SAP Specialist | Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Locatie: Groningen
Geplaatst op: 14 november 2023


Functieomschrijving
SAP specialist
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is volop in beweging. En we willen graag nog actiever samenwerken met studenten en onderwijsinstellingen. Door jouw inzet als SAP-specialist in Groningen draag je bij aan betrouwbare informatiesystemen. Werk mee aan een open en digitale overheid die dicht bij de samenleving staat.

Financiële processen
DUO zet SAP in bij de financiële en ondersteunende processen. Jij treedt dan ook op als functioneel SAP specialist met goede financiële kennis. Je neemt deel aan projecten, adviseert over oplossingen en realiseert deze in overleg met de klant. Ook sta je open voor andere aspecten van SAP, zoals bijvoorbeeld workflow en PPM. Op dit moment loopt er een project om over te gaan naar S4HANA, ook hier ga je een bijdrage aan leveren. Als SAP-specialist ben je vooral bezig met het:

- bijstellen van SAP-inrichtingen op basis van gebruikerswensen
- implementeren en beheren van SAP-softwareoplossingen
- verlenen van gebruikersondersteuning aan onze klanten
- SAP Competence Center (SAPCC)
- Honderdduizenden studenten die elke maand op tijd hun studiefinanciering op hun rekening hebben. Dat kan alleen als de interne processen bij DUO helemaal op orde zijn. Als medewerker SAP draag jij hieraan bij door te zorgen voor correcte en gebruiksvriendelijke systeemomgevingen.

Bedrijfsvoering
De directie Bedrijfsvoering ondersteunt alle onderdelen van DUO. Zij brengen kennis samen van organisatie, informatie, compliance, financiën, communicatie, huisvesting, post en printen. Het SAP Competence Center (SAPCC) ontwikkelt en beheert het SAP-systeem van DUO. Momenteel gebruiken we SAP onder meer voor de ondersteuning van de financiële-, logistieke- HR- en projectmanagement processen. Ook ondersteunt SAP de uitbetalingen voor bekostiging van scholen, de Wet studiefinanciering en voor de processen rondom inburgering en de lerarenbeurs. Het SAPCC zorgt dat de inrichting van SAP optimaal aansluit bij de eisen en wensen van de gebruikers en ondersteunt hen in het gebruik van het systeem.

Functie-eisen
Naast samenwerkings- en klantgericht ben je omgevingsbewust. Je kunt snel schakelen en innovatief handelen. Jij blijft jezelf ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Ook heb je sterke analytische vaardigheden en ben je in staat om je werk inzichtelijk vast te leggen en op tijd af te ronden. Verder heb je:

- hbo- werk- en -denkniveau en bij voorkeur heb je een hbo-diploma informatietechnologie, bedrijfskunde of management
- Je hebt kennis van methodes en technieken op het vakgebied van SAP-ontwikkeling en standaard inrichting. Daarbij kan je de vertaling maken van analyses en ontwerpen naar inrichting in SAP
- Je hebt ervaring met geven van advies en het projectmatig vormgeven van wijzigingstrajecten
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands

Arbeidsvoorwaarden
- Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
- Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
- Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden
- Deze vacature is uitgezet met een afwijkende functiebenaming. De functiebenaming voor deze functie is vanuit de KWIV profielen Applicatieontwikkeling. De inhoud van de functie wijkt niet af van wat er in de vacaturetekst is opgenomen.
Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Lageveen, Manager SAP CC, telefoonnummer 06 52 31 22 40.
- Vragen over het sollicitatieproces? Neem contact op met Ruth Collé, recruiter, op 06 21 46 15 59.
- Je kunt reageren t/m 14 december 2023. De gesprekken zullen dan zo spoedig mogelijk plaatsvinden.
- Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
- Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners via het Rijksinkoopstelsel. Acquisitie is niet gewenst.

Doelgroep banenafspraak
Deze vacature is geschikt voor doelgroep banenafspraak. Tot de doelgroep banenafspraak horen de volgende groepen: Mensen met een Wajong-uitkering, mensen met een WSW-indicatie, mensen met een WIW of ID-baan, mensen uit de doelgroep van de Participatiewet die niet WML kunnen verdienen.

Solliciteer direct!


Specificaties
Dienstbetrekking | 36 uur
Opleidingsniveau | HBO / WO
Acquisitie | Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam Ruth Collé
Telefoonnummer 06 - 21 46 15 59

Solliciteer direct