Mark Kroes, de voorzitter van de VNSG-focusgroep Customer Experience and Commerce (CEC), gaat regelmatig op bezoek bij Toyota-fabriek in Deeside in Wales, de bakermat van Lean. In 2019 organiseert hij speciaal voor VNSG-leden een excursie. 

In deze 2-daagse reis krijg je een presentatie hoe TPS (voor Toyota de benaming van Lean) is ontstaan. Je krijgt antwoord op de vraag hoe ze dit dagelijks doorvoeren in alles. Dan volgt een rondleiding door de fabriek. De middag sluiten we af met een zeer waardevolle workshop 'Practical Problem Solving' door Toyota. Een workshop die je de volgende dag meteen in de praktijk kan brengen (aldus feedback van mensen die geweest zijn). 

De volgende ochtend staat in het teken van reflecteren met elkaar hoe hetgeen je gezien en gehoord hebt in de praktijk kan brengen. Vervolgens vliegen we terug naar Nederland. De planning is als volgt: op dag 1 vliegen we om 08:00 uur van Schiphol naar Manchester, dan nemen we de bus naar Deeside. We slapen in Chester, een prachtig stadje die je ook kan bezichtigen op dag 2. Op dag 2 is de retourvlucht om 13:40 uur en we landen Nederlandse tijd om 16:00 uur op Schiphol. 

De kosten voor deze 2-daagse excursie is € 1.695,- en omvat zowel het bezoek, de overnachting, diner, lunch (2x), vliegtickets en begeleiding. Het enige wat voor eigen rekening komt is het parkeren op Schiphol en een eventuele reisverzekering. De datum is in overleg met de groep te bepalen, er zijn meerdere data mogelijk. De groep kent een maximum van 16 deelnemers. 

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Mark Kroes.