Tips & Tricks - December 2020

In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers. 
Factuurverwerking in SAP met XFT Invoice Management
Ideo, Pieter van Nes


XFT Invoice Management is een volledig met SAP geïntegreerde oplossing, waarmee facturen sneller, accurater en transparanter verwerkt kunnen worden. Spookfacturen zijn verleden tijd en leveranciers kunnen sneller worden uitbetaald. Daarnaast worden alle facturen digitaal gearchiveerd in SAP. 

Lees verder
SAP Cloud Platform Central Launchpad
Avelon, Joost van Poppel

De SAP Fiori Launchpad is het startpunt voor SAP Fiori apps. Sinds 2016 is het mogelijk om SAP Fiori vanuit het SAP Cloud Platform te consumeren via de SAP Fiori Cloud Edition. In Q4 2020 wordt een nieuwe optie toegevoegd voor het opzetten van een SAP Fiori Launchpad, namelijk de SAP Cloud Platform Launchpad. In deze tip wordt verder ingegaan op deze nieuwe functionaliteit en waarom deze is geïntroduceerd.
 
Lees verder
Verschuiving van testwerk 
PTwee, Martin Heining

Organisaties die met SAP werken kiezen er steeds vaker voor om al het maatwerk in SAP te ontmantelen en onder te brengen in losstaande (low-code) oplossingen. SAP en maatwerk hebben niet altijd een even prettig huwelijk. Als er bij het testen issues zijn, bevinden die zich meestal in die hoek. Het complexe IT-landschap waar SAP een onderdeel van is, blijkt niet altijd zo overzichtelijk als je zou willen. Vergeten maatwerk kan dan een heuse sta in de weg zijn. Het kiezen voor maatwerk buiten SAP lijkt dan ook een verstandige route.

 
Gestroomlijnde klantenservice met SAP Field Service Management
Dimensys, Jeroen Konings


Uitmuntende service leveren is belangrijk. Om die te kunnen leveren zijn twee componenten noodzakelijk: een gestroomlijnd proces én de mogelijkheid om te leren van uitgevoerd werk. SAP Field Service Management (FSM) maakt beiden mogelijk. Voor organisaties die al met SAP werken én voor bedrijven die een stand alone oplossing zoeken. SAP FSM stelt de serviceafdeling in staat tijdens het hele serviceproces efficiënter én betrouwbaarder te werken: vanaf het mobiel loggen van het ticket tot en met de terugkoppeling naar de klant.

Leestips

SAP Analytics Cloud bij Alliander

16-12-2020
[img=/iMIS/images/blogs/Alliander.jpg]VNSG[/img]Alliander gebruikt veel SAP-software, ook wat rapportagetools betreft. Het nutsbedrijf gebruikt al langere tijd de BI Suite van SAP BusinessObjects. Recentelijk heeft Alliander SAP Analytics Cloud

Tips & Tricks december 2020

14-12-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

S/4HANA Greenfield of Brownfield - Waarom niet kleurenblind?

11-12-2020
[img=/iMIS/images/blogs/Kim Zelders, Capgemini.jpg]VNSG[/img]Bij de voorbereiding naar S/4HANA komt de onvermijdelijke vraag: ga je voor een conversie (brownfield) of een nieuwe implementatie (greenfield) traject? Maar waarom je beperken tot alleen z

Tips & Tricks september 2020

28-9-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/Tips en tricks/Tips en Tricks vierkant.jpg]VNSG[/img] In deze serie leveren diverse experts handige tips voor gebruikers.

Universiteit Utrecht gebruikt Intelligente RPA voor financiële administratie

19-8-2020
[img=/iMIS/images/Blogs/Vierkant blog Colin Blair IRPA.jpeg]VNSG[/img] De Universiteit Utrecht (UU) heeft een intelligente robot gebouwd i.c.m. een chatbot. Dankzij Machine Learning kan de bot zich goed aanpassen aan menselijke communicatie.