Alles wat je moet weten over SAP S/4HANA 

Er wordt veel gesproken over SAP S/4HANA, maar wat houdt het nu precies in en wat zijn de mogelijkheden? De VNSG helpt haar leden graag aan de benodigde informatie rondom dit nieuwste SAP ERP-systeem. 

Is jouw organisatie nog aan het oriënteren of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem of heb je de transitie zelfs al afgerond? Voor alle fases delen wij handige informatie met je en verbinden we je met andere gebruikers.  
S/4HANA Online Community 

Ontdek samen met andere gebruikers de ideale route naar S/4HANA voor uw organisatie. Leer van en met elkaar wat S/4HANA biedt, welke informatie of tools er beschikbaar zijn. Deel het proces van jouw transformatie, vraag om advies en ga in gesprek met andere gebruikers over de S/4HANA transitie.


Meld je dus snel aan voor de  
VNSG Online S/4HANA Community!

S/4HANA: wat is het? 

S/4HANA is de volgende generatie ERP-oplossing van SAP die draait op een snelle in-memory database. Het systeem kan enorm grote hoeveelheden gegevens verwerken. S/4HANA is gebaseerd op een vereenvoudigd datamodel en biedt een gebruikersvriendelijke user interface dankzij SAP Fiori. 

Lees verder

De vier stappen naar S/4HANA

Een migratieproject naar een nieuwe IT-basis is van grote omvang en een grote investering. Als organisatie wil je dan ook optimaal profiteren van deze nieuwe core. Daarom heeft SAP voor de overstap op S/4HANA het ‘movement programma’ in het leven geroepen. De VNSG ging hierover in gesprek met Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP, om zo haar leden inzicht te geven in de te nemen stappen.

Lucas Remmers: "Het movement programma is bedoeld om substantiële verbeteringen te leveren op het gebied van prestaties, snelheid en controle. De tools en services in dit programma worden continu verfijnd en geoptimaliseerd, om zo te zorgen voor duidelijkheid en te verzekeren dat de overstap op S/4HANA optimaal verloopt. Het zorgt voor een soepele overstap, waarbij eindgebruikers centraal staan”

Hij neemt de vier stappen door die het programma omvat:

  
 Lees verder

S/4HANA Blogs

AkzoNobel implementeert Celonis voor Process Mining

17-10-2019
[img=/iMIS/images/Blogs/Akzonobel vierkant.jpg]VNSG[/img] In de database van AkzoNobel staan 100 miljoen activiteiten. Met de implementatie van de software van Celonis kan de multinational grafische procesmodellen genereren. Hoe dat precies werkt?

Vier stappen voor de overstap naar S/4HANA

8-10-2019
[img=/iMIS/images/Kennisportaal/S4HANA/Vierkant S4HANA.jpg]VNSG[/img] Een nieuwe IT-basis is van grote omvang en een grote investering. Als organisatie wil je optimaal profiteren van deze nieuwe core. Daarom heeft SAP het ‘movement programma’ in het

Op weg naar de intelligente organisatie

24-9-2019
[img=/iMIS/images/Events/20190704 Vierkant industry 4 themamiddag.jpg]VNSG[/img] Hoe kom je tot een intelligent enterprise? Welke mogelijkheden zijn er om data te verzamelen, analyseren en toepassen? En hoe kom je daar, gegeven het SAP ECC- landschap

De organisatie van de toekomst is flexibel tot in de kern

23-7-2019
[img=/iMIS/images/blogs/890 klein.jpg]VNSG[/img] Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP, geeft inzicht in S/4HANA en de mogelijkheden die dit biedt voor ontwikkelingen als blockhain, AI en ML.

IT-beïnvloeders aan het woord over S/4HANA

30-6-2019
[img=/iMIS/images/Blogs/20190603 sap-bpc-s4hana.jpg]VNSG[/img] Agrifirm en TomTom vertellen over de voorbereiding en transitie naar S/4HANA binnen hun organisatie.
Bekijk hier alle artikelen over S/4HANA