Top 10 meest gelezen blogs VNSG in 2020

Benieuwd naar welke artikelen in 2020 het meest zijn gelezen? Bekijk snel de zeer diverse top 10!

1: Werken volgens DevOps bij Eneco en NS
Gebruikersverhaal | Interview met: Wim Priem, Eneco en Maarten Engels, Lead Platforms bij NS

Energiebedrijf Eneco en spoorwegbedrijf NS gebruiken beide DevOps voor SAP. Wat zijn hun ervaringen met deze aanpak? De VNSG sprak met Wim Priem van Eneco en Maarten Engels van NS.

De Agile-methode helpt bij de integratie tussen business en softwareontwikkeling. De focus ligt daarbij primair op klant en IT-vernieuwing. DevOps ‘sloopt’ de laatste schutting waar iets ‘overheen gegooid’ kan worden: naar de beheerafdeling.

Lees verder


2: Top 10 meest gelezen artikelen VNSG in 2019
Blog VNSG

Een aantal artikelen die in 2020 veel zijn gelezen, zijn ook in 2019 veel bekeken. Met name onderwerpen als S/4HANA en indirect gebruik komen in beide lijsten voor.
Andere populaire artikelen in 2019 waren: Process Mining met Celonis bij AkzoNobel, Op weg naar de intelligente organisatie door de focusgroep Industry 4.0, geautomatiseerd testen bij Neste en scoren met data-analytics.

Lees verder
3: Universiteit Utrecht gebruikt Intelligente RPA voor financiële administratie
Gebruiksverhaal | Interview met: Colin Blair BBA, Lead Architect Enterprise Applications, Information and Technology Services

De Universiteit Utrecht (UU) heeft een intelligente robot gebouwd in combinatie met een chatbot. Dankzij Machine Learning kan de bot zich goed aanpassen aan menselijke communicatie en zelfs emotie. De universiteit gaat deze integreren in haar SAP-systeem.

Lees verder


4: SAP Analytics Cloud bij Alliander
Gebruiksverhaal | Interview met: Bart van der Hulst, Business intelligence (BI) en Analytics Architect bij Alliander

Alliander gebruikt veel SAP-software, ook wat rapportagetools betreft. Het nutsbedrijf gebruikt al langere tijd de BI Suite van SAP BusinessObjects. Recentelijk heeft Alliander SAP Analytics Cloud geïmplementeerd. Beide tools maken gebruik van hun native HANA-dataplatform, waar het datawarehouse onderdeel van uitmaakt.

“SAP Analytics Cloud (SAC) is geïntroduceerd voor rapportage, dashboarding en selfservice-analytics-doeleinden. De data die het dataplatform voedt, halen we onder andere uit ons ERP- en CRM-systeem, onze opslag, sales-informatie, benefits en geografische informatie. Al deze gegevens worden in realtime naar het dataplatform gerepliceerd om ze vervolgens te integreren,” vertelt Bart van der Hulst, Business intelligence (BI) en Analytics Architect bij Alliander. Hij is er verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het BI- & Analytics-dataplatform, waaronder SAP Analytics Cloud.

Lees verder 

5: Make the move: het SAP S/4HANA Movement-programma
Kennisartikel VNSG

Disruptie, continu veranderende marktomstandigheden en innovatie kenmerken de huidige markt waarop bedrijven opereren. Organisaties staan voor de uitdaging om zich snel aan te passen om relevant te blijven. Liever nog zijn ze het bedrijf dat disruptie teweeg brengt.

Idealiter transformeren bedrijven in een Intelligent Enterprise, een bedrijf met een robuuste ‘digitale kern’ maar tegelijkertijd met een wendbaar en flexibel karakter. Op die manier kunnen ze marktontwikkelingen volgen en zelfs voorblijven. Met SAP S/4HANA kunnen organisaties direct inspelen op de dynamiek van de markt en eindgebruikers optimaal ondersteunen in het nemen van de juiste beslissingen. Op die manier nemen bedrijven een voorsprong op de concurrentie, als die nog gebruikmaakt van traditionele ERP-systemen. Deze voorzien namelijk simpelweg niet meer in alles wat nodig is in de huidige digitale economie.

