Technisch applicatiebeheerder SAP | Universiteit Leiden

Plaats: Leiden

Wil jij je vanuit jouw expertise inzetten voor de oudste universiteit van Nederland? En wil je ervoor zorgen dat het onze studenten en collega’s op IT-gebied aan niets ontbreekt? Dat kan! Het ICT Shared Service Centre (ISSC) van de Universiteit Leiden is op zoek naar een Technisch Applicatiebeheerder SAP. Word jij onze nieuwe collega?

Als IT-professionals van het ISSC willen we veel flexibeler en vooraf al rekening kunnen houden met de continu veranderende wereld waarbinnen de Universiteit Leiden zich bevindt. Betrouwbare en altijd relevante informatievoorziening is daarbij cruciaal. Onze systemen worden vanuit deze visie doorlopend ontwikkeld en vernieuwing en innovatie krijgt de komende jaren veel aandacht. Het voornaamste doel van ons team, Business Application Services, is dan ook het ondersteunen van het bestuur en management met een zeer effectieve verwerking van bedrijfsdata en informatiestromen én met correcte management rapportages en analyses.

 
 • Je zorgt ervoor dat jouw applicaties en de (business)informatie de bedrijfsprocessen optimaal blijven ondersteunen én dat ze aansluiten op het centrale informatiebeleid van ICT
 • Het team is op weg naar het volledig agile scrum/ kanban en DevOps werken en je bent daarmee een belangrijke gesprekspartner van de scrum master en product-owner
 • Als IT’er bij de Universiteit Leiden lever je een belangrijke maatschappelijke bijdrage
 • Binnen het ISSC krijg je de ruimte jezelf verder te ontwikkelen
   

Werkzaamheden

Van jou verwachten we dat je van aanpakken weet, kennis meebrengt en ook bijdraagt aan een verdere professionalisering. Als Technisch Applicatiebeheerder SAP zorg je ervoor dat jouw applicaties beschikbaar en technisch in orde zijn. In samenwerking met je team werk je story’s uit, leg jij de link naar functioneel beheer en zorg je voor heldere afstemming. Natuurlijk neem je deel aan stand-ups en de andere team rituelen.

 • Je draagt zorg voor de continuïteit, relevantie en een uitstekende performance van het systeem (beheer, onderhoud en vernieuwing)
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse checks, incidentenafhandeling en voer je zelfstandig of vanuit eigen initiatief - in overleg met je collega’s - wijzigingsverzoeken en verbeteringen door
 • Je past inrichtings- en configuratiegegevens aan, toetst en voert technische testen uit
 • Je helpt bij het verder professionaliseren van het applicatiebeheer door bijvoorbeeld repeterende taken te standaardiseren en waar mogelijk te automatiseren
 • Je draagt bij in het opzetten en uitvoeren van lifecycle management, het up-to-date houden van de release kalender, het uitvoeren applicatiewijzigingen en wijzigingsverzoeken
 • Je analyseert de bedrijfsprocessen om zo tot verbetervoorstellen te komen
 

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2.920,- en maximaal €4.402,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 9/10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website.

 

Wij vragen

Je bent analytisch sterk, assertief en communicatief. Samenwerken gaat je goed af. Je bent iemand die graag het initiatief neemt, goed kan plannen, organiseren en iemand die het overzicht houdt. De agile werkwijze betekent dat je beschikt over een zelf organiserend vermogen; je stelt je op als eigenaar en je neemt de verantwoordelijkheid om er binnen de kaders en richtlijnen invulling aan te geven.

 • Hbo werk- en denkniveau (bij voorkeur met een opleiding in de richting van Informatica)
 • Gedegen kennis van en ervaring met minimaal een van de verschillende SAP onderdelen (ECC, Content Server, Gateway, PI, SRM, BW)
 • Kennis van en ervaring met HANA-databases is een absolute pré
 • Ervaring met Solution Manager voor het monitoring en alerting is zeer gewenst
 • Ervaring met het werken op basis van agile scrum/ kanban en DevOps is een must have
   

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.
 
Diversiteit
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.
 
Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Eva Biesheuvel-Schikker, a.i. Recruiter ISSC, e-mail e.n.biesheuvel-schikker@issc.leidenuniv.nl, of 0638148354.

Bedrijfsprofiel Universiteit Leiden
Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de IT dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega’s, produceren en leveren wij moderne en flexibele IT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering. Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde IT-netwerk en onze private-cloud omgeving.

Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen (meerdere datacenters en een supercomputer). Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken. De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het erg leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor!

Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen. Verder beschik je over veel verlofdagen en kun je in overleg deels thuiswerken. We vinden het belangrijk dat je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC. Ons streven is een inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt. Zie voor meer informatie de website van ISSC .

Specificaties
Niveau | Hbo
Dienstbetrekking | Fulltime
Acquisitie| Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam | Eva Biesheuvel-Schikker
Email | e.n.biesheuvel-schikker@issc.leidenuniv.nl

Telefoonnummer| 0638148354Solliciteer direct