Retail (RET)

About the Community

De focusgroep Retail nodigt alle ondernemingen uit die één of meerdere SAP-modules gebruiken èn die de intentie hebben de Retail-oplossing te gaan gebruiken, om mee te werken aan het realiseren van haar doelstellingen. De focusgroep wil een platform zijn om de onderlinge contacten verder te versterken door het uitwisselen van kennis en ervaringen in het gebruik van SAP Retail. In ons programma bieden we daar gelegenheid voor. Er is alle ruimte om vanuit de gebruikersgroep onderwerpen/discussies in te brengen. Uitsluitend vrijblijvend kennis opdoen is niet voldoende voor deelname. De focusgroepleiding heeft het voornemen een goede mix te borgen tussen deelname van gebruikers en partners.
 
De focusgroep Retail is een platform voor het uitwisselen van kennis en ervaringen in het gebruik van SAP Retail. In eerste aanzet zijn verschillende onderwerpen geïnventariseerd die in de toekomstige bijeenkomsten aan de orde kunnen komen. Daarnaast wordt vanuit de focusgroepleiding ook aansluiting gezocht bij de DSAG, de Duitse SAP-gebruikersvereniging

Feiten  
  • De focusgroep is opgericht in 1997
  • Telt meer dan 150 leden van meer dan 30 verschillende bedrijven
  • Er worden vier bijeenkomsten per jaar gehouden
  • Tweederde van de focusgroep is licentielid
  • Gemiddeld zijn er ruim 25 bezoekers aanwezig bij een bijeenkomst
  • Goede mix van focusgroepleden met veel ervaring en leden die recent zijn gestart met SAP Retail. 

Onderwerpen

PDA in de winkel (store operations), SAP Retail Store, Portal in de winkel, narrow-casting, koppelingen met een webshop, replenishment van winkel en/of DC, optimaliseren bedrijfsprocessen, relatie klant <> retailer (loyalty, briefings etc.), Business Intelligence en rapportage, jobbeheer in een retailomgeving, Cycle Counting, EDI-berichtenverkeer in retail

Evenement foto's

   
   

Bestuursleden

      Voorzitter
      Pieter Luijten
      Jumbo Supermarkten B.V.
      voorzitterRET@vnsg.nl
      Bestuurslid
      Robin Kleingeld
      Simac
      bestuurRET@vnsg.nl
        Bestuurslid
      Mark Rijers 
      myBrand
      bestuurRET@vnsg.nl
        Bestuurslid
      Antoine van Logten
      Ctac
      bestuurRET@vnsg.nl
   

Aankomende evenementen

Binnenkort vind je hier de events voor deze focusgroep

Kernteam - Wie is wie?Antoine van Logten - Bestuurslid

Antoine van Logten, 49 jaar samenwonend met vrouw en 3 kinderen in Haarsteeg. In mijn vrije tijd ben ik trainer/coach van een gemengd U16 team bij de lokale basketbal vereniging.
Ooit begonnen als Merchandiser/ Inkoopplanner in de Fashion-industrie heb ik de overstap gemaakt naar de IT wereld.
In ben nu ruim 14 jaar werkzaam voor Ctac, op dit moment vervul ik de rol als Business Architect in de marktsegmenten Retail & Wholesale. In de afgelopen jaren heb ik vele mooie projecten mogen uitvoeren in verschillende rollen bij uiteenlopende Retailklanten. Of het nu gaat over FMCG, DIY, Food Retail, Fashion, Furniture, uit al die verschillende subbranches haal ik veel energie om bedrijfsprocessen te vertalen naar innovatieve IT gestuurde processen. Het is daarom ook dat ik graag betrokken blijf bij de VNG SAP Retail gebruikersgroep in de hoedanigheid als bestuurslid. Samen met de voorzitter en bestuursleden zullen we ons inzetten voor een goede opkomst tijdens de verschillende sessies met interessante/ innovatieve onderwerpen, zodat jullie die juiste focus kunnen aanbrengen op het managen en optimaliseren van jullie bedrijfsprocessen.
Hier hebben we jullie als leden ook voor nodig. Met jullie inbreng kunnen we opzoek naar de juiste onderwerpen en de juiste focus die voor alle leden relevant zijn.

