Experttalk

NIEUWE Talks

Loran Kloeze nuchter over cybersecurity

“Wat je niet hebt kan niet lekken”

Autodidact Loran Kloeze heeft ondernemers nogal wat te vertellen over de zin en onzin van cybersecurity. Hij heeft kritiek op “zelfverklaarde adviseurs” en steekt zijn mening over hypes niet onder stoelen of banken, met name de blockchain krijgt er flink van langs.

"Personeel is de zwakke schakel, dus creëer awareness"

Grote bedrijven worden goed bediend als het gaat om cybersecurity. Voor het mkb is dat anders, stelt specialist Loran Kloeze. Ondernemers hebben geen tijd, geen budget en geen interesse om risico’s op te ruimen. En dus gebeuren er gekke dingen op de werkvloer. Zijn boodschap aan met name aan het mkb is helder: neem wachtwoordbeheer serieus, creëer awareness bij het personeel en kies uw ict-dienstverlener met de grootste zorg.

"Op bureau’s vind ik gele briefjes met wachtwoorden, naw-gegevens en financiële gegevens van klanten."

IT-organisatie van de toekomst
Van beheerder naar aanjager


Technologie maakt (bijna) alles mogelijk. Dus verwacht de business binnen organisaties dat de IT-afdeling snel IT-oplossingen maakt die de business nodig heeft. Een goede IT-dienstverlener zijn is niet meer voldoende. De IT-afdeling moet voor de business ook een partner en motor voor innovatie zijn. Hoe moet de IT-organisatie van de toekomst eruitzien?


8 tips van Barry Derksen om toe te groeien naar de IT-organisatie van de toekomstDr. Barry Derksen kan daar veel over vertellen. Hij is oprichter/eigenaar van benchmark- en auditorganisatie Business & IT Trends Institute, associate professor bij de Vrije Universiteit Amsterdam en auteur van het boek Trends in Business & IT. Voortdurend bezig met trends in IT en ontwikkelingen in moderne IT-organisaties.
“Ik wil niet managen, ik wil inspireren en faciliteren”

Clara Ruissen werkt bij Jumbo Supermarkten als Lead Agile Coaches. Wat is haar visie op de IT-organisatie van de toekomst?

“In de toekomst zie ik niet persé een aparte IT-organisatie meer. Het onderscheid tussen business en IT zal moeten verdwijnen om gezamenlijk de klantverwachting te kunnen overtreffen. In plaats daarvan zullen we multidisciplinaire teams vormen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het leveren van klantwaarde."

Alles wat je moet weten over Machine Learning

SAP over Machine Learning: ‘Begin eenvoudig en betrek de business’

| Echte bevlogenheid herken je meteen. Je ziet het aan de manier waarop mensen hun handen gebruiken om woorden kracht bij te zetten. En je hoort het aan het tempo waarmee ze praten, in een enthousiaste poging jou mee te nemen met hun snelle gedachten.

Roxanne Arnts – Solution Advisor bij SAP – is op beide vlakken guilty as charged als ze praat over haar vakgebied: Machine Learning. Toch slaagt ze er goed in de materie waar zij zoveel van weet, behapbaar te maken voor mensen die er niet dagelijks mee bezig zijn.


"Mensen worden niet overbodig, de kracht schuilt juist in de combinatie van mensen en systemen"
Stilte voor de storm

Op zijn 12e hoorde Sijmen Ruwhof (31) voor het eerst over computers hacken. Dat vond hij zó machtig interessant dat het hem nooit meer losliet. Sinds enkele jaren verdient hij zijn brood als professioneel hacker. De klanten, waaronder SAP-gebruikers, staan inmiddels in de wachtrij. Ruwhof: “SAP is als niche lang buiten schot gebleven. Verwacht niet dat dat zo blijft.”


GRC wordt steeds belangrijker

“Twintig jaar geleden moest ik ‘preken’ om het belang van autorisaties in SAP over te brengen”, vertelt Werner van Haelst. “En dan koos de directie vaak alsnog voor een standaardinrichting. Nu - een aantal schandalen, SOx en complianceverplichtingen verder - willen bedrijven precies van me weten of ze alles op het gebied van beveiliging goed hebben geregeld.”

Blij zijn of bang worden?

Een robot die 20 keer nauwkeuriger dan de beste oogchirurg een oogoperatie kan uitvoeren. Een robot die bijna net zo goed voetbalt als Messi. Ze zijn er allemaal al. En er komen steeds meer robots bij. Robots gaan de komende decennia onze wereld veranderen. Dat zegt Maarten Steinbuch, Universiteitshoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven.


Business Network integreert alle betrokkenen naadloos

| Bedrijven moeten omgaan met andere bedrijven, zoals hun medewerkers dat privé doen: eenvoudig, open en verbonden. Dat is de belofte – en noodzaak – van SAP Business Network, aldus James Marland, Vice President bij SAP Ariba.