Alle blogs

Een succesvolle digitale transformatie? Maak keuzes met deze 9 big shifts!

[img=/iMIS/images/Blogs/Hans van Grieken.jpg]VNSG[/img] Digitalisering van je organisatie is noodzakelijk om te overleven. Anders haalt de concurrentie je in. Maar hoe pak je dat aan? Keuzes maken! Er zijn twee succesvolle routes.
16-10-2018

Waarom innoveren en bamboe als twee handen op één buik zijn

[img=/iMIS/images/Events/CTI/Banner 1.jpg]VNSG[/img] Wil jij weten hoe je binnen jouw organisatie efficiënt kunt ontwikkelen? Neem dan deel aan één van de Design Thinking sessies in de pop-up kas tijdens Connect to Innovate 2018.
16-10-2018

‘Je staat nu hier’: begin je digital journey bij het begin

[img=/iMIS/images/Blogs/Harm Lansink.jpg]VNSG[/img] Zowel het opstellen van een goede businesscase als het inschatten van de impact die het heeft op de organisatie blijkt lastig. Bij DSM Sinochem Pharmaceuticals liepen ze tegen dezelfde uitdaging aan
16-10-2018

Waarom apps ontwikkelen niet langer exclusief het domein van IT is

[img=/iMIS/images/Blogs/Hans de Visser_Mendix.jpg]VNSG[/img] Innovatie komt vooral tot stand door actieve betrokkenheid van de business. Moeilijk? Hans de Visser van Mendix, vertelt je hoe bedrijven het tegendeel bewijzen.
24-9-2018

De Blockchain Basics

[img=/IMIS/images/Blogs/foto serge werk 2.jpg]VNSG][/img] Serge Segboer – de blockchain expert van SAP Nederland – praat ons bij over de Blockchain Basics: alles wat je moet weten over de “trust machine”.
21-9-2018

Changing the game: toon je managementskills in een virtuele omgeving

[img=/iMIS/images/Blogs/Niels van Noort kleur.jpg]VNSG[/img] Bezoekers van CTI strijden tegen elkaar om de titel ‘beste groothandel van de markt’. Zij vormen in een game het management en beheren het hele proces van inkoop tot verkoop.
20-9-2018

Innovatie bij de Nederlandse hockeymannen richting de Olympische Spelen

[img=/iMIS/images/Blogs/Max-Caldas-300x209.jpg]VNSG[/img] Tijdens Connect to Innovate geeft bondscoach, Max Caldas, zijn visie op topsport. In dit blog geeft hij alvast een inkijkje in de laatste technologieën die Oranje gebruikt.
10-9-2018

Waarom Artificial Intelligence ons menselijker gaat maken

[img=/iMIS/images/Events/CTI/Marc Teerlink.jpg]VNSG[/img] AI maakt ons menselijker. Slimme AI-oplossingen nemen ons saai en afstompend werk uit handen. Daardoor ontstaat er weer ruimte voor die zaken waar wij als mensen écht blij van worden!
4-9-2018

Individualisering binnen HR: de megatrend onder de megatrends​

[img=/iMIS/images/Blogs/Mike Muurmans.jpg]VNSG[/img] HR-trendwatcher Tom Haak noemt individualisering dé megatrend binnen het HR-werkveld. Waarom is deze trend zo bepalend? Laat je inspireren door mijn gesprek met Tom.
29-8-2018

De customer experience van Ocean Sole

[img=/iMIS/images/Blogs/Nicholas Ninaber van Eijben.jpg]VNSG[/img] Hoe zorg je ervoor dat mensen kunst van afgedankte slippers willen hebben? Tijdens Connect to Innovate geeft Nicholas Ninaber van Eijben daar antwoord op.
28-8-2018

Mijn oproep aan L&D: Kom van het pad af!