Robin Kleingeld - Bestuurslid
Mijn interesse in SAP werd gewekt tijdens mijn studie bedrijfseconomie, in plaats van werken met het programma wou ik mij focussen op het verbeteren van de bedrijfsprocessen in het programma. 
Al 6 jaar ben ik nu werkzaam als SAP consultant waarbij ik diverse grote- en kleine opdrachten heb mogen uitvoeren in zowel de Retail als Non-Retail wereld.
Van implementaties tot aan small changes en problems, zolang ik maar in het systeem mag duiken ben ik tevreden.
De laatste 1,5 – 2 jaar heb ik mij vooral bezig gehouden met technische implementaties van de nieuwste technieken bij eind-klanten. Hierbij vooral de focus leggend op het gebruik van het SAP Business Technology Platform; wat zijn de mogelijkheden, hoe gaan we dit gebruiken binnen een organisatie en hoe kunnen we dit laten landen bij de business?
Binnen de VNSG verwacht ik mijn kennis te kunnen delen over de huidige én nog belangrijker de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van SAP Retail. Door interessante bijeenkomsten te organiseren die écht relevant zijn voor de eind-gebruikers hoop ik dat wij als VNSG Retail Focusgroep de aansluiting kunnen behouden met het Nederlandse bedrijfsleven. 
Want uiteindelijk is dat waar wij het met zijn allen voor doen.


Mark Rijers - Bestuurslid
Mijn passie voor retail gaat al heel wat jaren terug. Ooit aangewakkerd bij het werken in een winkel en mijn studie bedrijfskunde. Vervolgens ben ik in 2008, bij mijn 1e werkgever, de SAP wereld ingerold. Daarbij kreeg ik de mogelijkheid om dit te combineren met mijn interesse in retail en bedrijfsprocessen. In de afgelopen 15 jaar heb ik als SAP Retail Consultant ondertussen met veel plezier mogen werken voor diverse mooie Nederlandse retailbedrijven. Sinds april 2015 doe ik dit samen met mijn collega’s van myBrand. Retail blijft me nog steeds boeien, met veel interessante processen voor zowel winkels, distributiecentra en hoofdkantoor. Daarnaast natuurlijk de ‘waan van de dag’ binnen retail,  waardoor eigenlijk geen dag saai is. Vanuit myBrand zijn we al jaren zeer betrokken bij de focusgroep Retail van de VNSG; en ik ben daarom ook erg verheugd dat ik het stokje als bestuurslid mag overnemen van Bob Tillema.Het is zeer interessant om te zien hoe ook binnen SAP de retail-oplossingen zich blijven door ontwikkelen. Met mooie oplossingen zoals SAP F&R, CAR, UDF en nu de laatste jaren de mogelijkheden binnen S/4HANA, Industry Cloud en BTP.  Het is ons doel om ook vanuit de focusgroep Retail deze ontwikkelingen op de voet te blijven volgen en via interessante evenementen dit met elkaar te blijven delen. 


Arjen Melotte - Kernteamlid
Samen met mijn vriendin woon ik alweer een aantal jaar in Zeist. Een prachtige omgeving waarin ik in mijn vrije tijd graag de bossen in duik om een rondje te fietsen. Na mijn studie in Eindhoven ben ik bij Vroom & Dreesmann begonnen als Merchandiser waar ik betrokken raakte bij de implementatie van SAP retail. De mogelijkheden binnen SAP vond ik destijds, en nu nog steeds, dermate interessant dat ik de overstap heb ik gemaakt naar SAP retail consultancy.
Afgelopen jaar ben ik bij Capgemini begonnen als business consultant SAP retail. Na 13 jaar in dienst te zijn geweest bij 2 verschillende eindgebruikers (GrandVision en Hunkemoller) was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Gedurende deze 14 jaar heb ik aan verschillende internationale implementaties, projecten en beheer gewerkt. Een breed scala van retail typische onderwerpen zoals replenishment, merchandise & assortment planning, POS integraties, Fiori, voorraadbeheer, ecommerce & omnichannel heb ik zo voorbij zien komen. 
Met mijn ervaring en de inbreng van collega’s en eindgebruikers hoop ik dat we de komende tijd interessante, maar vooral nuttige onderwerpen de revue kunnen laten passeren die passen bij de huidige uitdagingen in retail land. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten en er een leuke tijd van te maken!

 


 

  
Default image for Retail (RET)