Alles wat je moet weten over SAP S/4HANA 


Er wordt veel gesproken over SAP S/4HANA, maar wat houdt het nu precies in en wat zijn de mogelijkheden? De VNSG helpt haar leden graag aan de benodigde informatie rondom dit nieuwste SAP ERP-systeem. 

Is jouw organisatie nog aan het oriënteren of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem of heb je de transitie zelfs al afgerond? Voor alle fases delen wij handige informatie met je en verbinden we je met andere gebruikers.  

VNSG Focusgroep S/4HANA, Public Cloud Edition


VNSG Focusgroep S/4HANA, Public Cloud EditionDeze Focusgroep richt zich op SAP S/4HANA Cloud, Public Edition.

Het doel is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen verschillende bedrijven in Nederland en België die S/4HANA Cloud, Public Edition gebruiken en samen kennis, ervaring, trends en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van SAP S/4HANA Cloud, Public Edition te delen. 

Wil je hieraan bijdragenLees dan meer over het engagement van onze VNSG Focusgroep S/4HANA, Public Cloud Edition.

SAP S/4HANA: wat is het? 


S/4HANA is de volgende generatie ERP-oplossing van SAP die draait op een snelle in-memory database. Het systeem kan enorm grote hoeveelheden gegevens verwerken. S/4HANA is gebaseerd op een vereenvoudigd datamodel en biedt een gebruikersvriendelijke user interface dankzij SAP Fiori. 

Lees verder

De vier stappen naar SAP S/4HANAIs jouw organisatie zich nog aan het oriënteren op SAP S/4HANA en zie je het als een uitdaging? Of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem en heb je nog veel vragen?

Uitgebreide begeleiding beschikbaar


Ondanks de aanvankelijke terughoudendheid maken steeds meer bedrijven toch de overstap. En een heleboel andere bedrijven oriënteren zich erop en zoeken naar informatie over hoe zij de implementatie moeten aanpakken om optimaal profijt te hebben van de overstap. Speciaal voor hen is er een gids gemaakt met praktische tips en informatie: het SAP S/4HANA – Manifesto. Volgens de gebruikersgroepen een must-read voor klanten die de consequenties van een migratie naar SAP S/4HANA willen begrijpen, en van grote waarde voor senior IT-executives, en IT- en projectmanagers.

Naast geschreven informatie is er ook een online programma - SAP S/4HANA Adoption Starter - waarmee organisaties inzicht krijgen in hoe de migratie zou kunnen verlopen. In een ‘virtual classroom’ krijgen deelnemers zes weken begeleid toegang tot tools om SAP S/4HANA beter te kunnen beoordelen, en kunnen zij onderling kennis uitwisselen met andere SAP-klanten. Dit is van grote waarde in de eerste fasen van het transformatieproces, zodat klanten niet alleen de bedrijfsvoordelen kunnen concretiseren, maar ook in staat zijn een goede roadmap uit te stippelen om de transitie van ERP naar SAP S/4HANA te managen.

De SAP S/4HANA Movement Journey


Wanneer de beslissing tot overstap eenmaal is genomen, is er nog een scala aan begeleiding en tools beschikbaar. In het ‘SAP S/4HANA Movement Programma ’ worden klanten begeleid bij de volledige migratie en implementatie. Het doel is vooral om zo min mogelijk ontwrichting binnen de organisatie te creëren. Daarvoor biedt het programma vier stappen, waarin verschillende tools en services aan bod komen. We bespreken elke stap en alle hulpmiddelen.

Lees verder

S/4HANA Blogs

Maximise SAP S/4HANA value creation and support the AI revolution with Clean Master Data

27-5-2024
[img=/iMIS/images/Events/DM vierkant.jpg]VNSG[/img]Master Data Management with SAP's MDG enhances transparency and agility. Discover insights from Gerd Danner on MDM's role in SAP S/4HANA transformation and AI integration.

Waarom de SAP ECC-deadline niet de reden is voor een upgrade naar SAP S4HANA Cloud

25-1-2024
[img=/iMIS/images/blogs/2024/Waarom de SAP ECC-deadline níet de reden is voor een upgrade naar SAP S4HANA Cloud.jpg]VNSG[/img]Ben je van plan om over te stappen op de SAP S/4HANA Cloud, of sta je nog maar aan het begin van een digitale transformatie?

De transitie naar SAP S/4HANA binnen de supply chain van Enexis

29-8-2023
[img=/iMIS/images/blogs/Enexis.jpg]VNSG[/img]Enexis wil zijn logistiek wendbaarder maken om materialen betrouwbaarder en efficiënter uit te leveren. Daarvoor is het nodig om processen te versimpelen en te standaardiseren. Michel Wauters van Enexis ve

Scheer ervaart het succes van de Public Edition van SAP S/4HANA Cloud

19-6-2023
[img=/iMIS/images/blogs/Abstract Purple Background.jpeg]VNSG[/img]De Public Edition van S/4HANA Cloud kan een perfecte keuze zijn om de business te ondersteunen. Vooral vanwege de toegevoegde waarde die SAP S/4HANA Cloud vandaag en over een lengte va

Snel schakelen lukt niet met veel maatwerk

12-9-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Jumbo banner vierkant.jpg]VNSG[/img]Jumbo wil met behulp van de juiste technologie haar innovatieve vermogen verder versterken. Mede daarom stapt Jumbo over op een nieuwe manier van werken, zodat klanten de allerbeste winkeler
Bekijk hier alle artikelen over S/4HANA