ACTUEEL

VNSG en internationale samenwerking: “Gebruik ons als spreekbuis”

9-9-2020
[img=/iMIS/images/blogs/VNSG_7375 - verkleind vierkant.jpg]VNSG[/img]De VNSG is zeer actief op het gebied van internationale samenwerking en beïnvloeding richting SAP. Hoe gaat zoiets in zijn werk? Dat lees je in dit artikel.

Verlenging DAAP door SAP stemt gebruikersverenigingen positief

7-5-2020
[img=/iMIS/images/nieuws/20200507 Verlenging DAAP.jpg]VNSG[/img] SAP verlengt het Digital Access Adoption Program tot 31 december 2021. DAAP geeft meer transparantie in overgang naar het licentiemodel digitaal gebruik.

Optimaliseer je licentiegebruik met SAP for Me en het digital access licentiemodel

16-4-2020
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/sap for me3.jpg]VNSG[/img]Op verzoek van internationale gebruikersverenigingen vereenvoudigde SAP het licentiemodel. Daarnaast introduceerde SAP een portaal dat voor inzicht zorgt, SAP for Me.

Nieuw: whitepaper indirect gebruik van SAP aangevuld met het Adoption Program

12-8-2019
[img=/iMIS/images/Nieuws/Whitepaper indirect gebruik social.png]VNSG[/img] Het Adoption Program moet zorgen voor meer transparantie en voorspelbaarheid in de overgang naar het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik. Download het whitepaper.

SAP introduceert DAAP: een grote stap vooruit, maar we zijn er nog niet

28-6-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img] Onlangs introduceerde SAP het 'Digital Access Adoption Program'. Dit programma moet zorgen voor meer transparantie in de overgang naar het nieuwe licentiemodel.

De voor- en nadelen van het nieuwe licentiemodel voor het indirect gebruik van SAP

31-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Het nieuwe licentiemodel van SAP over indirect gebruik brengt voor SAP-gebruikers een hoop veranderingen met zich mee. Benieuwd welke voordelen er zijn?

De 3 grootste veranderingen van het nieuwe licentiemodel van SAP

26-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Wat veel SAP-gebruikers nog niet weten is dat zij invloed hebben op de ontwikkeling van SAP-oplossingen. In dit blog lichten we de drie grootste veranderingen van h

VNSG geeft je inzicht in jouw indirect gebruik van SAP

19-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Voor veel SAP-gebruikers zijn de consequenties van het nieuwe licentiemodel van SAP indirect gebruik niet duidelijk. Welke opties zijn er bij een overstap?

Checklist licenties en indirect gebruik SAP

12-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Checklist licenties en indirect gebruik SAP Veel SAP-gebruikers komen tijdens SAP-licentie audits voor verrassingen te staan. De oorzaak: er is geen volledig of ac

Wat zijn de consequenties van het nieuwe licentiemodel van SAP

7-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Er is veel algemene informatie beschikbaar over het nieuwe licentiemodel van SAP voor indirect gebruik. Over de consequenties wordt echter nog weinig geschreven. Le

Monitor het indirect gebruik van SAP

5-3-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Wanneer je overstapt op het nieuwe licentiemodel dan wil je dat het aantal licenties waarvoor je tekent, ook aansluit bij de behoefte van je organisatie.

In vijf stappen naar waterdicht indirect gebruik van SAP

26-2-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Wanneer je de overstap hebt gemaakt naar het nieuwe licentiemodel van SAP voor indirect gebruik, dan wil je dat deze overstap zo soepel mogelijk verloopt.

Wat verandert er nu concreet met het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik van SAP?

4-2-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Zo’n twee jaar geleden hebben wij vanuit de VNSG, via het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network), aangekaart dat het licentiemodel van SAP

Hoe zit het met het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik?

24-1-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img] Lees in dit blog waarom er een nieuw licentiemodel is, voor wie het model geldt, wat de belangrijkste punten zijn binnen dit model en hoe het zit met de SAP licent

SAP indirect gebruik: Wat houdt het in?

25-3-2021
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img] April dit jaar werd het nieuwe licentiemodel van SAP gelanceerd. Weet jij wat dit model inhoudt? En wanneer er sprake is van indirect gebruik? Lees het hier!

Uit onderzoek blijkt: SAP-licentiemodel voor indirect gebruik brengt onzekerheid mee

14-11-2018
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/Licentiemodel/Vierkant indirect gebruik.jpg]VNSG[/img]Op 10 april 2018 heeft SAP haar nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik aangekondigd. De VNSG speelde een belangrijke rol in de gesprekken die volgden.

Indirect Digital Access license model - new concept and options for customers

10-9-2021
WEBINAR 26 september - Als je nog niet eerder een webinar over dit onderwerp hebt bijgewoond dan is er opnieuw een kans om meer te weten te komen over dit onderwerp.

Pricing Model SAP: First feedback from user groups

25-3-2021
We had the opportunity to discuss the topic with Sonya Swann, Global Head of Pricing and Commercialization at SAP. The purpose of the session was to discuss the first feedback from user groups and their members.

Licensing Guide vernieuwd

25-3-2021
[img=/iMIS/images/Licing Guide.png]VNSG[/img] De Licensing Guide is een noodzakelijk startpunt voor iedereen die te maken heeft of krijgt met het licentiëren van SAP software.

Recording VNSG webinar over indirect gebruik van SAP

25-3-2021
[img=/iMIS/images/Webinars/afbeelding pagina licentiemodel.png]VNSG[/img] Op 3 juli heeft Rob van der Marck, directeur VNSG een webinar gegeven over indirect gebruik van SAP. Heb je deze gemist of wil je deze nogmaals bekijken? Dat kan!

Krijg grip op je SAP-softwarelicenties

11-6-2018
[img=/iMIS/images/Contract indirect gebruik.jpg]VNSG[/img] Onder SAP-gebruikers leven veel vragen: Wat houdt het nieuwe licentiemodel voor S/4HANA in? Wat verandert er op het gebied van indirect gebruik? En hoe stap ik over op de nieuwe modellen?

PERSBERICHT SUGEN verwelkomt nieuwe licentiemodel SAP voor indirect gebruik en verwacht nog meer

10-4-2018
[img=/iMIS/images/Picto press.jpg]VNSG[/img] SAP heeft een nieuw licentiemodel aangekondigd voor indirect gebruik. Het model heeft als doel om het gebruik en de aankoop van SAP-software licenties makkelijker en transparanter te maken voor klanten.

PERSBERICHT De VNSG gaat verder met indirect gebruik van SAP

23-2-2018
[img=/iMIS/images/Picto press.jpg]VNSG[/img] De afgelopen 18 maanden heeft de VNSG gewerkt aan meer duidelijkheid en transparantie met betrekking tot indirect gebruik en licentie-audits.

2017 Indirect gebruik van SAP in het nieuws

19-12-2017
[img=/iMIS/images/Afbeelding Indirect Gebruik Magazine.png]VNSG[/img] Een overzicht van wat er is gebeurd op het gebied van Indirect Use in 2017 en wat de ontwikkelingen richting 2018 zijn.

Licensing Transparency Center

18-12-2017
[img=/iMIS/images/Blogs/Rob van der Marck.jpg]VNSG[/img] Nog steeds zijn er veel vragen vanuit onze leden over de interpretatie van (indirect) gebruik van SAP.