4-10 Impact van Sustainability op de organisatie

4-10 Impact van Sustainability op de organisatie
Sustainability wordt voor elke organisatie en dus ook voor Retailers belangrijk, met de komst van Europese wetgeving die eisen aan organisaties en hun toeleverketens rapportages en dus inzicht geeft in o.a. hun CO2 footprint.


In deze VNSG focusgroep Retail sessie op 4 oktober as wordt in een drietal presentaties geven we aan wat de impact is van Sustainability op de organisatie, een praktijk case uit de Retail en de oplossingen die SAP bied rond Sustainability.

Sessie 1 Deloitte
Sustainability wordt in rap tempo een alles bepalend thema.
Er komt een lawine van regelgeving over Sustainability reporting op organisaties af. Deze regels hebben tot doel om green washing onmogelijk te maken, maar hebben als negatieve consequentie dat rapportage vele malen meer complex gaat worden. Omdat green washing verhindert wordt, wordt elk besluit in een organisatie een sustainability besluit.

  • Ga ik voor de lagere prijs, of ga ik voor de supplier die ook de footprint data kan aanleveren? 
  • Kies ik voor een fancy AI of blockchain oplossing, als ik weet dat er oplossingen zijn die minder dan één procent van de footprint hebben. Heb ik een grotere kans om een opdracht binnen te halen, als ik die kan realiseren met een lagere footprint?
  • Naast het verminderen van de footprint is ook het anticiperen op de risico’s van een veranderend klimaat een onontkoombare taak. Zijn mijn locaties bestand tegen overstromingen, gebrek aan regen, stormen, verzilting, extreme temperaturen?

In deze sessie gaan we in op de processen en besluiten die beïnvloed worden door sustainability en welke rol technologie kan spelen bij het nemen. Optimaliseren en rapporteren van de effecten van die besluiten.

Sessie 2 IBM zal op basis van klant-cases toelichting geven hoe andere retailers nu al omgaan met sustainability vraagstukken.

Sessie 3 SAP - Erik de Veer
Duurzaamheid is binnen retail momenteel een enorme drijfveer, vanwege beheersbaarheid van uitstoot in de logistieke- en winkel operatie als ook vanuit oogpunt van regelgeving voor zowel product kenmerken als werkomstandigheden in de hele waarde keten. SAP helpt retailers met het terugdringen van uitstoot en het verbeteren van de algehele klimaat invloed door middel van actuele inzichten, met ook een financieel beeld. Erik presenteert de laatste SAP-oplossingen rondom duurzaamheid en geeft voorbeelden uit de praktijk.

Wanneer
4-10-2022 13:00 - 17:00
Waar
myBrand Maarssen Safariweg 12 3605 MA MAARSSEN NEDERLAND

Om te registreren dien je ingelogd te zijn