Functioneel beheerder finance | Erasmus Universiteit Rotterdam

Locatie: Campus Woudestein - Rotterdam
Geplaatst op: 20 april 2022Je komt te werken binnen het domein Bedrijfsvoering van de dienst IT binnen Professional Services van de EUR. Als functioneel beheerder neem je deel aan het operationele beheer van financiële applicaties zoals: SAP FICO en Proactis. Je adviseert en ondersteunt key-users en systeemeigenaren. Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor o.a. het incident en change management. Dit doe je door mee te werken in multidisciplinaire teams. Je onderhoudt contact met de eindgebruikers en draagt bij in (proces)verbeteringen.

De belangrijkste taken:

 • Ophalen van wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp, rekening houdend met architectuur, privacy en security richtlijnen
 • Analyseren incidenten en plannen van changes door te participeren in multidisciplinaire teams
 • Het testen van (nieuwe) functionaliteiten in een test-, acceptatie- en productieomgeving
 • Het houden van overleggen met de keyusers, systeemeigenaren, applicatiebeheerders en FB-ers van financiële applicaties bij andere universiteiten
 • Het onderhouden en beschikbaar stellen van rapportages, documentatie- en opleidingsmateriaal
 • Afstemmen met (cloud)leveranciers over upgrades e.d (leveranciersmanagement en communicatie)
 

Wij bieden
Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband (1,0 FTE) wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.846, - en € 4.490 - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Plus voldoende tijd en ruimte om je verder te ontwikkelen door het volgen van relevante cursussen en opleidingen. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Wij vragen

Je bent een talentvolle en ervaren functioneel beheerder, met HBO/WO werk- en denkniveau, in het finance domein. Je hebt affiniteit met inkoop/facturatieverwerkingsprocessen en boekhouding. Je hebt een passie voor het automatiseren van processen, om daarmee de kwaliteit en efficiëntie van de dienstverlening van de dienst IT naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast breng je het volgende mee:

 • 3+ jaar relevante werkervaring met financiële applicaties
 • Je hebt kennis van en ervaring met geautomatiseerd testen
 • Kennis van en ervaring met informatieanalyse en functioneel ontwerpen
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met een P2P applicatie en boekhoudapplicatie is een pre
 • Kennis van Proactis, Readsoft of SAP FICO is een pre
 • Je handelt op verantwoordelijke wijze, kan problemen op gestructureerde wijze analyseren en bent communicatief sterk (Nederlands C2, Engels B2)

Bedrijfsprofiel
Werkgever: Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Meer informatie vind je op www.eur.nl.

Afdeling: De dienst Information Technology Services (IT Services) binnen de werkorganisatie EDIS
De dienst Information Technology Services (IT Services) van de EUR draagt zorgt voor de dienstverlening op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Dit betekent dat de dienst enerzijds verantwoordelijk is voor de virtuele werkplek van de EUR, waardoor medewerkers 'any time', 'any place' en op 'any device' kunnen werken. Anderzijds stelt IT Services de faculteiten en andere EUR-organisatieonderdelen in staat om succesvol diensten te verlenen aan studenten, medewerkers en bestuurders/management. Zij heeft capaciteit en kennis in huis om de noodzakelijke IT-ontwikkeling, integratie en projectleiding inhoud te geven. IT Services bestaat uit een aantal domeinen waaronder Research, Education, Business Operations en Generic Services.

Specificaties
Dienstbetrekking | Fulltime
Acquisitie | Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam | Leroy Sewbaks
E-mail | leroy.sewbaks@eur.nl


Solliciteer direct