23-04 VNSG Themadag Sustainability

23-04 VNSG Themadag Sustainability
De eerste Sustainability Themadag ooit komt eraan! Op dinsdag 23 april organiseren verschillende VNSG focusgroepen, namelijk ALM, EHS, SCM en Sustainability deze prachtige dag bij de Kas in Woerden. Op deze dag komen SAP gebruikers uit heel Nederland bij elkaar om de laatste trends en ontwikkelingen op hun vakgebied te delen en te horen. Natuurlijk is deze dag hét moment om je te verdiepen in het Sustainability landschap van SAP. Zet de datum alvast in je agenda! Deze dag is bedoeld voor alle leden en SAP gebruikers in de periferie van SAP en iedereen met affiniteit voor SAP-technologie.

Verwacht een breed scala aan presentaties en onderwerpen, met bijdragen van SAP, partners en gebruikers.Programma
 


Agenda

SAP Keynote over Duurzaamheid
Jan Koster, Sustainability Principal @SAP Global
Jan Koster opent de dag over hoe SAP haar rol pakt in het sustainability thema. Hoe moet je met de complexiteit van problemen omgaan? Welke verantwoordelijkheid neemt SAP in het oplossen ervan? En met name: hoe gaat SAP dat doen? Tijdens deze keynote wordt deze vragen beantwoord en krijgen deelnemers een nuttige introductie tot het onderwerp van sustainability en de wereld van SAP.

Hoe draagt SAP bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Saint-Gobain?
Erik Gouw, SAP Sustainability Consultant, Capgemini
Saint-Gobain, internationale producent van bouwmaterialen, gebruikt de implementatie van S/4HANA om hun bedrijfsprocessen te verbeteren én te verduurzamen, zodat zij beter inzicht & grip krijgen op KPI’s zoals CO2-emissie, circulariteit en productcertificering. Erik Gouw van Capgemini vertelt hoe duurzaamheid vanaf het begin geïntegreerd is in de projectmethodiek, tot welke resultaten dit heeft geleid en wat de geleerde lessen zijn.

Hoe gaat Nobian om met ESG verplichtingen?
Ron Brahma, Solution Architect, Nobian
Energie is altijd belangrijk geweest voor Nobian en dat gaat alleen maar meer worden. Nobian is verantwoordelijk voor 1% van het totale gasverbruik van Nederland. Inzage krijgen op ons energieverbruik is derhalve van vitaal belang. We nemen aanwezigen mee in onze reis om inzichten te verkrijgen om een duurzame onderneming te worden.

SAP Duurzaamheid via de ALM gereedschapset
Eddy Kostons, bestuur VNSG focusgroep Application Lifecycle Management (ALM)
Diverse tooling die de VNSG focusgroep ALM behandeld, kan worden ingezet om inzicht te krijgen in verspilling. In deze sessie zullen inzichten gegeven worden op basis van de Lean methodologie om diverse zaken te meten rondom duurzaamheid.

Global Supply chain- SAP Business network
Irfaan Adhien, bestuur VNSG focusgroep Supply Chain Management (SCM)
Vanuit de focusgroep SCM wordt een demo getoond waarin deelnemers kunnen zien hoe duurzaamheid monitoring gedaan kan worden in de supply chain keten. Welke track & trace mogelijkheden zijn er in de keten tussen klanten en leveranciers?  Op deze manier kan de mate van duurzaamheid gemeten worden in logistieke processen.

Carbon Footprint Analysis with SAP Sustainability Control Tower
Apolline Herbinet, Responsable RSE - Consultante IT for Green, Delaware France
In this presentation, we will discuss our decision to adopt the SAP Sustainability Control Tower solution for collecting and analyzing data to gain insights into our environmental impact. Our goal with this solution is to reduce our carbon footprint and achieve our sustainability goals. We will also touch upon our project approach for implementing this solution in our company.

Driving a circular economy by providing traceability and transparency of materials across the supply chain
Arlette de Vegt, Sustainability Consultant, SAP
Introducing the topic of the circular economy and SAP’s movement to zero waste by zooming in on two flagship solutions: SAP Responsible Design and Production & SAP Green Token. These solutions both have key regulatory drivers this year with EPR/ Plastic taxes and EUDR respectively. This session will explain the solution and the regulations, with the help of customer examples, demo system and the future roadmap.


Deze VNSG Themadag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wil jij ook graag je kennis delen in een presentatie of sessie? Draag je deze dag een warm hart toe en wil je dat laten weten door te sponsoren? Neem dan contact op!  De focusgroepen ALM, EHS, SCM en Sustainability in samenwerking met het VNSG-team, zijn trots om dit samen te kunnen organiseren. 

We zien je graag op 23 april bij de Kas in Woerden.Registratievoorwaarden

  • Dit is een gratis evenement voor alle medewerkers van bedrijven die lid zijn van de VNSG. Het is eenmalig mogelijk om deel te nemen zonder lid te zijn. Hiervoor stuur je een verzoek in op e-mailadres maud.van.belkom@vnsg.nl o.v.v. de naam van het evenement en de datum.
  • Voor dit event is er een maximum aantal deelnemers van 120 personen.
  • Bij het inschrijven voor de themadag geef je akkoord op het delen van jouw gegevens. Indien dit niet gewenst, kan je een mail sturen naar evenementen@vnsg.nl
  • Bij het bereiken van het maximale aantal deelnemers kan wordt er gekeken worden naar het aantal aanmeldingen per bedrijf en zullen we op basis van de functieprofielen een selectie maken om zo de diversiteit van de deelnemers per bedrijf te waarborgen.
  • Je ontvangt extra deelnemersinformatie uiterlijk 2 werkdagen voor het event.
  • Voor dit evenement geldt een no-show beleid. Hiermee willen we verspilling tegengaan. Tot en met vrijdag 19 april einde werkdag kun je je kosteloos afmelden. Bij het niet tijdig afmelden of no-show brengen wij je organisatie €50,- in rekening.
  • Er kunnen foto's worden gemaakt tijdens een VNSG-evenement. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan vooraf bij de registratiebalie aan of achteraf door een e-mail te sturen naar evenementen@vnsg.nl o.v.v. de naam van het evenement en de datum. Dan zorgen we ervoor dat de betreffende foto niet (meer) wordt gepubliceerd.
 
Wanneer
23-4-2024 09:30 - 17:00
Waar
Kas De Bleek 13 3447 GV, Woerden

Om te registreren dien je ingelogd te zijn