Application Lifecycle Management (ALM)

About the Community

Algemeen

Wat is SAP Application Lifecycle Management en hoe ondersteunen SAP Solution Manager en gerelateerde SAP tooling dit? Hoe zet ik SAP Application Lifecycle Management in voor een soepelere integratie tussen IT en Business? Hoe implementeer ik de verschillende beschikbare functionaliteiten? Dat zijn de vragen die een lid van de focusgroep beantwoord wil zien. Die antwoorden vinden we door het delen van kennis en ervaringen binnen de focusgroep.

De focusgroep

De focusgroep Application Lifecycle Management is opgericht in 2005 (toen nog onder de namen Lifecycle Tools en SAP Solution Manager). De ruim 300 leden van de focusgroep Application Lifecycle Management zijn nieuwe, potentiële en ervaren SAP Solution Manager gebruikers, die regelmatig (gemiddeld 4 keer per jaar) bij elkaar komen om recente ontwikkelingen te bespreken en kennis te delen. Deze bijeenkomsten worden door gemiddeld 30 leden actief bijgewoond. De leden brengen en halen kennis doordat zij hun ervaringen met elkaar delen. Ook heeft de focusgroep contacten bij de bron van de ontwikkelingen (SAP NL, DSAG, IFG).

Onze “focus”

Continue aandachtspunten van de focusgroep zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SAP Application Lifecycle Management, zoals SAP Solution Manager, Focused Build, Focused Insights, Focused Run en SAP Cloud ALM. Door de samenwerking met diverse aan SAP gelieerde organisaties, zijn we in staat om deze ontwikkelingen in een vroeg stadium op de voet te volgen.

Naast de aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, is er ook aandacht voor het uitwisselen van ervaringen. Dit kunnen ervaringen zijn op alle onderwerpen van SAP Application Lifecycle Management, zoals:

- Project implementatie
- Conversie en migratie S/4HANA
- SAP Activate
- Technische monitoring
- Testen, CBTA
- Solution Documentation
- Business Process Modelling
- IT Service Management (ITSM)
- Change Request Management (ChaRM)
- Business Process Monitoring

Heb je een vraag of ben je bereid naast informatie te halen ook informatie te delen door een presentatie te verzorgen? Neem dan contact op met Frank Muris (VoorzitterALM@vnsg.nl) of Veerle Maas (SecretarisALM@vnsg.nl).

Onderwerpen

Een greep uit onze onderwerpen:
SAP BW/HANA, HANA, Datawarehousing, Big Data, BusinessObjects, Predictive Analytics, Performance, Enterprise Performance Management (Planning, Consolidation, Strategy Management) etc.

Aankomende evenementen

Bestuursleden

  Voorzitter
  Frank Muris
  APG Groep
  VoorzitterALM@vnsg.nl
  Secretaris
  Veerle Maas
  Simac Phobos
  SecretarisALM@vnsg.nl

Evenement foto's

 
   
Default image for Application Lifecycle Management (ALM)