26-6 VNSG focusgroep BTP4Integration Kennissessie

26-6 VNSG focusgroep BTP4Integration Kennissessie
Op woensdag 26 juni organiseren we opnieuw een F2F VNSG BTP4Integration sessie bij SAP Nederland. We hebben maar liefst 4 onderwerpen op de agenda die wij willen presenteren aan de aanwezigen. Bekijk de onderwerpen en abstract en meld je aan voor deze kennissessie. Het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om met mede-integratiespecialisten in contact te komen!

SAP Cloud ALM operations met SAP systemen
De standaard monitoring van o.a. SAP Cloud Integration is prima te gebruiken voor de basale informatie echter met SAP Cloud ALM is het mogelijk om eenvoudiger te zoeken op berichten over systemen heen maar ook de gezondheid van meerdere systemen in de gaten te houden en daar specifieke alerting/notificaties op aan te zetten. In deze sessie zal Jordy Schipper van Louwman informatie delen over de inzetbaarheid, bruikbaarheid en beperkingen van SAP Cloud ALM operations.

Principal propagation via API Management
In het kader van keep the core clean werken we steeds meer met custom apps op BTP. Een gebruiker moet ook in een custom app alleen de data zien waarvoor deze is geautoriseerd, zonder dat je dit in de app moet inregelen en waar deze integreert met S4 wil je natuurlijk niet dat een gebruiker nog een keer moet inloggen. Dat is waar principal propagation uitkomst biedt, dit zorgt voor een veilige en consistente gebruikersauthenticatie over meerdere applicaties. Petra Mooijer van Expertum zal een scenario toelichten en laten zien hoe principal propagation kan worden ingericht vanuit BTP en welke uitdagingen daarbij komen kijken.

CPI pipeline concept
Een van de nieuwe features onlangs opgeleverd door SAP is het CPI pipeline patroon. Hiervoor is door SAP een complete CPI package opgeleverd met daarin de templates voor verschillende verwerkingspatronen zoals at least once en exactly once. Wat is de gedachte achter dit concept? Hoe pas je ze toe en wat is hun kracht? Welke beperkingen zijn er?

In deze sessie zal Adriaan Beukema van Achmea antwoord proberen te geven op deze vragen. Hij heeft het concept nader onderzocht en beproefd. Zowel in de SAP cloud runtime als op een Edge Integration Cell.

Maken van eigen rapportages op basis van beschikbare APIs van SAP Business Accelerator Hub
Met de beschikbare APIs vanuit SAP is het mogelijk om bijvoorbeeld een overzichtsrapportage te maken van alle integraties en packages op Cloud Integration en daar eigen guidelines mee te valideren maar ook eenvoudig te zoeken op systemen/applicaties mits deze via externalized parameters zijn geconfigureerd. Wat kun je hier nu uithalen en wat vooral ook niet? Hoe staat dit in vergelijking met CPILint? In deze sessie zal Jordy Schipper van Louwman laten zien waar wij de APIs momenteel voor inzetten, welke informatie een rapportage kan bevatten en hoe de rapportages zijn gebouwd

Aanmelden
Aanmelden gaat via onderstaande button. Je ontvangt een separate bevestiging van deelname circa 2 werkdagen voor de sessie. 
 

Wanneer
26-6-2024 12:30 - 17:00
Waar
Amerikastraat 5232BE 'S-HERTOGENBOSCH NEDERLAND

Om te registreren dien je ingelogd te zijn