Tips & Tricks - Juni 2023

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. 
ChaRM – Importlock voor wijzigingen
Simac IT NL - Eddy Kostons

Binnen SAP Solution Manager - ChaRM (Change Release Management) zit de mogelijkheid om een systeem af te sluiten voor het importeren van wijzigingen. Dit is handig tijdens bijvoorbeeld de jaarafsluiting.

De efficiënte maintenance engineer
Ideo - Mike van Voorthuisen

De taken van een maintenance engineer kunnen uit repetitieve werkzaamheden bestaan. Dit is juist een plek waar tijdswinst gemaakt kan worden. Een van de oplossingen die SAP biedt is het gebruik van taaklijsten. Deze functionaliteit is al langere tijd aanwezig maar is onlangs verbeterd, waardoor er kostbare tijd van de maintenance engineer wordt bespaard.

Lees verder
Niet van het PAT af
PTWEE - Martin Heining   


Een van onze opdrachtgevers gaat een belangrijke stap zetten in de migratie naar SAP S/4HANA. Het hele weekend is uitgetrokken om de live-gang zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Een van de topics in het draaiboek is de Productie Acceptatie Test (PAT). Een testsoort met zoveel mogelijke en verschillende invullingen ken ik niet. We noemen de test ook wel een sanity check of smoke test. Die laatste komt uit de elektronica-industrie. Als een prototype helemaal af was, stak men de stekker in het stopcontact. Als er geen rook uit kwam, was de test geslaagd. Bij PTWEE zien we liever geen ontploffingen en daarom delen we met deze tip over SAP testen een aantal basisprincipes van de PAT.
 
Nieuwste features SAP Invoice Management
Avelon - Paul van Rouwendaal

OpenText heeft recent na een aantal jaren Corona haar jaarlijkse bijeenkomst weer georganiseerd: de OpenText Deep Dive 2023. Tijdens dit op technologie gerichte evenement deelde OpenText de laatste strategische roadmap voor Vendor Invoice Management (VIM), ook bekend als SAP Invoice Management (SIM) en de gerelateerde producten zoals VIM Beyond Finance en Intelligent Capture.

Lees verder tips

Tips & Tricks juni 2023

27-6-2023
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Tips & Tricks juni 2022

23-6-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Tips & Tricks oktober 2021

13-10-2021
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Human Experience Management (HXM) in de cloud met SAP SuccessFactors

20-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/HR focusgroep SAP SuccessFactors.jpeg]VNSG[/img]Met SAP SuccessFactors Human Experience Management kunnen bedrijven hun HR-strategieën transformeren en uitbreiden. De HXM-suite kan worden gebruikt om personeel te vinden, te

Zorgdata is een global play - Jeroen Tas over Philips en Gaia-X

7-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Zorgdata Philips en Gaia-x.jpeg]VNSG[/img]Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer van Philips, is onlangs benoemd in de Board of Directors van Gaia-X. Tas is daarnaast een gepassioneerd blogger over tech-innovaties in