Speciale workshops - Vergroot je mentale veerkracht bij thuiswerken


Door de coronacrisis is thuiswerken het nieuwe normaal, met alle complicaties van dien voor thuiswerkers én leidinggevenden. Werkdruk en stress beïnvloeden onszelf, ons gezin en onze collega’s. De belangrijkste vraag: Hoe gaan we met stress om? Voor de VNSG geeft de Engelsman Simon Nichols een (Engelstalige) workshop Mental health and working from home.

Simon Nichols, woonachtig in het Engelse Milton Keynes, heeft een lang en gedegen trackrecord in senior management-functies in sales en marketing. Hij heeft op een goede dag besloten om andere mensen te helpen met het (beter) leren omgaan met werkdruk en stress. Volgens Simon is persoonlijke ontwikkeling pas mogelijk als we helder zicht hebben op onze blokkades en belemmeringen. Door de eerste symptomen van stress en onbehagen te herkennen (bij onszelf en bij anderen) krijgen we meer grip op onszelf en leren we ook onze collega’s beter te begrijpen.

Mentale veerkracht is belangrijker dan ooit nu we massaal thuiswerken. Voor onszelf, onze familie en collega’s. De coronacrisis brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we daarmee om? Volgens Nichols hoeft thuis geen belemmering voor het teamproces te zijn. In deze workshop biedt hij tal van technieken aan, en deelt hij ervaringen, om mensen de noodzakelijke inzichten te verschaffen voor hun eigen welzijn en dat van anderen. 
 
Simon: “The most important person in life is you.” Als jij niet lekker in je vel zit, functioneert er niks om je heen naar behoren. Jij bent de ‘hoeksteen’ van het hele proces. Met deze workshop leer je weer de beste versie van jezelf te zijn, je doelen te stellen, ruimte te creëren in je hoofd en je relaties met de mensen om je heen te verbeteren. De omstandigheden mogen dan veranderd zijn, het gaat er nu om daar het beste uit te halen.”  

Wat leer je tijdens deze workshops?
  • Wat is stress? Wat zijn de oorzaken en effecten van stress?
  • Wat is onbehagen en hoe kun je je gedachten en gevoelens beïnvloeden?
  • Hoe kun je het beste omgaan met stressfactoren en gevoelens van onbehagen? 
  • Hoe ziet een goed functionerende thuiswerkomgeving eruit?
  • Wat is de checklist voor succesvol thuiswerken?
  • Hoe kan je hiermee zelf aan de slag gaan?

Over Simon Nichols
Simon adviseert ondernemingen op het gebied van zakelijke- en sociale verantwoordelijkheden en is daarnaast een ervaren keynote-spreker, die mensen inspireert en tools meegeeft voor hun emotionele welbevinden. Simon is getrouwd, heeft vijf kinderen, een hond en een kat. Met andere woorden: hij is een zeer ervaren thuiswerker.  

Inschrijven? 
De (Engelstalige) workshop Mental health and working from home vindt plaats op 22 juli en 12 augustus van 10.00 tot 12.00 uur via Zoom. Het aantal deelnemers is beperkt (maximaal 16) en toelating gebeurt op volgorde van aanmelding. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Klik hier om in te schrijven voor de workshop van 22 juli
Klik hier om in te schrijven voor de workshop van 12 augustus