Top 10 meest gelezen artikelen VNSG in 2019

In deze blog kijken we nog even terug naar 2019. Welke artikelen werden het meest gelezen? Bekijk snel de zeer diverse top 10!

1: Wat verandert er nu concreet met het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik van SAP?
Kennisartikel over het nieuwe licentiemodel
Zo’n twee jaar geleden hebben wij vanuit de VNSG, via het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network), aangekaart dat het licentiemodel van SAP betreft indirect gebruik niet duidelijk genoeg was voor klanten. Als uiteindelijk resultaat kondigde SAP op 10 april 2018 haar nieuwe licentiemodel aan. Mooi, maar welke veranderingen heeft SAP nu concreet doorgevoerd? En hoe zit het met de SAP licentiekosten? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Lees verder 

2: AkzoNobel implementeert Celonis voor Process Mining 
Interview met: Nina van Krimpen, Performance Optimization Manager bij AkzoNobel
In de database van AkzoNobel staan 100 miljoen activiteiten. Met de software van Celonis kan de multinational voortaan grafische procesmodellen genereren. Tijdens een analyse van 3 miljoen inkooporders bleken er 162.000 varianten van het proces te zijn. Lees hier hoe de implementatie van Celonis verliep, hoe de multinational processen analyseert en hoe het nieuwe procesmodel eruitziet.

Lees verder

3: Vier stappen voor de overstap naar S/4HANA 
Interview met: Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move SAP NL
Een migratieproject naar een nieuwe IT-basis is van grote omvang en een grote investering. Als organisatie wil je dan ook optimaal profiteren van deze nieuwe core. Daarom heeft SAP voor de overstap op S/4HANA het ‘movement programma’ in het leven geroepen. De VNSG ging hierover in gesprek met Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP, om zo haar leden inzicht te geven in de te nemen stappen.

Lees verder


4: Tips & Tricks juli 2019 
Tips van Ideo, Creetion, PTWEE en Avelon

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. In deze editie komende volgende onderwerpen aan bod:
● OTAP; Precies in het straatje van de tester
● 
SAP Screen Personas versus Fiori
● 
Service Enablement SAP
● 
Efficiënter omgaan met onderhoudsplannen

Bekijk de tips

5: Op weg naar de intelligente organisatie
Blog: Frank Luyckx , Enterprise architect and integration manager & secretaris van de focusgroep Industry 4.0 
Deze blog is geschreven ter introductie voor het event op 12 maart 2020. 

Het sleutelwoord voor moderne firma’s is: intelligentie. De mogelijkheid om data te verzamelen, analyseren en toepassen. Maar hoe kom je daar, gegeven het SAP ECC- landschap dat je nu al hebt? De weg ernaartoe is al even intelligent, zo zal blijken tijdens de themamiddag op 12 maart 2020 over dit onderwerp. Een thema dat iedereen aangaat, van marketeer, via procesmanager tot IT’er. Het programma, met maar liefst 11 klantpresentaties, laat daar geen twijfel over bestaan.

Bekijk hier de hele blog. Andere opties voor w
ie zich meer wil verdiepen in dit onderwerp kan dat doen via de blog 'The roadmap to the intelligent enterprise’ van Frank Luyckx. Om altijd de laatste updates en informatie rondom de onderwerpen die in het intelligent enterprise architectuur model van de VNSG focusgroep Industry 4.0 staan, kan je, je hier aanmelden voor deze focusgroep. En als laatste wie zich wil aanmelden voor het event, kan dat hier doen via de eventpagina.

6: SAP introduceert DAAP: een grote stap vooruit, maar we zijn er nog niet
Kennisartikel van Hans de Labije, directeur VNSG

Kortgeleden introduceerde SAP het 'Digital Access Adoption Program' (DAAP). Het DAAP-programma is aangekondigd voor de duur van een jaar en moet zorgen voor meer transparantie en voorspelbaarheid in de overgang naar het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik, dat SAP in 2018 introduceerde: het 'Indirect Digital Access Pricing Model'. Daarnaast beoogt het programma om financieel aantrekkelijke opties aan te bieden voor overgang naar het nieuwe licentiemodel. De verbeteringen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen SAP en de gebruikersverenigingen wereldwijd, waarbij de VNSG een belangrijke rol heeft gespeeld.

Lees verder

7: De organisatie van de toekomst is flexibel tot in de kern
Interview met: Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move SAP NL

Om bedrijfsmodellen toekomstbestendig te maken en om de effectiviteit te verhogen, brengen veel organisaties de kansen in kaart van technologieën zoals blockchain, machine learning (ML) en artificial intelligence (AI). Maar om aan de slag te gaan met deze technologieën, moet allereerst nagedacht worden over de basis van de IT-omgeving. Lang niet ieder ERP-systeem vormt hiervoor het juiste fundament. S/4HANA doet dat wel, mits op de juiste manier ingericht. De VNSG ging in gesprek met Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP, over S/4HANA. De meerwaarde en de uitdagingen komen onder andere aan bod.

Bekijk hier het hele artikel


8: IT-beïnvloeders aan het woord over S/4HANA
Verslag van het executive diner door Hans de Labije, directeur VNSG, met ervaringen van Lex Breed, CIO Royal Agrifirm Group, en Ron Hogeboom, IT Manager (domain) Finance & Logistics TomTom.

De aftrap is gedaan: de eerste implementaties van S/4HANA zijn in volle gang. Organisaties die SAP gebruiken, beginnen de druk te voelen om de overstap te maken. Om die reden bracht de VNSG afgelopen maand IT-beïnvloeders uit diverse organisaties bijeen voor conversatie én een dosis inspiratie tijdens het Executive Diner bij Buitenplaats Sparrendaal. In deze blog deel ik graag twee S/4HANA praktijkverhalen met je.

Bekijk hier de praktijkverhalen over S/4HANA

9: Stevige kostenbesparing door geautomatiseerd testen bij Neste
Geïnterviewde: Wout Boer, QA-specialist bij Neste

De Finse producent van hernieuwbare diesel Neste heeft een krachtige bedrijfsdoelstelling: een positieve bijdrage leveren aan klimaatverandering. Alle bedrijfsonderdelen moeten daaraan bijdragen, ook de IT-afdeling. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch kreeg QA-specialist Wout Boer het voor elkaar. Hoe? Hij automatiseerde het testen van End to End-processen (E2E). De business hoeft nauwelijks nog bij tests betrokken te worden en heeft de handen vrij. Het testwerk wordt geoutsourcet naar India en de tijdsinvestering is drastisch gereduceerd.

Lees hier meer over geautomatiseerd testen


10: Scoren met data-analytics
Kennisartikel met informatie van diverse data-scientists

Grip krijgen op de werkelijkheid, dat wil elke ondernemer. Goed gebruik maken van de beschikbare data brengt deze wens een stapje dichterbij. Door afgesloten projecten te analyseren ontstaat zicht op patronen. En dat is stuurinformatie voor nieuwe projecten. Maar het vakgebied is nog jong en bedrijven moeten vooral van elkaar leren. In dit artikel vertellen data-scientists hoe ze data hun beslissingen laten ondersteunen.

Lees verder

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Dan heb je diverse opties!


 

Verder lezen?