Talent en Innovatie op HR Village 2022

Eindelijk was het dan zover. Op donderdag 30 juni vond het tweejaarlijkse event HR Village plaats. Een bijzondere bijeenkomst want voor het eerst in drie jaar tijd vond dit weer face-to-face plaats. Zo’n 150 gebruikers van SAP HCM en SuccessFactors, vakgenoten en partners konden elkaar ontmoeten en bijpraten.


Het was een dag vol afwisseling, rijk gevuld met praktijkverhalen, nieuwe innovaties en inspirerende gesprekken. Thema deze keer was Talent en Innovatie. Gerd-Jan Poortman trapte de dag af. Hij is maar liefst zevenvoudig wereldkampioen en heeft drie keer deelgenomen aan de Volvo Ocean race. Met het publiek deelde hij zijn indrukwekkende zeilervaringen. Op een pakkende wijze illustreerde hij hoe teamwork, talent en effectieve communicatie bijdragen tot het leveren van topprestaties. Hij vertelde hoe je door op gezette tijden te ‘stormen’ iedereen scherpt houdt, en zo continu verbeteringen door kunt voeren.

Waarde halen uit digitalisering
Na deze spetterende opening konden de deelnemers kiezen uit twaalf sessies, verdeeld over drie streams. Gebruikersorganisaties zoals ABN AMRO, Hogeschool van Amsterdam, Canon, DSM, Astellas, Akzo Nobel en Kees Smit Tuinmeubelen vertelden over hun ervaringen en leerpunten met het implementeren van SAP HCM en SuccessFactors. Partners deelden hun expertises. Zij lieten nieuwe innovaties en tools zien waarmee HR én de bedrijfsvoering meer waarde halen uit hun investeringen in het digitaliseren van HR-processen. SAP zelf gaf een doorkijk naar de toekomst van SAP HCM on-premise.

Interactie
Typerend, en als grote gemene deler van alle sessies, was de interactie met elkaar. Mooi om te zien hoe we met elkaar zo open, direct en ontspannen van gedachten kunnen wisselen! De vele positieve geluiden op de dag zelf bevestigen dat een dag van elkaar in het echt ontmoeten van grote waarde is voor ons allemaal.

De dag door de ogen van de deelnemers
De VNSG heeft mooie feedback gekregen op deze HR-themadag. De deelnemers vonden het een solide georganiseerde dag met goede inhoudelijke sessies. Het was fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten en om te kunnen netwerken op een locatie waar het aan niets ontbrak. De deelnemers gaven als tip mee dat ze onder andere graag meer demo’s willen zien in plaats van alleen een presentatie.Toekomst
De VNSG zou de VNSG niet zijn als we niet ook gevraagd hadden welke onderwerpen in toekomstige focusgroepmeetings aan bod zouden moeten komen. Die vraag blijkt groot en gevarieerd te zijn! Daar komt-ie: “Fiori, Higher engagement opportunities engage connect-grow, Interfaces/Api’s Succesfactors naar andere systemen, LA, LMS, Onboarding, OPM, Mobiele app SF, performance management (zeker met nieuwe versie per mei 2021), Process end to end inclusive to ERP solutions, Recruitment, Roadmap SAP, SF en integratie SF-S4 en Robotisering.” Ook deze lijst onderstreept nogmaals het belang van een levendige focusgroep HR en haar meetings en andere activiteiten.

Onze bijzondere dank gaat uit naar de sprekers, sponsoren, het focusgroepteam HR en het VNSG Bureau!

Graag tot de volgende bijeenkomst!

Namens de VNSG Focusgroep HR, 

Guido Cals en Sanne Ponjee