Inhoud cursus
Dagelijks horen we van alles over trends als lean, artifical intelligence, internet of things (IoT), cloud, machine learning, robotica en virtual reality. We worden zowat bedolven onder een overweldigende hoeveelheid nieuwe technologieën. Wat zijn deze nieuwe technologieën? Hoe kan je hier het beste gebruik van maken? En misschien wel het belangrijkste: Hoe zullen ze effect hebben op jou, je werk en je dagelijkse leven? 

Op de hoogte zijn van nieuwe technologieën en ontwikkeling is niet meer alleen voor de IT afdeling. Of je nou een consultant, marketeer of accountant bent, je hebt de laatste tools en technologieën nodig om bij te blijven. Die komen tijdens deze gratis open online cursus aan bod.

Opzet van de cursus
Begindata modules: 5, 12, 19 en 26 november
Kosten: Gratis 
Taal: Engels
Verwachte tijdsinvestering: Ongeveer 2 uur per week zelfstudie

In de cursus bespreken we wekelijks een thema. Dit wordt onder andere gedaan via video’s, blogs en presentaties. Deze worden op maandag geplaatst en kun je dus bekijken wanneer het voor jou uitkomt. 
Ook is er een discussieplatform om je vragen, ideeën en content te delen met andere deelnemers. Het idee is dat je niet alleen van ons leert, maar ook van elkaar. 

De cursus is voor alle professionals, zowel binnen als buiten de IT. Iedereen die op een leuke, interactieve, flexibele en eenvoudige manier op de hoogte wil zijn van de innovatieve digitale wereld kan zich inschrijven.

Thema's 
Klik hier om na inschrijving, deel te nemen. 


Meer informatie thema's 

Week 1: Wat is innovatie en hoe innoveer je?
Innovatie is een van de hot topics op het moment. Technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit. Wat is eigenlijk innovatie? Hoe omarmen we de mogelijkheden en pakken we de kansen die voorbij komen?

In dit onderdeel wordt gekeken naar de toepassing van digitale innovatie en welke methode of aanpak hiervoor het meest geschikt is.


Week 2: Hoe organiseer je de reis naar de cloud?
De cloud is overal en het werken in de cloud groeit uit tot het nieuwe normaal. Maar wat is de cloud? En hoe ga je naar de cloud? Deze vragen heb je waarschijnlijk wel eens gehoord of jezelf zelfs afgevraagd. 

Tijdens deze module wordt een introductie gegeven op de cloud en worden bovenstaande vragen beantwoord. 


Week 3: Wat is automatisering en robotica?
Processen, robots, Robotic Process Automation (RPA), cognitive tooling… Wat is automatisering? Het lijkt een bijna ongrijpbaar begrip. Wat als er mee bedoeld wordt dat robots je werk overnemen? Dat veel diensten voortaan 24/7 beschikbaar zijn? Dat je als consument alleen voor jou relevante informatie krijgt? 

Hoe het ook zij: over wat het begrip ‘automatisering’ nu precies inhoudt, lopen de meningen uiteen. Schrijf je daarom in voor de online cursus en neem deel aan de discussie over automatisering. 


Week 4: Hoe verandert de wereld met artificial intelligence?
Je hebt vast wel eens gehoord van artificial intelligence (AI). Misschien heb je dan ook gehoord dat het de manier is om de wereld te redden. Of dat het de wereld overneemt. Maar wat heb je nog meer gehoord? Weet je dat het bezig is de wereld te veranderen?

Door in te zoomen op onderwerpen als deep learning, natuurlijke taalherkenning en visuele herkenning krijg je antwoord op de vragen: Wat is artifical intelligence en, nog belangrijker, wat kan jij er mee doen?’