Licensing Transparency Center

Rob van der Marck | 18.12.2017  09.02 CET | LicentiemodelJe hebt ongetwijfeld het nieuws en de berichtgeving via de VNSG gevolgd over indirect gebruik van SAP software. Na gesprekken met en druk richting SAP via het internationale netwerk SUGEN (SAP User Group Executive Network) kondigde Bill McDermott in mei jl. tijdens SAPPHIRE aan dat er wijzigingen in de licensering van indirect gebruik zouden worden doorgevoerd.

De wijzigingen worden uitgelegd in
een whitepaper dat SAP heeft geschreven. Ook na de publicatie merkten wij dat onze leden nog vragen hadden over specifieke gevallen of interpretatie van een bepaald (indirect) gebruik van SAP. Dat bleek ook in andere landen het geval en wij hebben aan SAP gevraagd om het mogelijk te maken dat klanten ergens terecht kunnen met hun vragen.

Op zich is de account executive het eerste aangewezen contact voor vragen over licenties. Toch is het goed voor te stellen dat je vragen hebt die je (nog) niet met je account executive wilt bespreken. SAP heeft daarom op ons verzoek het Licensing Transparency Center opgezet. Er zijn twee manieren om hiervan gebruik te maken:

1.   De eerste manier is op anonieme basis. Als je algemene vragen hebt over indirect gebruik van SAP en het whitepaper onvoldoende inzicht geeft, dan kun je via de VNSG met je vraag terecht bij het Licensing Transparency Center. Dat kun je doen zonder je klantnaam te geven. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het antwoord ook algemener zal zijn dan als je met naam en toenaam een vraag stelt. 

2.   De tweede manier is in alle openheid met het vermelden van je klantnaam. Als je twijfels hebt of de nieuwe manier van licensering voor indirect gebruik van SAP in jouw geval wel goed wordt toegepast, dan is het Licensing Transparency Center de plek waar je het kunt voorleggen. Een antwoord is dan specifieker en wordt indien nodig ook afgestemd met je account executive.

Neem in beide gevallen contact op met
Rob van der Marck, directeur van de VNSG, als je een vraag hebt voor het Licensing Transparency Center.