Human Resources (HR)

Lid worden van de focusgroep en al een persoonlijk account? Klik dan rechtsboven op inloggeninloggen  en vervolgens verschijnt op de focusgroeppagina de button 'Lid worden'.
Lid worden van de focusgroep en nog geen persoonlijk account? Of wil je checken of je al een account hebt? Klik dan hier  en volg daarna bovenstaande stappen.

About the Community

Als focusgroep Human Resources (HR) versterken wij de verbinding tussen onze leden. De groep bestaat uit een mix van SAP HXM en SuccessFactors gebruikers en -partners.

Op regelmatige basis organiseren wij uiteenlopende activiteiten, onderverdeeld in een aantal vormen:

Espresso

Door het jaar heen organiseren we een aantal Espresso sessies. Onder het genot van een kop koffie hebben we digitaal korte interviews over interessante onderwerpen. Mocht je niet zo van espresso houden, een ander drankje is ook prima! 
We zijn altijd op zoek naar nieuwe inzichten en gebruikerservaringen. Wil je hieraan een bijdrage leveren? Neem dan contact met ons op door te mailen met voorzitterHR@vnsg.nl.
 
Ronde-tafel sessies
Ronde-tafel sessies worden georganiseerd rondom een centraal thema. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten wordt gesproken over actuele ontwikkelingen en  hoe deze vertaald worden in de producten. In deze sessies delen gebruikers vooral ook veel ervaringen rondom deze producten. Momenteel organiseren we de volgende ronde-tafel sessies:
  • Employee Central – alles omtrent de core HR module van SAP SuccessFactors, maar ook onderwerpen zoals de performance van het datacentrum en de nieuwe homepage worden niet geschuwd. Deelnemen? Stuur een mailtje naar jeroen.sanders@bam.com om je aan te melden!
  • LMS – de echte learning experts bijten zich vast in de mooiste leermodule van SAP SuccessFactors. Leer meer over de (on)mogelijkheden, ongeacht of je net start met een digitale leeromgeving of reeds een LXP-goeroe bent. Deelnemen? Stuur een mailtje naar guido.cals@accenture.com om je aan te melden!
  • Talent Acquisition – in deze tijd van de “great resignation” is iedere organisatie op zoek om nieuwe talenten aan zich te binden. In deze sessies worden ervaringen gedeeld over het gebruik van de recruitment- en onboarding oplossingen van SAP SuccessFactors. Deelnemen? Stuur een mailtje naar maarten.miedema@heineken.com om je aan te melden!
  • HR Analytics – inzicht geven in alle data die we als HR registreren, voegt vaak veel waarde toe. Alle smaakjes van People Analytics, inclusief hoe je het werkend krijgt, komen in deze sessies aan bod. Deelnemen? Stuur een mailtje naar sanne.ponjee@cpp.canon om je aan te melden! 
Live events
Als laatste zijn er natuurlijk de grotere events die we vóór en mét jullie organiseren. Wil je weten wat voor grote events op de planning staan? Scroll even verder door. Deze events worden ook aangekondigd in onze nieuwsbrief, die je vanzelf ontvangt als VNSG focusgroep HR-lid.
 
We kijken er naar uit je te ontmoeten op een van onze evenementen!
 

Onderwerpen

Onderwerpen waar wij recent aandacht aan hebben besteed zijn:
AVG/GDPR, Employee Central, Talent Management, Diversiteit, Integration Center, Flexible Workforce, Flexible Benefits, Fiori/User experience, Onboarding, Recruiting, Payroll Control Record, Jaarwissel.

Bestuursleden

      Voorzitter a.i.
      Guido Cals 
      Accenture BV
      voorzitterHR@vnsg.nl
        Secretaris a.i.
      Marjolein de Wit
      SAP Nederland     
      secretarisHR@vnsg.nl
   

Kernteam - Wie is wie?

Gert-Jan Koops - Kernteamlid
Mijn naam is Gert-Jan Koops. Ik leid het SAP HCM Cloud team van Deloitte Consulting in Nederland, en ben voorzitter van het Diversity, Equity en Inclusion council van Deloitte Consulting. Wat ik waardeer aan de Focusgroep HR is dat wij met een club gebruikers en partners in Nederland samenwerken om te kijken hoe we de HXM producten van SAP verder kunnen verbeteren. Dit gezamenlijke doel geeft verbinding binnen het team. Mijn bijdrage aan de focusgroep bestaat uit het leveren van input op allerlei vlakken op basis van wat ik bij onze klanten tegenkom. Daarnaast breng ik de focusgroep onder de aandacht van nieuwe en bestaande klanten van SAP.
   


Roel Rutgers - Kernteamlid
Mijn naam is Roel Rutgers, Director Global HR Systems bij Fluor. Daarnaast heb ik dezelfde rol bij Stork, maar met de verkoop van Stork wordt deze rol uitgefaseerd. De focusgroep is het ideale platform om vakgenoten binnen Nederland te ontmoeten en kennis mee uit te wisselen. En naast de kennisuitwisseling zijn de events ook altijd gezellig! Als onderdeel van het focusgroep HR bestuur verdelen we de organisatorische taken van de events onderling, dus dat is nogal wisselend. Zo ben ik momenteel actief bezig met de organisatie van ons 2-jarige event “HR Village”, maar organiseer ik ook de roundtable sessie voor “Talent Management”.
   

Sanne Ponjee - Kernteamlid
Mijn naam is Sanne Ponjee en ik werk sinds 2007 bij Canon Production Printing Netherlands B.V. als HRIS Projects Support Specialist. Ik ben vanaf het begin in 2015 betrokken bij de implementatie van SuccessFactors bij Canon en inmiddels hebben wij Employee Central, Performance & Goals, Talent & Succession, LMS, Compensation, Variable Pay, Reporting Analytics en afgelopen jaar Recruitment live gebracht. Op dit moment treffen we de voorbereidingen voor de implementatie van Onboarding.
Ik ben sinds 2018 lid van de focusgroep HR en ondertussen hebben we al een groot aantal mooie evenementen met elkaar kunnen organiseren. De HR Village staat in juni weer op de agenda en daar kijk ik enorm naar uit! Met de focusgroep ben ik lid van een netwerk gelijkgestemden waar we kennis en ervaringen met elkaar uitwisselen en waar we elkaar helpen met het stemmen op enhancement requests zodat er kleine en grote optimalisaties door SAP SuccessFactors opgepakt worden.
Ik draag graag mijn steentje bij door op evenementen onze ervaringen te delen in de diverse implementaties maar ik ben ook actief rondom de organisatie van de round table voor people analytics. 
   
   
Default image for Human Resources (HR)