Teamleider Business Intelligence, Vrije Universiteit Amsterdam - Dienst IT

Locatie: Amsterdam
Geplaatst op: 4 december 2023

Ben jij een gedreven Teamleider en ben jij in staat om samen met je collega’s de VU verder te brengen op het gebied van Business Intelligence? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).


Functiebeschrijving:
We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte en energieke teamleider die in een uitdagende omgeving inspirerend en resultaatgericht leiding kan geven aan het team Business Intelligence. De teamleider zal mede richting geven aan innovatie en het professionaliseren van de dienstverlening om de ambities van de VU vorm te geven. We investeren in de professionalisering van het team om sneller en flexibeler hoogwaardige oplossingen te bieden voor VU studenten en medewerkers, o.a. door het agile werken naar een hoger niveau te tillen.

Het team van 10 medewerkers bestaat uit Business analisten en ontwikkelaars. Het team is verantwoordelijk voor beheer en ontwikkeling van een zeer modern SAP managementinformatie-systeem van de VU  waaruit op elk - moment informatie en rapportages op te halen zijn voor de besturing van de organisatie. Ook is het team verantwoordelijk voor het faciliteren van bedrijfsbrede ontwikkeling van datamanagement.

Jouw taken: 
- Verantwoordelijk voor het opstellen van een teamplan en het sturen op de uitvoering middels voortgangsgesprekken en jaardoelen;
- Als teamleider heb je een duidelijke visie op het gebied van Business Intelligence en datamanagement.
- Proactief inzetten voor het team, creëren van een goede werksfeer, en er samen met het team voor zorgdragen dat de randvoorwaarden ingevuld zijn, zodat het team optimaal output kan leveren en met plezier kan functioneren;
- Actief samenwerken met andere teamleiders, het afdelingshoofd en Chief Data Officer;
- Coachend leidinggeven aan de teamleden en faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers;
- Structureel oog voor optimalisatie van o.a. werkwijzen en processen en aandacht voor de implementatie van deze verbeteringen;
- Er voor zorgen dat het team en betrokkenen zo optimaal mogelijk volgens agile principes werken en hierin blijven groeien;
- Goed contact onderhouden en samenwerken met de business partners van IT, zoals o.a. de diensten Student- en Onderwijszaken, Financiën en HRM;

Functie-eisen:
- Je hebt HBO werk- en denkniveau
- Ruime kennis en ervaring met Business Intelligence en Datamanagement
- Bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
- Strategische visie, analytisch vermogen, verbindend leiderschap, organisatie- en veranderkracht;
- Stevige gesprekspartner, kritisch, sociaal vaardig en energiek met assertieve, hands-on instelling;
- Kennis van en ervaring met agile/scrum is een pre;
- Goede beheersing van de Nederlandse taal; 

De afdeling waar je komt te werken is Applications en Customer Services. Je rapporteert rechtstreeks aan het afdelingshoofd.

Wat bieden wij? 
Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €5.247 (schaal 12) en maximaal €6.737 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Teamleider en staat open voor ten minste 0,8 fte.
De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
- maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
- hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk

Over de VU:
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 31.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie

De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 3 afdelingen.

Solliciteer!


Specificaties
Dienstbetrekking | 0,8-1 FTE
Locatie: Amsterdam
Acquisitie | Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Vragen over de functie?
Naam |
Ruurd van Eijkeren, afdelingshoofd
Telefoonnummer |
06 504 04 102


Solliciteer direct