HR-transformatie in een hyper dynamische organisatie

HR-transformatie in een hyper dynamische organisatie
Biotechreus Galapagos kent een exponentiële groei. Om HR-uitdagingen aan te gaan en ambities te ondersteunen, kiest Galapagos om de HR-processen te transformeren met SuccessFactors - in één jaar tijd.

 
Biotechreus Galapagos kent een exponentiële groei als innovatieve frontrunner. Om hun ambitieuze strategie adequaat te ondersteunen gaat Galapagos vol voor automatisatie. HR vertaalt die strategische doelstellingen door het streven naar optimale HR operational efficiency en de bewuste keuze voor SuccessFactors en SAP BTP. Met SuccessFactors als HR-platform kiest Galapagos om de HR-processen te transformeren met een state-of-the-art UX.  Sandro Flamée, Senior Director Head of Payroll, HR Services & HRIS bij Galapagos, licht dit samen met Goedele Swannet, Senior PM en Solution Architect bij Flexso in detail toe.


Galapagos ging op reis om een 'coole plek om te werken' te worden, met als doel een ongeëvenaarde werknemerservaring. Binnen de kenmerkende cultuur van high performance en excellence speelt het HR-team een belangrijke rol bij het realiseren van de ambities van de organisatie.

"We vroegen onze collega's wat ze van onze HR-afdeling verwachtten", legt Sandro Flamée uit. "Een essentieel onderdeel van dit proces was het afstemmen van ons leiderschap en onze medewerkers. Op basis van de feedback van beide groepen en in combinatie met de doelen die het bedrijf stelt, hebben we een analyse uitgevoerd van de uitdagingen die we tijdens onze transformatie moesten aanpakken."

"In een snelle omgeving als de onze is het absoluut essentieel om lean processen te leveren die continue verbetering stimuleren", vervolgt Sandro. "De behoeften van onze organisatie en onze medewerkers veranderen voortdurend, dus onze HR-processen moeten adaptief, schaalbaar en een naadloze gebruikerservaring bieden."
Sandro en zijn team wilden ervoor zorgen dat de nieuwe HR-aanpak voldoet aan de behoeften van zowel het bedrijf als zijn mensen. Galapagos identificeerde vier uitdagingen:

  • Snelle groei, met werknemers verspreid over tien landen
  • Een complexe gebruikerservaring voor werknemers met werknemersgegevens verspreid over vele systemen
  • Meerdere verschillende systemen voor elk proces, wat leidt tot uitdagingen op het gebied van gegevensbetrouwbaarheid en rapportage
  • Niet-schaalbare, inflexibele standalone systemen met onvoldoende integratiemogelijkheden

"Het uitgangspunt was een standaardaanpak. Om het proces in meerdere verschillende landen te integreren, gebruikte Galapagos een globaal sjabloon die lokale uitzonderingen tot een minimum beperkt. We hebben de implementatie versneld met behulp van het Flexso Accelerator-programma, een gestandaardiseerde oplossing op basis van best practices. Deze oplossing wordt vervolgens verbeterd om aan de behoeften van de klant te voldoen. De Flexso Accelerator was een belangrijke onderscheidende factor in het realiseren van deze transformatie in slechts één jaar."

Waardevolle out-of-the-box oplossingen
De uitzonderingen en unieke vereisten werden aanvankelijk buiten het toepassingsgebied gelaten om de snelheid van het project te waarborgen. Eventuele aanvullende verbeteringen en vereisten werden buiten het standaardtraject uitgevoerd. Een voorbeeld van een hoogwaardige out-of-the-box oplossing die voldoet aan de unieke behoeften van Galapagos is de voorwaardelijke werknemersuitbreiding. Omdat de standaard onboarding module niet toestaat dat voorwaardelijke werknemers worden beheerd via het centrale gegevens platform, heeft Flexso een extensie gebouwd waarmee de aanvraag voor een voorwaardelijke werknemer wordt geïnitid. Het vult ook automatisch de vereiste basisgegevens in en stuurt die gegevens naar de organisatie.

"Omdat het project werd ondersteund door ons leiderschapsteam en vanaf dag één werd afgestemd op de bedrijfsdoelen, konden we snel handelen", legt Sandro uit. "Het is essentieel om rekening te houden met de feedback van zowel de leiding als de medewerkers om alle behoeften binnen het bereik van het project op elkaar af te kunnen stemmen. Vertrekken vanuit bedrijfsdoelen is een fundamentele vereiste voor een snelle en succesvolle procestransformatie.
"Het project was ook een mooi voorbeeld van samenwerking tussen Galapagos en Flexso. Flexso nam bijvoorbeeld de datamigratie over, waardoor we ons volledig konden richten op het testen van de implementaties. Het projectmanagement vergde veel agile planning, maar de reis was een perfect voorbeeld van teamwork tussen consultants en experts van beide bedrijven", besluit Sandro.

Sandro Flamée, Senior Director, Head of Global Payroll, HR Services & HRIS - Galapagos
Goedele Swannet, Senior PM en Solution Architect - Flexso 
Wanneer
12-11-2021 14:00 - 14:45
Waar
Sandro Flamee, Head of Global Payroll - Galapagos & Goedele Swannet - Flexso

Log in om je te registreren