Security & Access Management (SAM)

About the Community

De inrichting, het beheer en de beoordeling van de beveiliging van SAP-systemen en andere producten van SAP is de kernactiviteit van deze focusgroep. Het is een volwassen en ervaren focusgroep. Met presentaties en discussies stimuleert de focusgroep haar leden kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Aandachtsgebieden
De focusgroep houdt zich vooral bezig met het uitwisselen van kennis en ervaring over SAP beveiliging. Daarvoor richt de focusgroep zich op de inrichting en het beheer van de beveiliging van de verschillende SAP-componenten. Een aantal keer per jaar organiseert de focusgroep op wisselende locaties (of online) een bijeenkomst voor haar leden. Zij wonen presentaties bij en nemen deel aan discussies over de inrichting, het beheer en de beoordeling van de beveiliging van SAP applicaties on-Prem en Cloud.
 
Samenstelling (juni 2021)
–  229 licentieleden
–  125 adviesleden

Onderwerpen

  • Centraal gebruikersbeheer (CUA en Identity Management)
  • SAP-audits
  • SAP GRC
  • Autorisaties in SAP-BI
  • (her)inrichting autorisatieconcepten
  • Portal Security
  • Structurele Autorisaties (in SAP HCM)
  • Beheerrollen
  • Testen

Kernteam - Wie is wie?

 

Joris van de Vis 
Joris van de Vis is mede-oprichter van Protect4S, een leverancier van SAP Cybersecurity oplossingen. Joris helpt klanten al vele jaren om hun bedrijfskritische SAP-systemen beter te beveiligen. Daarnaast doet hij onderzoek naar kwetsbaarheden binnen SAP-software en heeft al meer dan 100 kwetsbaarheden gemeld aan het SAP Security response team.

Rob Vleerbos
Ik ben sinds 2007 werkzaam in de SAP-wereld, waarvan de laatste 5 jaar als teamlead voor SAP BASIS en SAP Development.
Vanuit mijn huidige rol ben ik onder andere verantwoordelijk voor het SAP autorisatiebeheer en het begeleiden van de IT audits.

Security is een belangrijk onderwerp waarin ik zelf erg geïnteresseerd ben. Ik vind het belangrijk om kennis te delen en mijn ambitie voor de focusgroep is dan ook om daarin zoveel mogelijk te faciliteren. Daarnaast wil ik mij inzetten voor het aanbieden van een interessant en divers programma waarbij ook voldoende ruimte is om eigen ervaringen uit wisselen.
 

Evenement foto's

 
   

Bestuursleden

Voorzitter
Richard Hoekman
Hoekman Consulting
voorzitterSAM@vnsg.nl
  Bestuurslid
Rob Vleerbos
ForFarmers
bestuurSAM@vnsg.nl

Bestuurslid
Peter van Ooijen
McCoy & Partners 
bestuurSAM@vnsg.nl

Aankomende evenementen

Geen aankomende evenementen voor deze focusgroep
Default image for Security & Access Management (SAM)