Verlenging DAAP door SAP stemt gebruikersverenigingen positief
Informatievoorziening rondom licentiemodel hoog op de agenda van de VNSG

SAP nieuws


SAP verlengt het Digital Access Adoption Program (DAAP) tot 31 december 2021. Dit heeft SAP in een blog aangekondigd. Met DAAP wordt meer transparantie, voorspelbaarheid en eenvoud gerealiseerd voor SAP-gebruikers in de overgang naar het Digital Access Pricing Model, het licentiemodel met betrekking tot digitaal gebruik. Het programma is ontstaan omdat gebruikers behoefte hadden aan meer duidelijkheid over de impact van het licentiemodel voor digitaal gebruik op hun situatie. De VNSG signaleerde deze behoefte samen met andere gebruikersverenigingen.

Jan-Willem van der Meere, bestuursvoorzitter van de VNSG: “In eerste instantie zou DAAP voor een jaar beschikbaar zijn. We hebben echter samen met andere gebruikersverenigingen bij SAP aangedrongen op een verlenging van dit programma. We constateerden dat er weliswaar gebruik werd gemaakt van DAAP, maar dat er ook nog steeds gebruikers waren die meer tijd nodig hadden om te onderzoeken of bij hen sprake is van digitaal gebruik en of zij gebruik willen maken van DAAP. Dat SAP naar ons heeft geluisterd, beschouwen we als bijzonder positief.”

Focus op informatievoorziening
De VNSG spant zich in om de informatievoorziening rondom het nieuwe licentiemodel en DAAP te verbeteren. Dit doet de vereniging door het verstrekken van een schriftelijke toelichting en het organiseren van webinars en bijeenkomsten, onder meer in samenwerking met SAP. Ook komend jaar wordt hieraan onverminderd aandacht besteed.