Tips & Tricks - Juni 2022

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. 
Manage Maintenance Backlog with Maintenance Planning Buckets
Ideo, Bas Hovers

Het is eigenlijk zo normaal geworden; we gebruiken Engelse termen voor zaken waar we vroeger gewoon een Nederlandse term voor hadden. Ik worstel nu ook een beetje met mijn gedachten om de titel van dit artikel te gaan vertalen. Ik doe toch een poging: Gepland onderhoud beheren door middel van onderhoudsbakjes.

Dat klinkt niet verkeerd en volgens mij hebben de meesten van ons daar gelijk een duidelijk beeld bij. Mooi zo, hou dat vast terwijl ik je hieronder uitleg hoe SAP S/4HANA Cloud 2108 for Maintenance Management dit concept ondersteunt.

Lees verder
Een SAPpig verhaal
PTWEE, Martin Heining   


Neem de titel van deze tip niet al te serieus. De VNSG is geen roddelrubriek begonnen. En heel specifiek over SAP gaat deze tip ook niet. De concrete tips over tools en procedurele verbeteringen van het testproces zijn natuurlijk minstens zo waardevol. Maar waar het eigenlijk zelden of nooit over gaat, is het politieke speelveld waarin de tester acteert. Hoe ga je daar mee om? Wat vraagt dit van je sociale vaardigheden? Aan de hand van een fictief maar wel realistisch voorbeeld, geven we drie tips. Voor de fervente SAP-testers: ook in jullie habitat is dit aan de orde.

Onderhouds- (maintenance) certificaten
Simac IT NL, Eddy Kostons

Onderhouds- (maintenance) certificaten zijn nodig voor je SAP-systemen, zodat er aanpassingen in een SAP-systeem gemaakt kunnen worden en dat er updates van software kunnen plaatsvinden. Deze certificaten moeten daarom regelmatig worden bijgewerkt. Als je dit handmatig doet, is dit een flinke klus, maar gelukkig bestaat er de automatische distributie door SAP Solution Manager.
Verwerk meer documentsoorten met SAP Invoice Management
Avelon, Sander van der Wijngaart

Vanaf recente versies van OpenText Vendor Invoice Management (VIM), ook wel aangeduid als SAP Invoice Management (SIM) gelden licenties niet alleen meer voor de verwerking van facturen. De software is nu ook voorbereid op de verwerking van overige documentsoorten zoals orderbevestigingen, leverbonnen, offertes, verkooporders en betalingsadviezen. Deze uitgebreide scope wordt aangeduid als VIM beyond Finance.

Lees verder tips

Tips & Tricks juni 2022

23-6-2022
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Tips & Tricks oktober 2021

13-10-2021
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Human Experience Management (HXM) in de cloud met SAP SuccessFactors

20-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/HR focusgroep SAP SuccessFactors.jpeg]VNSG[/img]Met SAP SuccessFactors Human Experience Management kunnen bedrijven hun HR-strategieën transformeren en uitbreiden. De HXM-suite kan worden gebruikt om personeel te vinden, te

Zorgdata is een global play - Jeroen Tas over Philips en Gaia-X

7-7-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Zorgdata Philips en Gaia-x.jpeg]VNSG[/img]Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer van Philips, is onlangs benoemd in de Board of Directors van Gaia-X. Tas is daarnaast een gepassioneerd blogger over tech-innovaties in

Vebego implementeert Qualtrics voor betere klantervaring

29-6-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Vebego vierkant.jpg]VNSG[/img]Feedback van klanten is voor Vebego minstens zo belangrijk als financiële resultaten. Rapportages over de financiën waren er in overvloed, maar rapportages over de customer experience (CX) konden