[img=/iMIS/images/Blogs/Richard Benschop2.png]VNSG[/img] Er worden nieuwe strategieën en verdienmodellen bedacht. Nieuwe producten en services ontwikkeld. Maar hoe zit het met de kennis die we hiervoor nodig hebben?
9-7-2018

SAP University Alliance BeNeLux Conference

[img=/iMIS/images/Blogs/Dirk-Jan Schenk.png]VNSG[/img] Op vrijdag 29 juni kwam voor de derde keer weer een groot aantal SAP- en onderwijsprofessionals bij elkaar tijdens de SAP AU Benelux bijeenkomst. Een korte terugblik op deze zeer leerzame dag.
5-7-2018

De SAPPHIRE NOW Digest

[img=/iMIS/images/Blogs/Rob van der Marck.jpg]VNSG[/img] Tijd om de balans op te maken en te vertellen wat het belangrijkste nieuws van SAP is en wat de VNSG via het internationale netwerk SUGEN heeft besproken met SAP.
26-6-2018

Impact of the digital twin on the enterprise architecture

[img=/iMIS/images/Blogs/_MG_2973_KLEIN.jpg]VNSG[/img] Many companies are investigating the potential use of digital twins. One of the difficulties is to design an integrated solution architecture. Learn more about digital twins.
14-6-2018

SAP Cloud Platform IoT & Integration

[img=/iMIS/images/Blogs/Rik Dingemans.png]VNSG[/img] Last April Q for IT and SAP hosted the SAP CodeJam about IoT Foundation and SAP Cloud Platform Integration.
5-6-2018

Agile SAP geen contradictio in terminis meer

[img=/iMIS/images/Blogs/Mendel Koerts.png]VNSG[/img] De interesse in 'Agile werken' is groot, gezien de belofte. Welke IT manager wil dat nou niet kunnen bieden aan de business?
30-5-2018

SAP S/4HANA edities vergeleken: Public, Managed, Private Cloud & On Premise

[img=/iMIS/images/Blogs/Tim Ewalts.jpg]VNSG[/img] Nieuwe updates zullen als eerste in de S/4HANA Public Cloud editie beschikbaar worden gesteld. Toch is de Public Cloud editie niet voor iedere organisatie de beste optie.
25-4-2018

GDPR doorbreekt de zuilen van de HR-afdeling

[img=/iMIS/images/Blogs/Amber Smeulders.jpg]VNSG[/img] De nieuwe privacywetgeving levert de nodige hoofdbrekens op voor HR-managers. Maar de AVG biedt ook een kans om interne zuilen af te breken.
12-4-2018

VNSG-‘FIELDTRIP’

[img=/iMIS/images/Blogs/Richard Benschop2.png]VNSG[/img] Over Intelligent Enterprise, Leonardo, SAP Co Pilot en tot slot één-op-één met SAP-specialist Björn Interthal.
9-4-2018

Verbetering ‘ease of doing business' met SAP stimuleert innovatie

[img=/iMIS/images/Blogs/Rob van der Marck.jpg]VNSG[/img] Klanten ervaren soms een ‘portfolio puzzel’ waarin de stukjes lang niet altijd in elkaar passen. In deze situaties is stabiel accountmanagement nodig.
29-3-2018

VNSG kennissessie bij SAP in Walldorf

[img=/iMIS/images/Blogs/Frank Gubbes.jpg]VNSG[/img] Het blijkt wel weer hoe belangrijk Inzicht en Analytics gerelateerde zaken zijn: overal zitten BI, machine learning, (real time) insights en analytics in verweven.
26-3-2018

Succesvolle VNSG EPM focusgroep middag

[img=/iMIS/images/Blogs/Vincent Beumer.jpg]VNSG[/img] Enterprise Performance Management, het vakgebied waar Business intelligence en Finance vaak samenkomt. Er is veel in beweging en er zijn veel uitdagingen bleek wel tijdens de VNSG EPM Kennissessie
21-3-2018

S/4 HANA Finance: Wat kunnen we de komende jaren verwachten van SAP?

