20-1 Webinar Gaia-X: Europese data-infrastructuur

20-1 Webinar Gaia-X: Europese data-infrastructuur
Ben je al bekend met Gaia-X? Of wil je meer weten over dit Europese initiatief om data in eigen handen te houden? Je hoort het tijdens deze introductiesessie van 16.00u tot 17.30u.

 

Data is het nieuwe goud
We bevinden ons midden in een technologierace waarbij het gebruik van data centraal staat. Steeds meer ondernemingen en overheden beseffen dat het slim analyseren en gebruiken van data aanzienlijke voordelen op kan leveren. Met name de toepassing van technologieën zoals artificial intelligence en machine learning zijn volledig afhankelijk van de beschikbaarheid van veel en kwalitatief goede data. Veelal wordt gebruik gemaakt van grote cloud-providers zoals AWS, Microsoft Azure, google en Alibaba Cloud om dit te realiseren.
Europa heeft in dit technologie-speelveld nog geen positie en is daarom volledig afhankelijk van Amerikaanse en Chinese platformen en technologieën. 

Wat is Gaia-X?
Gaia-X is een project om een efficiënte en concurrerende, veilige en betrouwbare data-infrastructuur voor de Europese Unie te ontwikkelen. Bekijk hier de blog over Gaia-X voor meer informatie en ontdek welke bedrijven zich al hebben aangesloten.

Tijdens deze introductiesessie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is GAIA-X?
  • Waarom zou je mee willen doen?
  • Welke rol speelt SAP?
  • Een paar voorbeelden uit de praktijk
  • Hoe kun je deelnemen?
Naast de aanwezigheid van een SAP-deskundige is TNO present die een aantal voorbeelden vanuit de praktijk behandelt. Deze worden op dit moment concreet gemaakt.

Deze sessie is interessant voor Executives en ICT-medewerkers, maar ook andere geïnteresseerden die te maken hebben met datamanagement kunnen zeker deelnemen.

Srekers: Simon Dalmolen en Bjorn Hakansson van TNO en Fabian Biegel van SAP.
Wanneer
20-1-2021 16:00 - 17:30
Waar
Online

Om te registreren dien je ingelogd te zijn