Tips & Tricks - Juni 2020

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. 
Out-of-office testen
PTWEE, Martin Heining 


We zijn er inmiddels aardig aan gewend. Thuis werken is niet meer de uitzondering op de regel, maar de regel zelf. Al dan niet met op de achtergrond een diep verlangen onze collega’s weer eens in levenden lijve te ontmoeten. Het lijkt erop dat deze out-of-office situatie een blijvertje is of dat op zijn minst het aandeel thuiswerkers fors hoger ligt zijn dan voor de corona crisis. 

Stappenplan voor testen
Wat betekent dit voor het testen van nieuwe of gewijzigde software? Want die SAP S/4HANA update gaat gewoon door; thuiswerken of niet! Door de opkomst van agile is de uitvoering van de testen steeds meer een fysieke schouder aan schouder aangelegenheid. En daar zet corona nu dus een dikke streep doorheen. Even bij de developer aan het bureau aanschuiven gaat niet meer. Het door beheer opgezette beveiligde landschap, is ineens niet meer voldoende. Het landschap heeft zich uitgebreid buiten de kantoormuren. Het zijn maar een paar voorbeelden, die ons dwingen (nog) meer aandacht aan het testproces te geven. Onderstaand stappenplan helpt om vanuit een out-of-office situatie een kwalitatief goede test uit te voeren. Ook vanuit huis.
 
SAP S/4HANA – Actual Maintenance costs
Ideo, Bas Horvers

Met EAM Embedded Analytics in S/4HANA kan de onderhoudsorganisatie nu nog beter sturen op de asset effectiviteit. Naast Technical Object Damages en Technical Object Breakdowns is er nu met de 1909 versie ook Actual Cost Analysis bijgekomen. Deze drie Fiori apps geven een goed voorbeeld wat SAP met haar Embedded Analytics voor Asset Management in petto heeft.

Schermopbouw
Net zoals de eerdere twee Fiori apps is ook de Actual Cost Analysis app opgebouwd uit drie delen en kunnen deze delen, ieder afzonderlijk en naar eigen behoefte, aangepast worden. Het mooie is dat gelijk na het aanpassen van een instelling, de weergave van de data wordt aangepast en ververst.

Lees verder
Aan de slag met SAP Intelligent Asset Management? Start met de Asset Central Foundation!
Dimensys, Simon van den Hende & Natalia Arribas Munoz

Wil je aan de slag met Asset Strategy & Performance Management of Asset Health Prediction and Optimization? Voor je begint met de implementatie van één of meerdere cloud-producten van de Intelligent Asset Management (IAM) suite, is het van belang te besluiten hoe IAM toegang krijgt tot de juiste data. Deze integratie kan worden ingericht met de SAP Asset Central Foundation. Deze stap vormt het fundament om te starten met IAM. 
Hoe helpt SAP Intelligent BPM om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren?
Avelon, Sander Wijngaart


SAP (Business) workflow vormt het technische fundament van procesoptimalisatie binnen zowel SAP ECC als S/4HANA. SAP heeft afgelopen jaren diverse complementaire tools ontwikkeld die gegroepeerd zijn onder de noemer Intelligent Business Process Management. In deze blog worden diverse componenten besproken zoals SAP Workflow, SAP Cloud Platform Workflow, SAP Chatbots, SAP Intelligent RPA en SAP Cloud Platform Process Visibility.


 

Lees verder tips

Eneco - Verschillende integratiemogelijkheden van en naar SAP

3-6-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Eneco vierkant.jpg]VNSG[/img]SAP vormt de core van het IT-landschap van Eneco. Daaromheen draaien andere applicaties. De SAP-core moet natuurlijk goed kunnen samenwerken met de rest van de keten. Hoe doet Eneco dat? Voor welke

Mobiel werken maakt meer mogelijk

12-5-2021
[img=/iMIS/images/blogs/202105 Themaserie EAM achtergrond vierkant.jpg]VNSG[/img]Mobiel werken biedt toepassingen die voorheen niet mogelijk waren voor service- en onderhoudsdiensten. Tijdens de themaserie “25 jaar mobiel werken” van de focusgroep En

RISE with SAP - Naar de cloud in je eigen tempo

28-4-2021
[img=/iMIS/images/blogs/202104 RISE with SAP - Naar de cloud in je eigen tempo vierkant.jpeg]VNSG[/img]RISE with SAP belooft volledige flexibiliteit in service en business-transformatie voor bedrijven die met hun ECC-systeem naar de cloud willen.

Vier goede redenen om zzp-lid van de VNSG te zijn

20-4-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Zzp-community VNSG vierkant.jpg]VNSG[/img]Sinds 2011 kun je als zelfstandig SAP-consultant lid worden van de VNSG. Dat kan heel wat voordelen hebben. Je leest er alles over in dit artikel.

Cosun Beet Company - Precision farming met datagedreven advies

8-4-2021
[img=/iMIS/images/blogs/Cosun Beet vierkant.jpg]VNSG[/img]Cosun Beet Company heeft een HANA-toepassing gebouwd op basis waarvan informatie ter beschikking wordt gesteld aan boeren. Met als doel om aangesloten telers te helpen bij het verbeteren van d