Rinse Tamsma benoemd tot Managing Director SAP Nederland

07.09.2018 | 09.23 CETSAP stelt per 1 oktober 2018 Rinse Tamsma (50) aan als Managing Director voor Nederland. Tamsma is een bekend gezicht binnen SAP. Hij heeft binnen het concern diverse internationale managementfuncties bekleed. Hij volgt Patrick van Deven op, die een andere rol krijgt binnen SAP.


Rinse Tamsma vervulde de afgelopen diverse rollen voor SAP in de grootzakelijke markt. Zo was hij als Global Vice President verantwoordelijk voor de go-to-marketstrategie en sales van de oplossingen Business One en Business All-in-One, die zijn gericht op respectievelijk het mkb en de grootzakelijke markt. Daarna maakte hij deel uit van het regionale SAP-managementteam van Midden- en Oost-Europa. In onder andere de Duitse thuismarkt was Rinse verantwoordelijk voor de sales in het grootzakelijk segment en het partnerkanaal. Ten slotte was hij Global COO voor het grootzakelijke & mkb-segment.


Bewezen staat van dienst

SAP heeft voor Rinse Tamsma gekozen omdat hij in het verleden de positie van SAP in het middensegment en bij corporates fors heeft weten te versterken. Daarnaast heeft hij een nog nauwere samenwerking met partners tot stand gebracht voor het ontwikkelen en verkopen van SAP-oplossingen in deze markt. Hij beschikt over een uitgebreide saleservaring en kent de mogelijkheden van SAP-oplossingen als geen ander.


Tamsma wordt vanaf 1 oktober verantwoordelijk voor onder meer de groeistrategie van SAP in Nederland, het uitbouwen van de salesactiviteiten en het verder ontwikkelen van het partnerkanaal.


Nieuwe rol Patrick van Deven

Patrick van Deven gaat de nieuwe functie van Chief Operating Officer voor P&I Digital Core en Industry Solutions invullen. Digital Core is de organisatie waar SAP de gehele ERP- en branchespecifieke business volledig op één lijn brengt. Zo zorgt SAP voor een naadloze klantervaring en een verdere stimulans van de  transformatie naar de cloud. In zijn nieuwe rol is Patrick medeverantwoordelijk voor Digital Core en zal hij een visie ontwikkelen voor de toekomst van deze organisatie.


Continue vernieuwing

Rinse Tamsma: “Nederland is een van de voorlopers als het gaat om technologische innovatie. Het bedrijfsleven is erop gebrand om te vernieuwen en de (internationale) concurrentie de baas te blijven. Ik hoop dat ik in mijn nieuwe rol een bijdrage kan leveren aan de digitale transformatie. Wij hebben bewezen sterk te zijn op het gebied van continue vernieuwing met behulp van bijvoorbeeld artifical intelligence en blockchain. Ik ben ervan overtuigd dat de vernieuwingsdrang van Nederlandse bedrijven en onze kennis en kunde een uitstekende basis vormen om samen verder te groeien.”