Lees verder

6: VNSG en internationale samenwerking: “Gebruik ons als spreekbuis”
Gesprek met: Coby Hendriks, Jan-Willem van der Meere en Hans de Labije

Coby Hendriks, Jan-Willem van der Meere en Hans de Labije vertegenwoordigen de VNSG als het gaat om internationale samenwerking en beïnvloeding richting SAP. Wensen, nieuwe ontwikkelingen, hoofdpijndossiers en best practices worden ingebracht. Dit gebeurt samen met de 22 internationale gebruikersverenigingen. Hans de Labije: “In Walldorf zitten we met CEO Christian Klein aan tafel. Dat is best bijzonder. SAP onderkent het belang van internationale samenwerking.”

Lees verder7: Intelligent asfalt leunt op slimme ICT - Wat BAM Infra leerde over S/4HANA
Gebruikersverhaal | Interview met: Peter de Haan, domeinarchitect bij BAM Infra

Bouwbedrijf BAM wil voorloper zijn in digitalisering en koos eind 2017 voor S/4HANA. Finance & control, projectbewaking en materiaalbeheer waren daarmee centraal georganiseerd in één platform. De asfaltketen zat nog op het oude ICT-systeem maar moest ook bediend worden. Ook daar bleek S/4HANA een goede keuze. Domeinarchitect Peter de Haan werkt ermee sinds anderhalf jaar en deed waardevolle ontdekkingen.

Asfalt heeft bijzondere karakteristieken. Elke vergelijking met andere materialen en componenten, in welk bouwproces dan ook, loopt spaak. Allereerst de temperatuur van 105°C, die dicteert dat het asfalt binnen een paar uur op de weg moet liggen. Je kunt het dus niet op voorraad hebben. “Een extra complicatie”, aldus Peter de Haan, domeinarchitect bij BAM Infra. Daarnaast zorgen de weersomstandigheden dat het asfaltproces lastig te voorspellen is. Misschien gaat het halverwege de ochtend regenen terwijl de klus nog niet is afgerond. De Haan: “Voor de onderlaag is dat niet erg. Voor de deklaag mogelijk wel. Misschien moet je je plan aanpassen. Al met al is asfalt een uitdaging voor de informatievoorziening.”

Lees verder

8: Wat verandert er nu concreet met het nieuwe licentiemodel voor indirect gebruik van SAP?
Kennisartikel VNSG over het nieuwe licentiemodel
Dit artikel is van 6 december 2018. Daarna zijn er vele ontwikkelingen geweest. Bekijk hier alle artikelen over dit onderwerp.

In 2016 hebben wij vanuit de VNSG, via het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network), aangekaart dat het licentiemodel van SAP betreft indirect gebruik niet duidelijk genoeg was voor klanten. Als uiteindelijk resultaat kondigde SAP op 10 april 2018 haar nieuwe licentiemodel aan. Mooi, maar welke veranderingen heeft SAP nu concreet doorgevoerd? En hoe zit het met de SAP licentiekosten? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

Lees verder9: Tips & Tricks juni 2020
Tips van Ideo, Creetion, PTWEE en Avelon

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. In deze editie komende volgende onderwerpen aan bod:

● Out-of-office testen - PTWEE, Martin Heining 
● 
SAP S/4HANA – Actual Maintenance costs - Ideo, Bas Horvers
● 
Aan de slag met SAP Intelligent Asset Management - Dimensys, Simon van den Hende & Natalia Arribas Munoz
● 
Hoe helpt SAP Intelligent BPM om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren? - Avelon, Sander Wijngaart

Bekijk de tips


10: Vier stappen voor de overstap naar S/4HANA
Kennisartikel | Gesprek met Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP en Hans de Labije, Directeur VNSG

Een migratieproject naar een nieuwe IT-basis is van grote omvang en een grote investering. Als organisatie wil je dan ook optimaal profiteren van deze nieuwe core. Daarom heeft SAP voor de overstap op S/4HANA het ‘movement programma’ in het leven geroepen. De VNSG ging hierover in gesprek met Lucas Remmers, Head of S/4HANA Move NL bij SAP, om zo haar leden inzicht te geven in de te nemen stappen.

Lees verder

 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Dan heb je diverse opties!


 

Verder lezen?