SIG Leads Event: Versterking van de community


Terugblik van onze reis richting SAP Duitsland.

Afgelopen maart was het weer zover: Het SIG Leads event Leon St- Rot in Duitsland. En wat hebben we het weer leuk gehad!

VNSG SIG Leads Event 2024 versterkt community

Vroeg op pad

Met kleine oogjes verzamelden we bij het SAP gebouw is s’Hertogenbosch. Samen met de organisatie, 32 bestuursleden én een ontbijtje in de hand begon de reis. Koffie- en een plaspauze tussendoor en we gingen snel weer verder. Om 13:00 uur die middag was het namelijk zover: de plenaire opening van het tweedaagse SIG Leads event waar focusgroepbesturen van 9 gebruikersverenigingen bijeenkomen voor kennisdeling en netwerken.

Ronald Schippers van de VNSG kreeg de eer om met een, door AI ondersteunde presentatie, de plenaire opening te verzorgen. Nadat Ronald het publiek had geënthousiasmeerd, werd het woord overgedragen aan Yasmin Awad, Uwe Grigoleit en Jana Richter. Zij gaven de aanwezigen een update vanuit de Global UserGroup Organization (GUGO), het laatste nieuws omtrent de SAP-strategie en wat de laatste stand van zaken op het gebied van AI was. Met al deze meest actuele kennis konden de deelnemers hun tijd in de middag goed gebruiken om te netwerken en kennis uit te wisselen met peers uit andere landen. Na deze leerzame eerste dag werd nog genoten van het prachtige weer in de tuinen van het SAP-gebouw voordat we met de bus naar het hotel in Heidelberg afreizden.

 

Na het inchecken en opfrissen was het zover om lopend door het mooie centrum van Heidelberg aan te schuiven bij de Kulturbrauerei waar in een grote zaal usergroups bij elkaar aan tafel zaten om verder te netwerken onder het genot van een goede Duitse maaltijd en drankjes. Na het diner volgde er nog een gezellige avond.

 

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt vertrok de bus weer richting SAP in Leon St- Rot. De tweede dag verzorgde SAP development break- out sessies om actuele kennis en strategieën uit te wisselen. Ook was het een goed moment voor de back-offices van alle gebruikersverenigingen om met elkaar te netwerken. Het was wederom leuk en leerzaam om de andere usergroups uit Europa te spreken en beter te leren kennen. Deze editie werd afgerond met een uitgebreide lunch en een dankwoord vanuit Indrajanto Müller- Gaska, die met zijn GUGO-team de organisatie verzorgde. Toen was het tijd om bus in te stappen en richting huis te gaan.

Samen sterk

Voor dit event zijn er afgevaardigden van 9 gebruikersverenigingen samengekomen om te verbinden, te beïnvloeden & kennis op te doen. Naast de leerzame momenten beseften we hoe hecht onze eigen VNSG-community is. Naast alle avonturen, grappige momenten en applausjes in de bus hebben we elkaar ook beter leren kennen.

Wij vanuit de VNSG kijken terug op een mooi en leerzaam event! We willen graag iedereen bedanken die er vanuit de VNSG bij waren!

 

Maud van Belkom, Event Manager bij de VNSG

VNSG vrijwilliger groep op reis naar SAP Walldorf 2024