Alles wat je moet weten over SAP S/4HANA 

Er wordt veel gesproken over SAP S/4HANA, maar wat houdt het nu precies in en wat zijn de mogelijkheden? De VNSG helpt haar leden graag aan de benodigde informatie rondom dit nieuwste SAP ERP-systeem. 

Is jouw organisatie nog aan het oriënteren of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem of heb je de transitie zelfs al afgerond? Voor alle fases delen wij handige informatie met je en verbinden we je met andere gebruikers.  
S/4HANA Online Community 

Ontdek samen met andere gebruikers de ideale route naar S/4HANA voor uw organisatie. Leer van en met elkaar wat S/4HANA biedt, welke informatie of tools er beschikbaar zijn. Deel het proces van jouw transformatie, vraag om advies en ga in gesprek met andere gebruikers over de S/4HANA transitie.


Meld je dus snel aan voor de  
VNSG Online S/4HANA Community!

S/4HANA: wat is het? 

S/4HANA is de volgende generatie ERP-oplossing van SAP die draait op een snelle in-memory database. Het systeem kan enorm grote hoeveelheden gegevens verwerken. S/4HANA is gebaseerd op een vereenvoudigd datamodel en biedt een gebruikersvriendelijke user interface dankzij SAP Fiori. 

Lees verder

De vier stappen naar S/4HANA

Is jouw organisatie zich nog aan het oriënteren op SAP S/4HANA en zie je het als een uitdaging? Of ben je net begonnen met de implementatie? Of ben je al live met (delen van) het nieuwe ERP-systeem en heb je nog veel vragen?

Uitgebreide begeleiding beschikbaar
Ondanks de aanvankelijke terughoudendheid maken steeds meer bedrijven toch de overstap. En een heleboel andere bedrijven oriënteren zich erop en zoeken naar informatie over hoe zij de implementatie moeten aanpakken om optimaal profijt te hebben van de overstap. Speciaal voor hen is er een gids gemaakt met praktische tips en informatie: het SAP S/4HANA – Manifesto. Volgens de gebruikersgroepen een must-read voor klanten die de consequenties van een migratie naar SAP S/4HANA willen begrijpen, en van grote waarde voor senior IT-executives, en IT- en projectmanagers.

Naast geschreven informatie is er ook een online programma - SAP S/4HANA Adoption Starter - waarmee organisaties inzicht krijgen in hoe de migratie zou kunnen verlopen. In een ‘virtual classroom’ krijgen deelnemers zes weken begeleid toegang tot tools om SAP S/4HANA beter te kunnen beoordelen, en kunnen zij onderling kennis uitwisselen met andere SAP-klanten. Dit is van grote waarde in de eerste fasen van het transformatieproces, zodat klanten niet alleen de bedrijfsvoordelen kunnen concretiseren, maar ook in staat zijn een goede roadmap uit te stippelen om de transitie van ERP naar SAP S/4HANA te managen.

De SAP S/4HANA Movement Journey
Wanneer de beslissing tot overstap eenmaal is genomen, is er nog een scala aan begeleiding en tools beschikbaar. In het ‘SAP S/4HANA Movement Programma ’ worden klanten begeleid bij de volledige migratie en implementatie. Het doel is vooral om zo min mogelijk ontwrichting binnen de organisatie te creëren. Daarvoor biedt het programma vier stappen, waarin verschillende tools en services aan bod komen. We bespreken elke stap en alle hulpmiddelen.

Lees verder

S/4HANA Blogs

Universiteit Utrecht gebruikt Intelligente RPA voor financiële administratie

19-8-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/Vierkant blog Colin Blair IRPA.jpeg]VNSG[/img] De Universiteit Utrecht (UU) heeft een intelligente robot gebouwd i.c.m. een chatbot. Dankzij Machine Learning kan de bot zich goed aanpassen aan menselijke communicatie.

Intelligent asfalt leunt op slimme ICT

3-8-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/BAM Infra vierkant.jpeg]VNSG[/img]BAM Infra stapte in 2017 al grotendeels over naar S/4HANA. In 2019 is ook de asfaltketen overgezet. Domeinarchitect Peter de Haan deelt in deze blog zijn waardevolle ontdekkingen.

Make the move: het SAP S/4HANA Movement-programma

23-6-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/S4HANA2.jpg]VNSG[/img]Is jouw organisatie zich nog aan het oriënteren op SAP S/4HANA en zie je het als een uitdaging? Of ben je net begonnen met de implementatie en heb je nog veel vragen? Lees dan snel verder.

SAP geeft commitment af voor onderhoud op S/4HANA en Business Suite 7

6-2-2020
[img=/iMIS/images/nieuws/20200206 Aankondiging verlening web.jpg]VNSG[/img] SAP heeft deze week bekendgemaakt dat S/4HANA, de nieuwe generatie ERP, tot 2040 wordt onderhouden. Daarnaast wordt het onderhoud van Business Suite 7 en daarmee ERP 6.0

Waarom je meer moet doen met SAP Solution Manager

14-1-2020
[img=/iMIS/images/blogs/SSM.jpeg]VNSG[/img] Doe meer met SAP Solution Manager. Voor een goed en snel verloop van implementaties, zoals S/4HANA. Lees meer over deze en andere handige functionaliteiten binnen SAP Solution Manager in deze blog.
Bekijk hier alle artikelen over S/4HANA