Top 10 meest gelezen blogs VNSG in 2021

Benieuwd naar welke artikelen in 2022 het meest zijn gelezen? Bekijk snel de zeer diverse top 10!

1: RISE with SAP - Naar de cloud in je eigen tempo
Blog | Interview met: Paul Eringfeld en Lucas Remmers van SAP NL

Meebewegen met de snelle veranderingen van nu, hoe doen organisaties dat? Niet met verouderde computersystemen, zoveel is duidelijk. RISE with SAP is de nieuwste tak aan de grote SAP-boom. RISE with SAP belooft volledige flexibiliteit in service en business-transformatie voor bedrijven die met hun ECC-systeem naar de cloud willen. Maar beloftes zijn… beloftes. Wat biedt RISE with SAP concreet aan de gebruikers? Paul Eringfeld en Lucas Remmers van SAP Nederland gingen daarop in tijdens een voor de VNSG opgezet interview via Teams. “Over performance willen we open zijn.”

Lees verder

2: Eneco - Verschillende integratiemogelijkheden van en naar SAP
Gebruikersverhaal | Interview met: Marco Verhoef, SAP Cloud Platform Integration Services en Edwin Postma, Corporate Enterprise Architect bij Eneco

SAP vormt de core van het IT-landschap van Eneco. Daaromheen draaien andere applicaties. De SAP-core moet natuurlijk goed kunnen samenwerken met de rest van de keten. Hoe doet Eneco dat? Voor welke integratiemogelijkheden kiest het energiebedrijf? Marco Verhoef en Edwin Postma vertellen over hun ervaringen bij Eneco en geven daarbij drie voorbeelden: het projectensysteem, de buitendienst-applicatie en Internet of Things (IoT)-toepassingen.

Lees verder

3: Vier gebruikersverhalen S/4HANA - Deel 2
Gebruikersverhalen | Interview met: Jan van Duijne, Project Manager SAP S/4HANA van President Safety en Nantko Vos, Maxeda DIY

Vier gebruikers delen hun ervaringen over de overstap naar SAP S/4HANA. In dit tweede deel laat President Safety zien dat een migratie niet lastig, duur en tijdrovend hoeft te zijn. Ook vertelt Maxeda DIY dat hun keuze voor S/4HANA begon met de wens om de organisatie meer omnichannel in te richten door processen te standaardiseren en simplificeren. In het eerste deel komt de NS aan het woord over het aspect verandermanagement en krijg je inzicht in hoe de financiële processen van vijf ministeries zijn overgezet.

4: Hoe helpt de S/4HANA Simulatie-game bij het tastbaar maken van S/4HANA?
Blog

Nog net voor de zomer hebben de focusgroepbestuursleden van de VNSG meegedaan aan de S/4HANA Simulatie-game. Begeleider van de game met circa 25 deelnemers was Koen van Sabben, Principal Transformation Consultant bij SAP. Ook Frans van Hoesel van de VNSG-redactie deed mee. Hoe werkt deze simulatiegame en wat is het nut ervan?

Lees verder 

5: DevOps bij Rabobank: multidisciplinair werken volgens Spotify Model
Gebruikersverhaal | Interview met: Ad van de Ven, IT Lead Rabobank

Spotify ontwikkelde het gebruik van Agile-methoden tot een organisatiemodel dat nu bekend staat onder de naam Spotify Model. Het succes van het, van oorsprong Zweedse, bedrijf heeft veel organisaties geïnspireerd om dit organisatiemodel over te nemen. Zo ook bij de Rabobank. Hoe ziet dit eruit, hoe werkt het in de praktijk en wat levert het op?

Lees verder
6: Van administratieve vastlegging naar integrale aansturing - Implementatie S/4HANA bij Vreugdenhil
Gebruikersverhaal | Interview met: Michiel Duim, Supply Chain Director Vreugdenhil

Melkpoederproducent Vreugdenhil Dairy Foods is in 2020 overgestapt op SAP S/4HANA. Doel van deze verandering was om de transparantie in de bedrijfsvoering te verbeteren. Complicerende factoren waren dat de transitie plaatsvond tijdens de piek van de melkproductie en de uitbraak van Covid-19 in het voorjaar. Dankzij de energieke mindset van alle medewerkers en implementatiepartner Itelligence is het een succesvol project geworden.

Lees verder

7: Vebego implementeert Qualtrics voor betere klantervaring

Gebruikersverhaal | Interview met: Peter de Haan, domeinarchitect bij BAM Infra

Feedback van klanten is voor Vebego minstens zo belangrijk als financiële resultaten. Rapportages over de financiën waren er in overvloed, maar aan de manier waarop de customer experience (CX) werd gemeten, viel een hoop te verbeteren. Dat kan anders en beter, vond de holding van facilitaire, zorg- en sociale werkplaats (SW)-bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Vebego maakte de overstap van verschillende manieren van klantenfeedback vergaren naar één uniforme manier, waarbij de keuze viel op het platform Qualtrics.

Lees verder

8:  “Hoe beter het contact met onze leden, hoe beter ons product”
Gesprek met Willem-Jan van Tongeren, voorzitter VNSG en Hans de Labije, directeur VNSG

Op vrijdag 5 maart gingen VNSG-voorzitter Willem-Jan van Tongeren en directeur Hans de Labije via Teams met elkaar in discussie over de VNSG ‘nieuwe stijl’. Ze keken terug op het bewogen jaar 2020 en vooruit naar 2021 (en verder). Het werd een levendig online gesprek, dat mooi aansloot op de doelstelling om zoveel mogelijk online te doen. Maar elkaar ontmoeten blijft belangrijk: “Zodra het weer kan, gaan we met z’n allen een biertje drinken.”

Lees verder

9: Cosun Beet Company - Precision farming met datagedreven advies

Gebruikersverhaal | Interview met Wim Hummel, ICT-manager en Pieter Brooijmans, manager agrarische dienst Cosun Beet Company 

Cosun Beet Company heeft een HANA-toepassing gebouwd op basis waarvan informatie ter beschikking wordt gesteld aan boeren. De data is verzameld door adviseurs van de organisatie. Het doel is om aangesloten telers te helpen bij het verbeteren van de opbrengst: meer suikerbieten en een hoger suikergehalte met een lagere input. De VNSG sprak hierover met twee betrokkenen van Cosun Beet Company: Wim Hummel, ICT-manager en Pieter Brooijmans, manager agrarische dienst.

Lees verder

10: Tips & Tricks oktober 2021

Tips van Ideo, Creetion, PTWEE en Avelon

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. In deze editie komende volgende onderwerpen aan bod:

● SAP S/4HANA: back to school - PTWEE, Martin Heining 
● 
Eenvoudiger exporteren naar Excel - Ideo, Bas Horvers
● Interessant nieuw licentiemodel SAP RPA - Avelon, Sander Wijngaart
● 
Met RISE with SAP wordt de implementatiekant eenvoudiger dan ooit - Dimensys, Joyce van Breemen

Bekijk de tips

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Dan heb je diverse opties!


 

Verder lezen?