Functioneel beheerder SAP SuccessFactors | De Nederlandsche Bank (DNB)

Plaats: Amsterdam

Zet jouw kennis in om onze personeelsadministratie perfect op orde te houden als functioneel beheerder SAP SuccessFactors bij DNB.

Jij hebt impact 
Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Indirect heb jij daar als functioneel beheerder SAP SuccessFactors ook impact op. Je bent verantwoordelijk voor het op orde houden van alle processen en systemen die te maken hebben met ons personeelsinformatiesysteem. Dit systeem is de backbone van de afdeling Human Resources en cruciaal voor alles wat met onze mensen te maken heeft!

Zo doe je dat als functioneel beheerder SAP SuccessFactors bij DNB
Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de processen en systemen die betrekking hebben op de ondersteuning van ons personeelsinformatiesysteem. De afdeling Human Resources is eigenaar van dit systeem. Je doet dit samen in een team van functioneel beheerders.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn het onderhouden van contact met de gebruikers, het uitvoeren van de dagelijkse vaste functioneel beheerwerkzaamheden, het onderhouden van de stamgegevens en andere configuratie, het opleveren van ad hoc-informatieverzoeken en het analyseren en oplossen van incidenten. Je ondersteunt je collega’s bij meer complexe vraagstukken. Waar mogelijk draag je kennis over aan je collega’s.

Hier doe je dat 
Je maakt deel uit van het team Functioneel Beheer & Informatiemanagement (FBI) binnen de afdeling Finance & Advies. De belangrijkste taak van de afdeling is de ondersteuning van het management en van de directie om de prestaties, slagvaardigheid en wendbaarheid van de organisatie verder te verbeteren en de besturing hierop af te stemmen.

Je werkt in een team met 5 functioneel beheerders en een coördinator. Samen verzorgen jullie - naast het functioneel beheer van de applicaties van onze eigen afdeling - ook het functioneel beheer van toepassingen van de afdelingen Human Resources en Operationeel Risico Management.

Normaal gesproken werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. In de huidige maatschappelijke situatie werkt het overgrote deel van onze medewerkers vanuit huis. DNB zorgt ervoor dat je dit uitstekend kunt doen. Denk aan laptop, telefoon en thuiswerkplekinrichting op aanvraag. Zodra de situatie het weer toelaat hopen we iedereen op ons prachtige kantoor te verwelkomen!
Dit bieden we je 
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een tijdelijk contract van 1 jaar.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 2.900,-- en maximaal € 3.900,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,25%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.
Dit breng je mee
Je bent een teamspeler, je beschikt over een handen-uit-de-mouwen mentaliteit en je vindt het leuk om primair bezig te zijn met het dagelijks operationele beheer. Verder ben je analytisch sterk en houd je overzicht. Je hebt een proactieve en klantgerichte houding en kunt goed structureren en prioriteiten stellen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 
 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau met een opleiding op het gebied van informatica.
 • Je beschikt over enkele jaren ervaring met functioneel beheer van SAP SuccessFactors en je kunt direct zelfstandig aan de slag. 
 • Je hebt goede kennis van SAP SuccessFactors Employee Central en de aangesloten modules Recruitment, Learning, Onboarding, Verzuim, Document Generator en Flex Budget en SAP Cloud Platform Integration.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en zowel in het Nederlands als in het Engels.
   

DNB als werkgever
Gezien onze rol in de samenleving is het belangrijk dat we als organisatie midden in die samenleving staan. Dat doen we met 1.800 zeer diverse en betrokken medewerkers, die elk vanuit een andere achtergrond hun bijdrage leveren aan het beantwoorden van actuele maatschappelijke vraagstukken. In een professionele, dynamische en internationaal georiënteerde werkomgeving houden zij elkaar scherp en helpen ze elkaar om gezamenlijk optimale prestaties te leveren. Net als andere medewerkers in de publieke sector hebben onze medewerkers sinds 1 januari 2020 de ambtenarenstatus.

Ontwikkeling 
DNB biedt je de ruimte om jezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. Via onze DNB Academie kun je allerlei opleidingen volgen: algemeen of specifiek, inhoudelijk of persoonlijk, en standaard of op maat. Daarnaast kun je ook terecht bij het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). De ESCB ontwikkelt internationale gemeenschappelijke leertrajecten, zoals een workshop International meeting skills. En omdat leren in de praktijk vruchtbaar en leuk is, stimuleren wij detacheringen, stages en maatschappelijke nevenfuncties. Zo delen we niet alleen kennis binnen DNB, maar leveren we ook toegevoegde waarde buiten onze organisatie.
 
Carrièrekansen 
Bij DNB moeten we voortdurend inspelen op de veranderende eisen van onze omgeving. Voor jou biedt dat volop kansen. Kansen om je expertise verder te verdiepen en om nieuwe ervaringen op te doen. Binnen onze bank kun je van werkomgeving wisselen, en door onze internationale context heb je ook mogelijkheden om je carrière buiten Nederland in te vullen. Uiteraard ondersteunen we jou bij het vormgeven van je loopbaan. Of je nu maar een paar jaar of je hele loopbaan bij ons blijft; jij voegt waarde toe aan DNB, dus voegen wij waarde toe aan jouw carrière.

Elkaar inspireren 
Door individuele kennis en ervaringen te delen, kunnen we anderen verrijken. Daarom organiseren we binnen DNB diverse activiteiten waardoor collega’s met elkaar in contact kunnen komen; op een afdeling, binnen een divisie en binnen onze gehele organisatie. Daarnaast kun je je aansluiten bij een van onze interne netwerken:

 • DNB personeelsvereniging (met diverse onderverenigingen)
 • Jong DNB, het netwerk voor DNB-medewerkers tot 35 jaar
 • Female Capital, het netwerk voor vrouwen binnen DNB
 • GayNB, het netwerk voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele medewerkers binnen DNB

Top Employer 
Sinds 2012 mogen wij onszelf erkend Top Employer noemen. Een waardevolle bevestiging van ons HR-beleid waarin wij onze medewerkers voorop stellen. Ook in 2020 hebben wij deze jaarlijkse certificering van het Top Employers Institute ontvangen. Organisaties die worden gecertificeerd als Top Employer zetten zich in voor de allerbeste werkomgeving voor werknemers door middel van hun vooruitstrevende 'people-first' HR-practices. Het onafhankelijke Top Employers Institute evalueert, na uitgebreid onderzoek, de implementatie van deze HR practices en beoordeelt hoe deze vertaald zijn vanuit de strategie en worden ondersteund door KPI’s en technologie.
 
Kijk voor verhalen van onze medewerkers op werkenbijdnb.nl/over-ons/dnb-als-werkgever.


Solliciteer direct
Specificaties
Niveau | HBO
Dienstbetrekking | Fulltime
Acquisitie| Wordt niet op prijs gesteld


Contactgegevens
Naam | Mark Stutterheim, projectleider
E-mail |
m.stutterheim@dnb.nl
Telefoonnummer | 06 5249 6034


Naam | Lia van Heerwaarden, recruiter
E-mail |
 c.m.van.heerwaarden@dnb.nl
Telefoonnummer | 06 5249 6524Solliciteer direct