Supply chain optimalisatie bij semi-conductor fabrikant

Supply chain optimalisatie bij semi-conductor fabrikant
Hoe heeft een wereldwijde semi-conductor fabrikant zijn supply chain geoptimaliseerd met gebruikmaking van innovatieve technologieën? Door snelle groei en een breder portfolio kwam de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid van in gevaar. Na ontwerp van een nieuwe Supply Chain organisatie en een nieuw operating model was het noodzaak in een hele korte periode de gewenste verbeteringen te implementeren.

De keuze viel op SAP IBP als nieuw planning platform en Capgemini als implementatiepartner. Van juni 2019 tot februari 2020 werd door een gezamenlijk team gewerkt om voor het hele bedrijf het Sales Forecasting en Demand planning proces te ontwerpen en in IBP te bouwen. Al na vier maanden ging dit proces live voor de circa 200 demand planners in het bedrijf. Parallel werden de Supply Planning en S&OP processen ontworpen en in IBP afgebeeld inclusief de integratie van IBP in de bestaande IT architectuur middels 30+ interfaces.

Omdat het management van het bedrijf begin januari de Covid-19 crisis al zag aankomen door de afgenomen vraag in Azië, werd besloten Supply & S&OP versneld te implementeren, in midden februari.

Direct hierna hebben de CEO en CFO gebruik kunnen maken van de S&OP dashboards om hun bedrijf te sturen in de snel veranderende wereld en zijn de verschillende functies zoals Sales en Marketing, Supply Chain en Operations en Finance nu integraal onderdeel van het maandelijkse S&OP proces.
 
Wanneer
4-11-2020 15:00 - 15:45
Waar
Jan Wouters, Capgemini - Head of Global SAP Supply Chain Community

Log in om je te registreren