Alles wat je moet weten over SAP S/4HANA 

Er wordt veel gesproken over SAP S/4HANA, maar wat houdt het nu precies in en wat zijn de mogelijkheden? De VNSG helpt haar leden graag aan de benodigde informatie rondom dit nieuwste SAP ERP-systeem. 

Is jouw organisatie nog aan het oriënteren of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem of heb je de transitie zelfs al afgerond? Voor alle fases delen wij handige informatie met je en verbinden we je met andere gebruikers.  
S/4HANA Online Community 

Ontdek samen met andere gebruikers de ideale route naar S/4HANA voor uw organisatie. Leer van en met elkaar wat S/4HANA biedt, welke informatie of tools er beschikbaar zijn. Deel het proces van jouw transformatie, vraag om advies en ga in gesprek met andere gebruikers over de S/4HANA transitie.


Meld je dus snel aan voor de  
VNSG Online S/4HANA Community!

S/4HANA: wat is het? 

S/4HANA is de volgende generatie ERP-oplossing van SAP die draait op een snelle in-memory database. Het systeem kan enorm grote hoeveelheden gegevens verwerken. S/4HANA is gebaseerd op een vereenvoudigd datamodel en biedt een gebruikersvriendelijke user interface dankzij SAP Fiori. 

Lees verder

De vier stappen naar S/4HANA

Is jouw organisatie zich nog aan het oriënteren op SAP S/4HANA en zie je het als een uitdaging? Of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem en heb je nog veel vragen?

Uitgebreide begeleiding beschikbaar
Ondanks de aanvankelijke terughoudendheid maken steeds meer bedrijven toch de overstap. En een heleboel andere bedrijven oriënteren zich erop en zoeken naar informatie over hoe zij de implementatie moeten aanpakken om optimaal profijt te hebben van de overstap. Speciaal voor hen is er een gids gemaakt met praktische tips en informatie: het SAP S/4HANA – Manifesto. Volgens de gebruikersgroepen een must-read voor klanten die de consequenties van een migratie naar SAP S/4HANA willen begrijpen, en van grote waarde voor senior IT-executives, en IT- en projectmanagers.

Naast geschreven informatie is er ook een online programma - SAP S/4HANA Adoption Starter - waarmee organisaties inzicht krijgen in hoe de migratie zou kunnen verlopen. In een ‘virtual classroom’ krijgen deelnemers zes weken begeleid toegang tot tools om SAP S/4HANA beter te kunnen beoordelen, en kunnen zij onderling kennis uitwisselen met andere SAP-klanten. Dit is van grote waarde in de eerste fasen van het transformatieproces, zodat klanten niet alleen de bedrijfsvoordelen kunnen concretiseren, maar ook in staat zijn een goede roadmap uit te stippelen om de transitie van ERP naar SAP S/4HANA te managen.

De SAP S/4HANA Movement Journey
Wanneer de beslissing tot overstap eenmaal is genomen, is er nog een scala aan begeleiding en tools beschikbaar. In het ‘SAP S/4HANA Movement Programma ’ worden klanten begeleid bij de volledige migratie en implementatie. Het doel is vooral om zo min mogelijk ontwrichting binnen de organisatie te creëren. Daarvoor biedt het programma vier stappen, waarin verschillende tools en services aan bod komen. We bespreken elke stap en alle hulpmiddelen.

Lees verder

S/4HANA Blogs

Snel schakelen lukt niet met veel maatwerk

12-9-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Jumbo banner vierkant.jpg]VNSG[/img]Jumbo wil met behulp van de juiste technologie haar innovatieve vermogen verder versterken. Mede daarom stapt Jumbo over op een nieuwe manier van werken, zodat klanten de allerbeste winkeler

Alliander gebruikt SAP Analytics Cloud (SAC) voor onderhoudsplanning

28-7-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Alliander SAC.jpg]VNSG[/img]Alliander gebruikt sinds enkele jaren SAP Analytics Cloud (SAC) voor onderhoudsplanning van hun assets. Daarbij wordt beschikbare data op een flexibele manier geanalyseerd. Aan de hand daarvan wordt

Damen Shipyards verankert groei en modernisering met SAP S/4HANA

3-2-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Damen vierkant.jpg]VNSG[/img]Damen Shipyards Group is groot geworden met standaardisatie en het op voorraad leveren van schepen, waardoor de levertijd kort is. Om verdere groei te verankeren, op te kunnen schalen en de efficie

Human Experience Management (HXM) in de cloud met SAP SuccessFactors

20-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/HR focusgroep SAP SuccessFactors.jpeg]VNSG[/img]Met SAP SuccessFactors Human Experience Management kunnen bedrijven hun HR-strategieën transformeren en uitbreiden. De HXM-suite kan worden gebruikt om personeel te vinden, te

Vier gebruikersverhalen S/4HANA - Deel 2

4-2-2021
[img=/iMIS/images/S4HANA_vierkant.jpg]VNSG[/img]Vier SAP-gebruikers delen hun ervaringen over de overstap naar S/4HANA. In dit deel vertellen President Safety en Maxeda DIY over hun transitie.
Bekijk hier alle artikelen over S/4HANA