SAP-specialist | Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Plaats: Groningen

Functieomschrijving
Gaat het om het ondersteunen van veel belangrijke bedrijfsprocessen binnen DUO, dan is SAP cruciaal. Als SAP-specialist richt jij je op de financiële modules. Je houdt ze draaiende, optimaliseert ze en brengt de inrichting ervan op een hoger plan. Durf jij die verantwoordelijkheid te pakken?

Het SAP Competence Center ontwikkelt en beheert het DUO-SAP-systeem en de pakketten die gebruikt worden om de bedrijfsvoering te ondersteunen. We gebruiken SAP onder andere voor de uitbetaling van de Wet studiefinanciering, de lerarenbeurs en bekostiging van scholen. We ondersteunen de financiële, personele en salarisadministratie, logistieke processen, projecten en tijdschrijven. Met SAP-software is ook het proces rondom examens en financiën voor inburgeringsprocessen ingeregeld. Kortom, we zorgen dat de inrichting van SAP optimaal aansluit op de eisen en wensen van de gebruikers. Verder streven we ernaar SAP in te zetten als centrale financiële tool en werken we aan de toekomstbestendigheid ervan, met SAP HANA en SAP Fiori.

We doen dit alles met een team van zeventien mensen, verdeeld over beheer, advies en ontwikkeling. Ieder heeft zijn eigen specialisatie (financieel, logistiek, PPM, PI, workflow, Fiori, ABAP et cetera), maar werkt ook nauw samen met de andere teamleden om gezamenlijk de juiste inrichting van het SAP-systeem te realiseren.

Jouw specialisaties binnen SAP zijn financial accounting, fundsmanagement en public sector collection and disbursement. Jij richt je dus primair op de financiële modules binnen ons SAP-systeem en bent verantwoordelijk voor de inrichting en optimalisatie ervan. In voorkomende gevallen neem je deel aan projecten (bijvoorbeeld implementeren nieuwe Huisbankier, maar ook de overgang naar S/4HANA), adviseer je over wensen om bestaande processen aan te passen en realiseer je deze in overleg met de (interne) klant (bedrijfsvoering, programmageld administratie, onderwijsvolgers, examens en onderwijsinstellingen).

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau en bij voorkeur een relevant hbo-diploma.
  • Je hebt diepgaande kennis van SAP en SAP-ontwikkeling.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met de SAP-standaardinrichting en kunt ontwerpen en analyses ernaar vertalen.
  • Je hebt ervaring met advisering en het projectmatig vormgeven van wijzigingstrajecten.
  • Je kunt goed samenwerken en bent klantgericht en omgevingsbewust.
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, en kunt snel schakelen en innovatief handelen.
  • Je ontwikkelt jezelf voortdurend, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.
  • Je kunt goed analyseren, je werk inzichtelijk vastleggen en tijdig tot een goed einde brengen.
 

Wij bieden
Je ontvangt een individueel keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar zijn én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

Over Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede worklifebalance. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Specificaties
Niveau | HBO
Dienstbetrekking | Minimaal 36 uur
Acquisitie| Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam | Liesbeth Lageveen, manager SAP Competence Center
Telefoonnummer| 06 – 52 31 22 40


Solliciteer direct