Tips & Tricks - Maart 2020

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. 
Wanneer stapt jouw organisatie over naar S/4HANA?
Dimensys, Suzanne van den Bergh


In februari 2020 heeft SAP aangekondigd SAP Business Suite 7 standaard te blijven ondersteunen tot en met 2027, met een aanvullende betaling tot 2030. Wat is het beste moment om als organisatie over te gaan naar SAP S/4HANA? Dat hangt sterk af van je huidige ERP-systeem, je plannen voor de toekomst en de ruimte die er is om een transformatie in te zetten. Bij twijfel kan het nooit kwaad om je te oriënteren op de mogelijkheden.
 

 
Hollen en stilstaan
PTWEE, Martin Heining 


Als testconsultants zijn we bij PTWEE graag proactief. Toen SAP met de mededeling kwam dat in 2040 S/4HANA uit het onderhoud loopt en vanaf dat moment waarschijnlijk S/5HANA de norm wordt, stonden we direct in de startblokken. Onze consultants hebben inmiddels de benodigde kennis opgedaan, de salesplanning ligt klaar en de website is op dit grote nieuws aangepast. Wij zijn klaar voor deze enorme testklus in 2040! Want wat wij natuurlijk niet willen, is dat organisaties die nu met S/4HANA werken de overgang vanuit test-perspectief niet goed kunnen maken. Maar hoeveel organisaties werken nu al met S/4HANA? Wat vraagt zo’n grote overstap van het testproces? Is dat testproces volwassen genoeg voor zo’n grote IT-wijziging?
 
Nieuwe transacties voor het beheer van taaklijsten
Ideo, Bas Horvers
Standaard SAP schiet tekort in tools, waarmee u uw onderhouds- of servicetaaklijsten kan onderhouden. 
De weergave van taaklijst operaties voor verschillende taaklijsten, zoals dat ook bij order operaties voor verschillende orders kan, is niet mogelijk. Ook het massaal wijzigen van taaklijsten wordt zeer beperkt ondersteund door SAP.

Lees verder

Lees verder tips

Tips & Tricks juni 2022

23-6-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Tips & Tricks oktober 2021

13-10-2021
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Human Experience Management (HXM) in de cloud met SAP SuccessFactors

20-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/HR focusgroep SAP SuccessFactors.jpeg]VNSG[/img]Met SAP SuccessFactors Human Experience Management kunnen bedrijven hun HR-strategieën transformeren en uitbreiden. De HXM-suite kan worden gebruikt om personeel te vinden, te

Zorgdata is een global play - Jeroen Tas over Philips en Gaia-X

7-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Zorgdata Philips en Gaia-x.jpeg]VNSG[/img]Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer van Philips, is onlangs benoemd in de Board of Directors van Gaia-X. Tas is daarnaast een gepassioneerd blogger over tech-innovaties in

Vebego implementeert Qualtrics voor betere klantervaring

29-6-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Vebego vierkant.jpg]VNSG[/img]Feedback van klanten is voor Vebego minstens zo belangrijk als financiële resultaten. Rapportages over de financiën waren er in overvloed, maar rapportages over de customer experience (CX) konden