessie staat hoog op mijn lijstje. Samen met Remy, Bob, Carola, Sander en Rudy ga ik deze nieuwe uitdaging aan, en we hebben er zin in! De vreemde tijd waarin we leven en ons werk moeten doen weerhoudt ons niet, en maakt velen creatief. Het duurt dan ook niet lang voor je van ons gaat horen, en wij van jullie!

Bob van der Linden
Ik ben woonachtig in het Brabantse deel van Nederland en werkzaam bij SUPERP. Ik ben al best lang betrokken bij SAP en de VNSG. Ik vind het erg leuk om mensen te verbinden rondom een bepaald thema. Lange tijd geleden ben ik betrokken geweest bij de oprichting van de VNSG Customer Competence Center werkgroep en was ik hiervan een actief lid (de werkgroep bestaat helaas niet meer). 
Door inmiddels mijn zakelijke focus op SAP Testen wilde ik de focusgroep SAP Testen bij de VNSG weer activeren. Na wat afstemmingen achter de schermen is een actieve focusgroep SAP testen nu weer een feit.
Door mijn interacties met SAP, SAP-klanten en SAP-partners heb ik een realistische kijk op wat ieder nodig heeft om vooruit te komen op het SAP-vlak. Hierdoor is er altijd wel een interessante interactie dialoog/sessie op te zetten met een thema. Ik hoop jou te mogen begroeten tijdens een van de bijeenkomsten welke georganiseerd gaan worden vanuit de focusgroep.

 
Rudy Hoogendoorn
Wij wonen met ons gezin met veel plezier in de randstad. Mijn interesse in IT begon op jonge leeftijd al met desktops (de)monteren en het leren van vele CL commands in MS-DOS. 
Als managing director van een leverancier in de sportbranche was ik jarenlang betrokken bij de digitalisering in die branche (joint venture SaaS solution en reselling PaaS solution). Eind 2018 besloot ik in mijn carrière een IT deep dive te doen. Bij een leverancier van software development heb ik vele ins & outs geleerd over deze sector. Begin 2020 heb ik een switch gemaakt van het domein development (custom made), naar het domein testen (SaaS solution). Van deze keuze heb ik absoluut geen spijt. We hebben een heel leuk internationaal team en er zijn vele mooie kansen die we met veel plezier en team effort oppakken.

Het ontmoeten van nieuwe zakelijke relaties is altijd de basis geweest in mijn werk. Binnen de VNSG hoop ik veel nieuwe mensen te leren kennen en tevens veel kennis te kunnen delen.


Default image for Testen (TES)