28-4 Mendix Workshop Maak een low-code S/4HANA-extension

28-4 Mendix Workshop Maak een low-code S/4HANA-extension
De VNSG organiseert in samenwerking met Mendix een hands-on workshop op 14 april waarin je zelf aan de slag gaat om een app te bouwen die je koppelt aan S/4HANA. Zo kun je zelf het gebruiksgemak ervaren en erachter komen of de inzet van dit platform wat is voor je organisatie.

Low-code is het "visueel ontwikkelen" van applicaties op basis van grafische modellen in plaats van traditionele code. Het maakt het mogelijk om naast ontwikkelaars ook domein experts direct te betrekken bij het ontwikkelproces, waardoor de applicaties beter aansluiten op de behoefte van de business. En omdat er weinig of geen code wordt gebruikt (<5%) gaat het tot 10x sneller dan traditionele methoden.
 
SAP zette onlangs haar eerste stappen in de low-code market, o.a. met de overname van de Finse startup Appgyver. Maar SAP werkt ook al sinds 2017 nauw samen met een marktleider  - Mendix - en die partnership wordt gewoon voortgezet. Het voert te ver om de verschillen tussen Appgyver en Mendix hier te bespreken, maar het persbericht van SAP licht een tipje van de sluier:
https://news.sap.com/2021/02/sap-acquire-appgyver/

Voor mensen met technische aanleg die Mendix - of liever gezegd, SAP Rapid Application Development (SAP RAD) by Mendix - zelf willen ervaren hebben we een uniek aanbod: een hands-on workshop waarin je je eigen S/4HANA extension ontwikkelt en vervolgens op het SAP Business Technology Platform (BTP) deployt.

In slechts 2 uur leer je:

 • Hoe alles werkt in het SAP RAD platform
 • Hoe je een nieuwe app start op basis van een sjabloon (bijvoorbeeld met Fiori 3 styling)
 • Hoe je een nieuwe app ontwikkelt met visuele tools (geen coding meer nodig!)
 • Hoe je je app integreert met een S/4HANA backend
 • Hoe je je app kan deployen op het SAP Business Technology Platform
 • Hoe je kunt evalueren of low-code zinvol is voor jouw bedrijf
 • Mis deze kans niet om een low-code revolutie in jouw bedrijf te starten!


De workshop is inmiddels volgeboekt. Je kunt nog een e-mail sturen naar evenementen@vnsg.nl, we plaatsen je dan op de wachtlijst.


Deelnamevoorwaarden

 • Er geldt een maximaal aantal deelnemers voor deze hands-on workshop: 20
 • De workshop is volgeboekt. Je kunt nog een e-mail sturen naar evenementen@vnsg.nl. Je wordt dan op een wachtlijst gezet. In overleg met Mendix bepalen we of er nog een workshop ingepland kan worden.
 • Je kunt je deelname uiterlijk 1 dag van te voren annuleren door dit via evenementen@vnsg.nl aan te geven.
 • Je ontvangt een separate deelnamebevestiging waarin meer informatie staat hoe je je voorbereidt op deze workshop. Neem de tijd om je te registreren op het Mendix-platform en je in te lezen.
 • Wanneer je je inschrijft voor deze workshop ga je ermee akkoord dat je je gegevens worden gedeeld met Mendix.
   
Wanneer
28-4-2021 13:30 - 15:45
Waar
Online
Registration not available.

Om te registreren dien je ingelogd te zijn