[img=/iMIS/images/Blogs/Greetje-SAP-Waldorf-VNSG-e1521016626847.jpg]VNSG[/img] Onlangs ben ik met de VNSG twee dagen naar SAP in Walldorf geweest om alles te horen over de “intelligente onderneming”. En wat was het leuk!
15-3-2018

Diamanten, koeien en containers in de block(supply)chain

[img=/iMIS/images/Blogs/Jilt Bakkes Blog.jpg]VNSG[/img] Blockchain is een trend die het in zich heeft om de sector ingrijpend te veranderen. In dit blog geef ik drie concrete toepassingen van blockchain-technologie in de supply chain.
13-3-2018

The impact of Industry 4.0 on the enterprise architecture

[img=/iMIS/images/Blogs/_MG_2973_KLEIN.jpg]VNSG[/img] Industry 4.0 is disrupting relationships across manufacturers, customers and suppliers. Companies are adding sensors, making 'smart' things able to receive and share real-time information.
8-3-2018

Laten we stoppen met HR Analytics

[img=/iMIS/images/Blogs/Sjoerd van den Heuvel.jpg]VNSG[/img] HR Analytics, People Analytics en Workforce Analytics. Ze hebben precies dezelfde achternaam, maar een compleet ander DNA. Dr. Sjoerd van den Heuvel deelt zijn visie.
5-3-2018

Start je nu met blockchain of blijf je afwachten?

[img=/iMIS/images/Blogs/Lloyd Keays.jpg]VNSG[/img] Blockchain kan dezelfde impact hebben op de wereldwijde economie als het internet. Toch ontbreekt het nog aan blockchain-oplossingen die echt waarde toevoegen aan organisaties.
26-2-2018

Waarom je Formule 1-wagen met BI, maximaal blijft presteren?

[img=/iMIS/images/Blogs/Jos van der Sterren.jpg]VNSG[/img] Een externe BI-omgeving wordt vaak genegeerd. Maar is dat terecht?
22-2-2018

Waarover gaat het eigenlijk?

[img=/iMIS/images/Blogs/Richard Benschop2.png]VNSG[/img] Laten we stoppen met het verspillen van kostbare tijd aan onnodige introducties.
15-2-2018

Wat is je probleem?

[img=/iMIS/images/Mark Kroes.jpg]VNSG[/img] "Ik heb precies opgeschreven wat de klant wilde, we hebben samen het ontwerp getoetst en hij heeft zelfs akkoord gegeven" En toch....is hij niet tevreden. Hoe komt dat nou? Lean Six Sigma geeft je inzicht.
19-1-2018

Hoe krijg je grip op het transformatieproces

[img=/iMIS/images/Henk-Jan Hulshof.jpg]VNSG[/img] Bestaande processen, werkwijzen en organisatievormen zijn continu in beweging en het beheersen van een transformatieproces is een uitdaging voor elke organisatie.
3-1-2018

Licensing Transparency Center

[img=/iMIS/images/Blogs/Rob van der Marck.jpg]VNSG[/img] Nog steeds zijn er veel vragen vanuit onze leden over de interpretatie van (indirect) gebruik van SAP.
18-12-2017

De ultieme digitale transitie

[img=/iMIS/images/Blogs/Paul Ostendorf.jpg]VNSG[/img] Niemand en niets is immuun voor automatisering!
17-12-2017

How can the SAP architecture support digital business transformation?

[img=/iMIS/images/Blogs/afbeelding foto frank luyckx.jpg]VNSG[/img] IoT, Industry 4.0, Block chain, Machine learning, Artificial Intelligence, Data science, Augmented reality, Robotics, Drones, Self driving vehicles.
11-12-2017

De weg naar de ultieme UX-bestemming

[img=/iMIS/images/Blogs/Tamas Szirtes_1.jpg]VNSG[/img] Uiteindelijk wil iedere organisatie naar de ‘ultieme’ UX-bestemming, maar dit is niet van de een op de andere dag mogelijk.
27-11-2017

SAP Cloud Platform Workflow, de eerste ervaringen

[img=/iMIS/images/Blogs/Sander van der Wijngaard.jpg]VNSG[/img] Met SAP Cloud Platform Workflow eenvoudig en snel workflow gebaseerde applicaties ontwikkelen, uitvoeren en beheren.
14-11-2017

Het naadje van de kous

[img=/iMIS/images/Blogs/Frank Gubbels.jpg]VNSG[/img] Snelle en effectieve toegang tot informatie is de sleutel tot succesvol ondernemen.
12-11-2017