De Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) is sinds 1988 hét onafhankelijke platform voor alle SAP-gebruikers in Nederland en Vlaanderen. De speerpunten van de VNSG zijn kennis delen, netwerken en beïnvloeden. De VNSG is in 30 jaar gegroeid tot een vereniging van ruim 700 bedrijfsleden (AEX-genoteerde bedrijven, overheidsinstanties en SAP-dienstverleners) met 8500 geregistreerde medewerkers. Er is ruimte voor groei van het aantal leden in het MKB en in andere specifieke branches.Houd jij van het opbouwen van een community? Kun jij organisatiedoelstellingen vertalen in marketing- en communicatieplannen? Heb je ervaring met het ontwikkelen en integreren van offline en online communicatie? Kun je onze leden vinden en binden en heb je communicatie in je genen? Met andere woorden, ben jij voor de VNSG een allround:

Coördinator Marketing en Communicatie
(32 tot 40 uur)


Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en professionaliseren van onze marketingcommunicatie. Je stelt een marketing- en communicatieplan op en ontwikkelt offline en online communicatiemiddelen, met als doel het boeien en binden van VNSG leden en (nieuwe) doelgroepen. Je zorgt er samen met collega’s voor dat onze activiteiten en uitingen op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken. Ook qua timing. Je zet de lijnen uit voor de online communicatie die je samen met je Marketing & Communicatie collega uitvoert. Je maakt optimaal gebruik van content binnen de VNSG en in het internationale netwerk. Via inbound marketing weet je nieuwe en bestaande doelgroepen te bereiken en te behouden. Ook het vergroten van onze naamsbekendheid via de pers, samen met ons PR-bureau, behoort tot je doelen.


Wat heb je nodig?

 HBO werk- en denkniveau
 Afgeronde opleiding op Marketing & Communicatie gebied
 Minimaal 5 jaar allround marketingcommunicatie ervaring
 Ervaring met het ontwikkelen en beheren van offline en online media
 Ervaring met inbound marketing
 Kennis van HubSpot is een belangrijke pré
 Kennis van SAP en haar producten op hoofdlijnen is een pré
 Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 Goed ontwikkeld gevoel voor tekst en taal in woord en geschrift
 Uitstekende contactuele en communicatieve eigenschappen en netwerkvaardigheden
 Klantgerichte houding


Wie zijn wij?

De VNSG is een actieve en professionele vereniging die SAP-gebruikers faciliteert bij het verhogen van de toegevoegde waarde van SAP-software binnen hun organisatie.


Dit doen we door het stimuleren en organiseren van kennisuitwisseling. Vanuit zo’n 30 focusgroepen organiseren we themadagen, informatie- en netwerkbijeenkomsten en webinars. Ons jaarlijkse tweedaagse congres voor alle VNSG leden kan rekenen op 1500 bezoekers. Daarnaast publiceert de VNSG een magazine en diverse nieuwsbrieven. De website is de spil van onze informatievoorziening.


Daarnaast behartigen we de belangen van onze leden richting SAP. De VNSG is actief in het  internationale netwerk SUGEN waarin 21 buitenlandse gebruikersverenigingen samenwerken en de internationale topprioriteiten met SAP bespreken. Zo beïnvloeden we SAP bij het ontwikkelen en verbeteren van bestaande en nieuwe software.


De contacten binnen de vereniging zijn open, informeel en professioneel. De vereniging wordt ondersteund door het VNSG Bureau, waarvan jij ook deel gaat uitmaken. De bureaumedewerkers voeren operationele taken uit en staan dagelijks paraat voor alle leden. De VNSG is gevestigd in het kantoor van SAP Nederland in Den Bosch.


Wat bieden wij?

Het VNSG Bureau, de back-office van de vereniging, bestaat uit een klein team met een open en informele werksfeer. Het VNSG Bureau heeft een centrale rol in een grote, veelzijdige vereniging, waarin het contact met onze vrijwilligers en onze leden centraal staat en waarin je voldoende ruimte heb om jezelf te ontwikkelen.”


We bieden je een uitdagende functie in een toekomstgerichte branche. We dagen je uit om initiatieven te nemen en uit te blinken in alle aspecten van je vak. De VNSG biedt een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.Reageren

Als je interesse hebt in deze functie, dan verzoeken wij je vóór 6 oktober te reageren door middel van een e-mail met motivatie en CV naar Rob van der Marck, Directeur VNSG, via
rob.van.der.marck@vnsg.nl.