24 april - IoT Kennissessie - de praktische toepassingen

24 april - IoT Kennissessie - de praktische toepassingen
Internet of Things (IoT) is een  veel  besproken onderwerp. Maar welke  praktische toepassingen zijn er? En wat kan ik er vandaag al mee? Het antwoord is: meer dan je denkt!


Introductie


Op 24 april organiseert de VNSG een kennissessie waarin vanuit het bedrijfsleven concrete toepassingen worden laten zien van Internet of Things. Een aantal organisaties hebben we hiervoor uitgenodigd. Zij vertellen meer over deze inzet en welke toegevoegde waarde deze kan hebben.

Technisch is alles realiseerbaar. Vandaar dat de focus van deze middag met name ligt op wat  het oplevert, zodat je een goed beeld kunt vormen van hoe je IoT binnen je organisatie kunt inzetten.

Ben je geïnteresseerd in IoT-verhalen vanuit de praktijk? Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? En last-but-not-least: hoe je deze technologie kunt integreren met de huidige SAP-omgeving binnen je organisatie?

Bekijk dan de agenda van deze middag en meld je aan via de aanmeldbutton!

Agenda

12:30    13:00    Registratie & ontvangst
13:00    13:15    Opening | Theo Bolta, dagvoorzitter
13:15    13:50    Hoe helpt IoT de transport sector op brandstof(kosten) te besparen en Co2 uitstoot te verlagen? Cees van Gaalen, 
Business Development Manager, AlertGasOil
13:50    13:55    Sprekerswissel
13:55    14:30    Smart Industry, van hype naar realisatie | Joop de Kwant, Directeur, Prodek
14:30    15:00    Pauze met  Q&A presentatoren
15:00    15:35    IoT, technische of bedrijfseconomische uitdaging? | Junior Kooyman, CEO, The IoT Company
15:35    15:40    Sprekerswissel
15:40    16:15    IoT-integratie met SAP |  Jan Pennikhof, SAP Cloud Platform COE, SAP Nederland
16:15    16:20    Afsluiting | Theo Bolta, dagvoorzitter
16:20    17:00    Netwerkborrel

Inhoud

Hoe helpt IoT de transport sector op brandstof(kosten) te besparen en Co2 uitstoot te verlagen?
Cees van Gaalen, 
Business Development Manager, AlertGasOil

 

Deze presentatie gaat in op het belang van brandstofmonitoring, oude en nieuwe technologieën, de beschikbaarheid van data, het belang van historische en real-time rapportage en concrete resultaten voor de transportsector.   De sessie zoomt in op het aspect “transport” en hoe bedrijven (hetzij ten aanzien van eigen middelen, hetzij wanneer gebruik gemaakt wordt van gespecialiseerde partners) middels IoT-technologie grip kunnen krijgen op een factor die in belangrijke mede bepalend is voor de waarde van een product.

Smart Industry, van hype naar realisatie
Joop de Kwant, Directeur, Prodek

Wie Smart Industry omarmt kan met de hele wereld concurreren. Inzicht in de prestaties van je onderneming is van cruciaal belang. Waar sta je en wat moet beter? Is je informatievoorziening zo ingericht dat je tijdig en eenvoudig kunt analyseren, rapporteren en daarmee kunt bijsturen? In een heldere uiteenzetting nemen wij je mee in het proces van het definiëren van business modellen tot en met de realisatie en lichten we dit toe met praktijkvoorbeelden.


IoT, technische of bedrijfseconomische uitdaging?
Junior Kooyman, CEO, The IoT Company

Deze sessie geeft overzicht van welke vormen van connectiviteit, inclusief LPWAN, gebruik gemaakt kan worden en wordt toegelicht met praktijkvoorbeelden. We willen deelnemers complexe ideeën over IoT loslaten, dat IoT heel eenvoudig kan zijn en ook veel toegevoegde waarde kan leveren.  Onze boodschap is dan ook:  "Stop met denken en ga vooral doen!"

IoT-integratie met SAP
Jan Pennikhof, SAP Cloud Platform COE, SAP Nederland

Aan het eind van deze sessie over IoT-toepassingen vertelt Jan Penninkhof van SAP hoe de IoT-technologie geïntegreerd kan worden met het bestaande SAP-land. 

Verdere informatie

Taal: Nederlands
Betaald evenement: Nee
Fee: nvt


Locatie: SAP Nederland, Amerikastraat 10 in 's-Hertogenbosch

Registratievoorwaarden

  • Dit is een gratis evenement voor alle medewerkers van bedrijven die lid zijn van de VNSG
  • Je ontvangt een bevestiging van je deelname
  • Voor dit evenement geldt een no-show. Tot 72 uur voordat het evenement plaastvindt, kun je kosteloos afmelden. Bij het niet tijdig afmelden of no show brengen wij €50,-  je organisatie in rekening vanwege de gemaakte kosten
Wanneer
24-4-2018 12:30 - 17:00
Waar
SAP Nederland Ameri 5232 BE, 's-Hertogenbosch

Om te registreren dien je ingelogd te zijn